Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Grandioze seizoensstart in Rijsbergen-Oekel

De openingskoers in Rijsbergen was er een om je vingers bij af te likken.  Een betere start van het seizoen hadden de plaatselijke organisatie Sporting Oekel en de BWF zich niet kunnen wensen. Wat vroeger genoemd werd als de Hel van Oekel werd nu weliswaar een pittige koers maar de temperatuur werd gaandeweg aangenamer en de wind was er wel maar stond eigenlijk redelijk gunstig.  In alle categorieen lekker veel vertrekkers wat ook boeiende wedstrijdbeelden opleverde. Bij de 50+ was het plaatselijk favoriet John Haast die de overwinning pakte.  Bij de 50- was Bas Raas uit Luyksgestel de snelste van een kopgroep van drie en bij de amateurs kon Gijsbert Nieuwkoop uit Veen op de hoogste trede van het podium plaats nemen.

50+

Zoals gebruikelijk mocht de categorie 50+ de spits afbijten.  Ondanks de zomertijd waren alle renners toch tijdig aan het vertrek. Het was weliswaar nog fris met 8 graden en een stevige bries maar dat weerhield de bikkels er niet van om vanuit het vertrek de knuppel in het hoenderhok te gooien.  De plaatselijke organisatie had 4 plaatselijke favorieten in deze groep en zeker niet de minste.  Johan Pemen had vorige week al laten zien dat hij de te kloppen man zou zijn voor eigen publiek.  Het startpistool rookte nog en Johan had zijn 1e demarrage al geplaatst. Menigeen moest al naar adem happen om niet gelost te worden. Doch iedereen was attent en zo volgde de demarrages elkaar snel op. Het was onze zuiderbuur Jos Jacobs die ook al in die beginfase erg actief was en scoorde de eerste 3 ronden gelijk al punten voor de leidersprijs. Er vielen steeds kleine gaatjes en de sterksten probeerden een beslissing te forceren. Dit alles gebeurde in ronde 4 t/m 6.  Vijf man vonden elkaar: Weer Jos Jacobs, Ruud Havermans, Kees van de Sande en Rinie van Zundert en Niky Deijkers.  Het peloton verweerde zich hevig maar kon de aansluiting niet bewerkstelligen op 1 man na, plaatselijk favoriet John Haast.  John, misschien wel de kleinste man uit het peloton maar met grote daden voor eigen publiek kon met een uiterste krachtsinspanning nog net aanpikken.  Inmiddels waren de andere plaatselijke helden Johan Pemen en Rene Haast door lekke banden uitgeschakeld, dus moest John Haast de eer hoog houden en dat deed hij met verve.  Ondanks een achtervolgende groep van 7 werden de beste prijzen verdeeld over de koplopers.   In de finale volgden de demarrages elkaar in rap tempo op waarbij alleen de moegestreden Jacobs de rol net moest lossen en de overige 5 weer samenliepen.   Kees van de Sande ging de sprint aan maar werd meteen gecounterd door Rinie van Zundert met John Haast in zijn wiel.  Tactisch een prima zet van de plaatselijke favoriet waardoor hij de zege voor het grijpen had voor eigen publiek en zo geschiede het ook.

1. John Haast Rijsbergen

2. Rinie van Zundert  St.Willebrord

3. Kees van de Sande  St.Willebrord

4. Ruud Havermans Nieuw Vossemeer

5. Niky Deijkers  St.Willebrord

6. Jos Jacobs Deurne (B)

7. Ad Prinsen Raamsdonkveer 

8. Ad Valentijn  St.Willebrord

9. Jack de Klerk  Breda

10. Bas Dirven  Raamsdonkveer

 

50-

Een prachtige groep van 63 renners aan het vertrek bij de 50- categorie. Ook hier volop activiteit in de beginfase. Steeds een enkeling of duo die de beslissing wou forceren, maar ondanks vele aanvallen liep het steeds weer bij elkaar. Erg actief was onze belgische vriend Joris Vermeulen uit Zoersel.  Hij pakte dan ook de meeste punten voor de leidersprijs.  Hij was het ook die in ronde 9 de definitieve beslissing forceerde. Een ronde later sloot Frank Mertens uit Hoogstraten aan en ruim 2 ronden voor het einde had Bas Raas de oversteek gemaakt naar de kopgroep.  Hier veranderde niets meer aan die laatste rondes. Aan de streep klopte Bas Raas zijn moegestreden metgezellen gedecideerd en kon zo zijn 1e overwinning bijschrijven dit jaar.

1. Bas Raas  Luyksgestel

2. Joris Vermeulen Zoersel (B)

3. Frank Mertens  Hoogstraten (B)

4. Wim Verbraeken  Brecht  (B)

5. Yannick Spragers Brasschaat (B)

6. Wim de Vos  Oosterhout

7. Joachim Raeymaekers  Essen (B)

8. Toon Mertens  Oostmalle (B)

9. Adri Kapitein  Breda

10. Rob Goddragi Deurne (B)

 

Amateurs:

Bij de amateurs een fanatieke groep van 52 renners onder het startdoek. Ook hier in de beginfase een erg onrustig peloton waarbij de demarrages niet te tellen waren. Eerst een trio daarna weer een duo of enkeling die het hazenpad had gekozen of een klein groepje in ronde 4 maar alles werd geneutraliseerd. Tot in ronde 5 de ex-wereldkampioen Dries Echelpoels zich liet zien. Dries bijna vijftig jaar maar een hardrijder pur sang.  Jeroen Luyks sloot aan evenals Jef Vaetommen welke laatste de volgende ronde al weer afhaakte. Een ronde verder was Jeroen Luyks weer iets teruggevallen bij Gijsbert Nieuwkoop. Dries Echelpoels maalde in een mooie cadans maar door en pikte de leidersprijs alsook vele premies mee. Luyks en Nieuwkoop sloten 2 ronden verder weer aan en de goeie ontsnapping was vertrokken ondanks een tegenaanval van zo'n 10 a 12 man. De drie koplopers  mochten onder elkaar gaan uitvechten wie de mooiste podiumplaats zou toekomen en het was Gijsbert Nieuwkoop uit Veen die het zegegebaar mocht maken met op plaats 2 de turbo Dries Echelpoels voor Jeroen Luijks.

1. Gijsbert Nieuwkoop  Veen

2. Dries Echelpoels  Brecht (B)

3. Jeroen Luijks  Nijmegen

4. Bram Mens  Wateringen

5. Ronald de Waal  Amstelveen

6. Gerard van Haaften  Dirksland

7. Jelle Veraart   Essen (B)

8. Tom van de Peer Zoersel (B)

9. Glenn van Nierop Zoeterwoude

10. Stefan Laurijssen  Oud Gastel

 

Renners, volgende week hebben we weer een prachtige omloop van 5,6 km. in Schijf.  We hopen jullie daar allemaal weer terug te zien voor sportieve strijd.   Tot dan.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys