Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Schijf 2 April 2017

Tegelijkertijd met de “Hoogmis in Vlaanderen” werd onder een stralend zonnetje de wielerronde van Schijf verreden. Het was een mooie voorjaarsdag en al was het fris in de morgen, het werd bij iedere categorie steeds aangenamer. Er verschenen 135 deelnemers aan de start verdeeld over de drie categorieën, met als winnaars : John Haast (50+ categorie), Jelle Andries (50- categorie) en Gerard van Haaften (amateurs).

50+

Een mooie grote groep van 46 vertrekkers, waaronder één dame (Sandra van Veghel), vertrok voor 9 ronden van 5.800 meter. Het vooruitzicht van een mooie leidersprijs zorgde ervoor dat er vanaf de eerste ronde hard werd gereden om vooraan te zitten. De wind zorgde vandaag niet voor een schifting; het wegdek was helaas een spelbreker. Favorieten als Rinie van Zundert en Ad Valentijn reden al in de eerste ronde lek en waren meteen uitgeschakeld en in de daaropvolgende ronden zouden nog verschillende renners lek rijden.
De eerste ronde kwam Raphael Gabriels als eerste door, gevolgd door een voltallig peloton. In de ronden daarop besloot echter Kees van de Sande volop voor de leidersprijs te gaan. Hij slaagde erin om verschillende ronden met enkele fietslengten alleen voor het peloton uit over de aankomstlijn te rijden of in kleine groepjes. Zoals bijvoorbeeld met Ruud Havermans en Kees Christianen en, nadat deze teruggepakt waren, met Pieter Mies en wederom Ruud Havermans. Door zijn strijdlust pakte Kees hierdoor wel de leidersprijs mee. Maar het peloton gunde niemand de ruimte en een volledig peloton gaan zou sprinten voor de overwinning. John Haast sprintte naar zijn 2e overwinning in even zoveel BWF-wedstrijden dit seizoen, en liet John de Leeuw en Jos Jacobs achter zich.

Uitslag 50+:

1. John Haast
2. John de Leeuw
3. Jos Jacobs
4. Chris Maas
5. Johan Pemen
6. Niky Deijkers
7. Hans Lap
8. Ad Prinsen
9. Rene Haast
10. Marcel Colijn

50-

Het mooie weer bracht 50 deelnemers aan het vertrek, waaronder één dame (Anne de Jong, de dochter van 50- renner Wiebe). Ook hier hadden we weer een mooie leidersprijs en dit zorgde ervoor dat er een hoge snelheid werd ontwikkeld in het peloton, waardoor ontsnappen bijna onmogelijk was. Joachim Raeymakers, Robin Dekkers en Joris Vermeulen mengden zich nadrukkelijk in de strijd om de leidersprijs, totdat Jelle Andries zich hiermee ging bemoeien en ronde na ronde als eerste over de meet kwam en daarom uiteindelijk ook met de leidersprijs naar huis ging. Het peloton bleef compact en een pelotonsprint was onvermijdelijk. Wederom toonde Jelle Andries daarbij zijn snelle benen, door Joachim Raeymakers en Toon Mertens te verslaan.

Uitslag 50-:

1. Jelle Andries
2. Joachim Raeymakers
3. Toon Mertens
4. Dennis Mijnsbergen
5. Adri Kapitein
6. Joris Vermeulen
7. Martijn Alberts
8. Robin Dekkers
9. Wiebe de Jong
10. Dimi Diels

Amateurs

Ook hier een mooie groep van 39 deelnemers aan het vertrek in deze categorie voor een strijd over 11 ronden. De amateurs maakte er een geanimeerde wedstrijd van. Guus de Graauw, Lorenzo Arena, Dries Echelpoels, Gerben Verstraten en Jurgen Verbocht waren in ronde 2 vertrokken en sloegen een gat. Lorenzo en Guus streden hierbij ronde na ronde om de leidersprijs. Iets voorbij halfkoers brak het peloton en de sterksten gingen op jacht naar de leiders. Het eerste deel van het peloton sloot twee ronden voor het einde aan bij de vijf leiders en gezamenlijk reden ze naar de meet. Gerard van Haaften kwam lichtjes voorop in de laatste lijn en hield nog juist stand voor een sprintende groep onder leiding van Roy Guequeierre en Dries Echelpoels. Guus de Grauw won de leidersprijs voor Lorenzo Arena.

Uitslag amateurs:

1. Gerard van Haaften
2. Roy Guequierre
3. Dries Echelpoels
4. Jeff Vertommen
5. Wim van Roey
6. Lorenzo Arena
7. Andrew O’Hara
8. Germon Peeters
9. Sil van de Ven
10. Guus de Grauw

Volgende week zijn we weer op ons vertrouwde parcours op Moleneind in Breda, met een B-programma (50+ en 50- zonder amateurs van buiten de BWF). Hopelijk tot dan!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen