Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

De Leeuw en Guequierre winnaars 2e trainingswedstrijd 5 maart 2017.

Hadden we vorige week 50 deelnemers, deze zondag stond de teller al weer op 66 deelnemers. De reden was wellicht het aangename koersweer, met regelmatig een doorkomend zonnetje en toch ook nog wel een stevige wind over het parcours. Dat laatste zorgde bij de 30 renners in de 50+ categorie voor een totaal uiteengeslagen veld, waaruit uiteindelijk John de Leeuw als winnaar uit de kopgroep naar voren kwam. In de 50- categorie reed een tweetal van WV Princenhage ruim 25 kilometer lang voor het peloton van 34 renners uit, van welk duo uiteindelijk Roy Guequierre de wedstrijd mocht winnen.

Ook vandaag vulde iedereen weer het inschrijfformulier in. Als u in de komende reguliere BWF wedstrijden wilt voorkomen zich steeds afzonderlijk in te schrijven (en een daglicentie te moeten betalen), neem dan vooral een vaste BWF licentie, die u er na 7 wedstrijden al weer uit hebt,  zodat u steeds met een eigen rugnummer kunt starten zonder extra papierwerk. Aanvraagformulier staat online op deze site.

50+

Een leuke groep van 30 starters, waaronder vier dames, trok zich om 10.45 uur in gang voor 35 rondes over Moleneind. Dat gebeurde onder goedkeurend oog van hun voormalig mede-renner Jan van de Avoirt, die vandaag zijn debuut maakte als jurylid in de bus. Ook zat nu in de jury ons nieuwe bestuurslid Willem Dielemans, die er voor zorgde dat uitslag en foto's meteen al op Facebook verschenen. 

 In het begin natuurlijk al de bekende kleine schermutselingen, maar het was na ongeveer een kwartier koers dat er een sterke kopgroep van drie man wist weg te rijden: de winnaar van vorige week Kees van de Sande, samen met mannen van ‘’team Wim de Vos Fietsen’’ : John de Leeuw en Jack de Klerk. Hun ploegmaat Bas Dirven had in de mot dat dit ''de slag'' was en wist met een ultieme inspanning de oversteek uit het peloton te maken. Onder impuls van deze aanval brak het peloton al in twee stukken uiteen, wat een kwartier later nog een keer gebeurde. Uiteindelijk reden er zo vier afzonderlijke groepen van zo’n zeven renners over het parcours.

In de kopgroep waren nu dus drie mannen van ''team Wim de Vos'' aanwezig, die er ongetwijfeld op gebrand waren om Kees van de Sande naar plek vier te verwijzen en zo een vol team op het podium te krijgen. Kees wilde dat duidelijk niet laten gebeuren en demarreerde drie ronden voor het einde uit de kopgroep. Hij kreeg echter John de Leeuw aan zijn wiel mee. Dit tweetal reed de laatste ronden samen richting de finish. Het was John de Leeuw die deze sprint wist te winnen. Van het achtervolgende tweetal was het Jack de Klerk die de derde plek wist te bemachtigen. De eerste achtervolgende groep achter deze kopgroep bestond uit acht renners, waarvan uiteindelijk Niky Deijkers naar plek vijf wist te rijden. De totale top 10 van deze wedstrijd zag er als volgt uit:

1. John de Leeuw (Breda)
2. Kees van de Sande (St. Willebrord)
3. Jack de Klerk (Breda)
4. Bas Dirven (Raamsdonksveer)
5. Niky Deijkers (St. Willebrord)
6. Peter van der Geest (Lepelstraat)
7. Rinie van Zundert (St. Willebrord)
8. Kees Christianen (St. Willebrord)
9. Rony Govers (Merksplas)
10. Jos Bogaerts (Strijbeek)

Op plek 14 vinden we dan de beste van de vier dames in de wedstrijd, te weten de eliterenster Rotem Gafinovitz uit het WM3 team van Marianne Vos. Zij kon dus met de bloemen terug naar Roosendaal. 

50-

Om 12.00 uur stonden 36 renners klaar. Leuk te zien dat de 50- renners van heinde en verre naar de BWF komen. Duidelijk zichtbaar was ook de aanwezigheid van teams die met meerdere amateurs aanwezig waren : TWC Pijnenburg, WV Breda, WV Princenhage. Vanuit de start toonde Stefan Laurijssen (Oud-Gastel) zijn ambities , door al meteen de aanval te kiezen. Hij werd na enkele ronden wel weer ingelopen, maar vertrok in ronde 13 opnieuw, ditmaal samen met zijn ploegmaat van WV Princenhage, Roy Guequierre (Tholen). Knap samenwerkend wist dit tweetal hun voorsprong uit te bouwen en uiteindelijk ruim 27 kilometer samen op kop te rijden. Vanuit het peloton werden natuurlijk wel pogingen ondernomen om de oversteek te maken, maar niets lukte. De twee vooraan waren gewoonweg te sterk. In de laatste ronden was zichtbaar dat STAR probeerde om nog een derde man op het podium te krijgen, maar de pogingen -van bijv. Guus de Graauw- mochten niet slagen. Het peloton bleef bij elkaar en kon zich gaan opmaken voor een massasprint voor de derde podiumplaats.

Daarvóór was het echter het tweetal dat besloten had om niet samen te gaan sprinten voor de eerste plek; ze sloegen elkaar feliciterend op de schouders en Stefan Laurijssen liet de overwinning aan zijn ploegmaat Roy Guequierre, die -volgens Stefan- ‘’nu eenmaal vandaag de sterkste was’’. Daarachter werd plek drie ingepikt door Ronald Kolkman, die zich een paarhonderd meter voor de finish nog iets uit het peloton wist los te maken. In de sprint om plek vier was het vervolgens Valentijn Overtoom (BWF kampioen 50-) die aankwam, voor Germon Peeters (NK masters 30+). In deze categorie ziet de top 10 er dan als volgt uit:

1. Roy Guequierre (Tholen)
2. Stefan Laurijssen (Oud-Gastel)
3. Ronald Kolkman (Meteren)
4. Valentijn Overtoom (Dongen)
5. Germon Peeters (Tilburg)
6. Willem Ruijzing (Dinteloord)
7. Tom Gerlo (Waasmunster, B)
8. Mark Vermeer (Goirle)
9. Bjorn van Overveld (Tilburg)
10. Julien van Winden (Breda)

Zondag 12 en 19 maart de derde en vierde wedstrijd op Moleneind en zo gaan we geleidelijk richting die prachtige openings (A-) koers op Rijsbergen/Oekel op 26 maart a.s.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies