Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag 1e trainingswedstrijd 26 februari 2017

We zijn weer in koers, de eerste trainingswedstrijd is verreden. In totaal 59 renners hebben hun eerste rondes op Moleneind gereden en zijn veilig aan de finish gekomen. De mannen die dat het snelst deden wisten zelfs op sterke wijze met een solo naar de meet te rijden. Deze winnaars waren Kees van der Sande (50+) en Michael-Angelo Romana (50-). Beste dame was Morag Wouters. De top-10 van beide koersen staat hieronder opgenomen in het wedstrijdverslag en zal dit seizoen ook weer wekelijks terechtkomen in BN De Stem.

Voor de organisatie was het best een uitdagende dag. Door de carnaval was een belangrijk deel van onze vaste vrijwilligers niet beschikbaar. Het was dus “kunst en vliegwerk“ om de koers gewoon door te kunnen laten gaan. Helaas hadden we ook ineens problemen met de energievoorziening op de jurybus, waardoor wij geen gebruik konden maken van onze normale apparatuur en de jury dus weer ouderwets handwerk moest leveren. Hierdoor was overigens ook het geluid langs het parcours niet optimaal, waarvoor onze excuses. Verder zat Jo van Wanrooij, van wie we recent (na 45 jaar dienst) afscheid namen als inschrijvendame, op de eerste wedstrijd toch alweer -als invaller- ouderwets achter de tafel. En zo kon het dus ook voorkomen dat de renners bij binnenkomst het inschrijfformulier uitgereikt kregen door de jongste vrijwilliger van elf jaar oud.
Maar uiteindelijk liep het allemaal toch goed af. Er is gewoon gekoerst, het was veilig, er waren geen ongelukken en aan het eind van de dag hadden we twee mooi gevulde podia, die hun bloemen ontvingen.

50+

De dag begon grijs en helaas werd de 50+ voor de start nog verrast met een miezerbuitje. Dat maakte het wegdek dus nat en dat zorgt er dan in de eerste snelle ronden meteen voor dat een aantal renners lastig door de bochten komt en de rol moet lossen. Het peloton van 19 renners (waaronder drie dames) werd al snel uit elkaar gereden. Je ziet dan in het begin van het seizoen ook nog wel duidelijk de niveauverschillen tussen de renners.
Het waren de gekende sterke mannen die al snel voorop kwamen te rijden. Langdurig reden Kees van der Sande en Bas Dirven samen aan kop. Daarachter een viertal bestaande uit Niky Deijkers, Jack de Klerk, Rony Govers en Rinie van Zundert. Ruim tien ronden voor het einde schoof dat vooraan in elkaar, maar Kees van der Sande wilde dat duidelijk niet laten gebeuren. Hij wist ongeveer zeven ronden voor het einde solo weg te rijden en dit mooi vol te houden tot op de streep. Daarachter waren het Jack de Klerk en Rony Govers die zich wisten los te maken uit het groepje en na een aantal ronden samen konden gaan sprinten voor plek twee. Dat is Jack dan wel toevertrouwd, die Rony naar plek drie verwees. Daarachter werd Rinie van Zundert vierde en Bas Dirven uiteindelijk vijfde, voor Niky Deijkers. Het was onze voorzitter René Haast die het sprintje van het peloton wist te regelen voor plek zeven. 

Zo ziet de top 10 er als volgt uit:
1. Kees van der Sande (St. Willebrord)
2. Jack de Klerk (Breda)
3. Rony Govers (Merksplas)
4. Rinie van Zundert (St. Willebrord)
5. Bas Dirven (Raamsdonksveer)
6. Niky Deijkers (St. Willebrord)
7. Rene Haast (Rijsbergen)
8. Dick van Loon (Oosteind)
9. Rene Roovers (Dongen)
10. Morag Wouters (Oosterhout)
Morag werd dus knap tiende in de wedstrijd en kreeg daardoor als beste van de drie dames de bos bloemen.

 

50-

Hier stonden 40 renners aan de start, die er vanaf de eerste ronde gretig invlogen. Ook hier zagen we dan een mooi verschil tussen renners die rustig opbouwen richting komend seizoen en renners die een hele winter hebben doorgevlamd (bijvoorbeeld via Zwift). Achteraan het peloton stond ‘’de deur dus open’’. Na ruim 10 ronden ontstond er een sterke kopgroep van zeven renners. Hieruit viel onze BWF-kampioen Valentijn Overtoom, die rondreed ik zijn roodwit geblokt trui, weg met een lekke band. Van de koplopers toonde Michael-Angelo Romana zich absoluut de sterkste. Hij had er dan ook recent een heerlijk trainingskamp op Curaçao op zitten. Op ongeveer acht ronden van het einde reed hij solo weg en rondde die vlucht sterk af. Achter hem waren het Daaf Koemans en Jeff Vertommen die de handen ineen sloegen in de achtervolging, maar ze kwamen niet meer dichterbij. In de sprint om plek twee was het Jeff Vertommen die rapper bleek dan Daaf Koemans. Van het drietal hierachter won Tom van de Peer de sprint van Michel Reep en Rob Vincenten.

Aldus de top 10:
1. Michael-Angelo Romana (Tilburg)
2. Jeff Vertommen (Vorselaar (B))
3. Daaf Koemans (Terheijden)
4. Tom van de Peer (Zoersel (B))
5. Michel Reep (Breda)
6. Rob Vincenten (Bavel)
7. Guus de Grauw (Etten-Leur)
8. Wim Verbraeken (Brecht (B))
9. Garoun Bannink (Rotterdam)
10. William van Bezooijen (Oud-Gastel)

Volgende week, 5 maart, staan we weer voor u klaar op Moleneinde. Ditmaal met onze vaste bezetting en hopelijk weer alle werkende apparatuur.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies