Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Johan Peemen en Germon Peeters winnen laatste trainingskoers Moleneind.

Onder een grijze lucht en een zeer stevige wind werd de laatste BWF trainingswedstrijd op industrieterrein Moleneind afgewerkt. In totaal 84 renners verschenen aan de start. De laatste winnaars waren Johan Peemen (50+), Germon Peeters (50-) en Sanne van Helmond (vrouwen).

50+

Een groep van 23 renners verscheen voor hun gevecht tegen de wind, die strak over de finish stond. Vanuit de start koos Johan Peemen de aanval. Met een zestigtal meters voorsprong leidde hij enige tijd de dans, totdat na vijf ronden Kees Christianen de achtervolging inzette. In een rush dichtte hij het gat. Goed samenwerkend bouwden Peemen en Christianen hun voorsprong uit. Peter van der Geest zag het gevaar en zette een tegenaanval op. Hij kreeg Kees van der Sande, John Haast en Dick van Loon mee. Van der Sande trok flink door. Alleen Haast kon hem volgen en drie ronden later sloten zij samen aan bij de kop. Het kwartet nam steeds meer afstand van het peloton, waar men niet bij machte was om een serieuze tegenaanval te organiseren. De koplopers, waarbij Kees Christanen inmiddels was gelost, kregen de staart van het peloton inzicht. Met nog acht ronden te rijden werd de groep gedubbeld. Van der Sande en Peemen trokken toen gelijk door. John Haast werd hierdoor verrast en bleef in de groep hangen. Peemen en Van der Sande sprintten vervolgens voor de winst. Hierin toonde Peemen zich de sterkste.

Uitslag 50+:

1. Johan Peemen
2. Kees van der Sande
3. John Haast
4. Bert Kremer
5. Jack de Klerk
6. René Haast
7. Peter van der Geest
8. Pieter Mies
9. Rob Rowaan
10. Dick van Loon

50-

Jordi Timmermans sprong meteen na de start weg bij de 50-. Enkele ronden soleerde hij voor de groep om zich vervolgens te laten inlopen. Zijn initiatief werd overgenomen door Daaf Koemans. Na tien kilometer kreeg Koemans steun van Bram Dissel en Timmermans. Zij bouwden een kleine voorsprong op. Timmermans moest echter zijn medevluchters laten gaan. Zijn plaats werd vervolgens ingenomen door René Horians.

Niels de Vos, Jeroen Rombouts, Germon Peeters en Tom van de Peer zetten de achtervolging in op het leidende trio. Na enkele ronden sloten zij aan en zo hadden we zeven leiders, die met een halve minuut voorsprong het veld aanvoerden. Intussen waren Jordi Timmermans, Wim Bergmans en Joris Vermeulen ook op zoek gegaan naar de kopgroep. Met nog vier ronden te rijden sloten zij aan bij de kop. Tien leiders gingen zo de finale in. Tom van de Peer nam twee ronden voor het einde het initiatief en sloeg een gaatje. Horians, Rombouts en Koemans zetten de achtervolging in. Er moest nog een ronde afgelegd worden. In die laatste ronde liep het toch allemaal weer samen en moest de sprint uitsluitsel brengen. Recht tegen de wind in. Hier toonde Germon Peeters zich de sterkste, voor Niels de Vos en Jeroen Rombouts.

Uitslag 50-:

1. Germon Peeters
2. Niels de Vos
3. Jeroen Rombouts
4. Wim Bergmans
5. Daaf Koemans
6. Bram Dissel
7. Jordi Timmermans
8. Joris Vermeulen
9. René Horians
10. Tom van de Peer

Komende zondag, 26 maart, is de eerste A-koers te Rijsbergen Oekel, traditioneel onze seizoensopener. Iedereen die een licentie heeft aangevraagd en deze niet liet opsturen, kan deze in Oekel afhalen bij de permanence. Het vaste rugnummer voor 2017 ligt daar ook gereed.

Vanaf nu starten amateurs niet meer tussen de 50-, maar in hun eigen categorie om 13.30 uur.

Wij hopen op een mooie opkomst bij onze eigen ‘’keienklassieker’’! De organisatie is zoals altijd in handen van Sporting Oekel, die we weer dank verschuldigd zijn.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen