Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Deijkers en Suijkerbuijk winnaars op een zonovergoten Moleneind 9 april 2017

In de middag kon ieder rustig kijken naar het gedokker over de kasseien van Parijs-Roubaix, maar in de ochtend kwam men lekker koersen op het strakke asfalt van ons thuisparcours Moleneind Breda. Het prachtige weer lokte in totaal liefst 80 renners naar de koers. De winnaars van de dag werden Niky Deijkers (50+) die de sprint van een kopgroep van drie man won en Ben Suijkerbuijk (50-) die in deze categorie de massasprint won.
Dringend verzoek aan de renners om met zoveel mogelijk gepast geld te betalen, omdat u er niet op mag vertrouwen dat onze dames steeds maar terug hebben van briefjes van 50! Vandaag ontstond er zelfs een probleem om renners hun borg terug te geven, omdat het kleine geld op raakte.
Hieronder zoals gewoonlijk het uitgebreider koersverslag en de twee top 10 rankings.

50+

Het was zonnig en een graad of 12, oplopend naar 17 graden tijdens de finale. 37 mannen, vergezeld door Sandra van Veghel als enige dame, verschenen aan de start. Na de overbekende woorden van onze speaker Kees van Gils (“Voorrijwagen klaar, renners starten maar, maak er een mooie en sportieve strijd van”) trok de groep zich in gang. En zoals gewoonlijk ging meteen de beuk er in. Al binnen twee ronden reden Niky Deijkers en Raphaël Gabriëls op kop. Het was Kees van de Sande die de kans doorzag en er nog snel naar toe knalde. Verstandig, want dit was “de slag”. De drie werkten goed samen en reden binnen korte tijd een prima voorsprong bij elkaar. Tien ronden verder konden zij op de aankomstlijn het peloton al in de rug zien. Reeds halfkoers sloot de kopgroep weer aan in het peloton en schoof door richting de kop. Vanuit het peloton waren er ondertussen nog wel pogingen een tegenaanval op te zetten. Het waren uiteindelijk John Haast, Johan Peemen en Alfons van Geel (drie man uit Rijsbergen) die samen met Corne Potters de handen ineen sloegen in een poging de kopgroep te achterhalen. Zij zouden rijden voor de plekken 4 t/m 7. Het peloton mocht vijf ronden voor het einde gaan afsprinten voor plek 8. Het was John de Leeuw die deze plek voor zich opeiste. Daarna hadden dus de twee kopgroepjes nog vijf ronden alle ruimte voor hun eindstrijd. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Niky Deijkers, voor Kees van de Sande (2) en Raphaël Gabriëls (3). De sprint van de tweede groep werd een prooi voor John Haast (4) voor Johan Peemen (5).

Uitslag 50+:

1. Niky Deijkers (St.Willebrord)
2. Kees van der Sande (St. Willebrord)
3. Raphael Gabriels (Roosendaal)
4. John Haast (Rijsbergen)
5. Johan Pemen (Rijsbergen)
6. Alfons van Geel (Rijsbergen)
7. Corne Potters (Prinsenbeek)
8. John de Leeuw (Breda)
9. Dennis van den Ouden (Oude Tonge)
10. Govert Tukker (Schoonhoven)

50-

Met een temperatuur die inmiddels opliep richting 21 graden verschenen er 51 renners aan de start. Het koersverloop is snel verteld, waarmee we niets willen afdoen aan de stevige inspanning die er geleverd is. Het bleef een peloton tot aan de meet, al zijn er onderweg vele pogingen gedaan om dat beeld te veranderen. Daarbij toonden zich een aantal van onze zuiderburen erg actief, zoals Wim Bergmans, Tom van de Peer, Joachim Raeymakers, Nicholas Robeyn, Tom Nelen. Maar ook onze Wiebe de Jong en ‘’good old’’ Ad Prinsen toonden zich. Af en toe lijkt dan even een koppel of groepje weg te rijden, maar met een koersgemiddelde van ruim 43 k/u en dit makkelijke weer is het niet evident om uit de greep van het peloton te komen. Uiteindelijk ging het toch richting een pelotonsprint. Al was het bij het ingaan van de laatste ronde nog Ben van Baelen die al zijn energie gooide in een laatste uitval. Maar bij het opdraaien van het laatste rechte eind werd hij door de meute overlopen. In de sprint leek het er nog even op dat Ad Prinsen de winst zou pakken, maar hij strandde op plek 5. Achter een totaal Belgisch podium: winnaar Ben Suijkerbuijk, Tom van de Peer (2) en Nicholas Robeyn (3). Beste Nederlander in die sprint werd Wiebe de Jong, die toch iedere week korter lijkt te komen bij een podiumplaats.

Uitslag 50-:

1. Ben Suykerbuyk (Essen (B))
2. Tom van der Peer (Zoersel (B))
3. Nicholas Robeyn (Herentals (B))
4. Wiebe de Jong (Tilburg)
5. Ad Prinsen (Raamsdonksveer)
6. Edwin Kas (St. Willebrord)
7. Yannick Sprangers (Brasschaat (B))
8. Jan van Gils (Weelde (B))
9. Wim Verbraeke (Brecht (B))
10. Niels de Jong (Etten-Leur)

 

Volgende week zien we elkaar in Terheijden, op het klassieke rondje waar het dit jaar weer een A-koers is met binnen de 50- ook het traditionele kampioenschap van Terheijden. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys