Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Ronde van Galder 23 april 2017

Galder is een mooi parcours van 4,6 kilometer door het buitengebied, met de finish bij het cafe Moskes, pal op de grens. Ondanks het feit dat er ook in Made werd gekoerst, kwamen er in totaal toch weer 115 deelnemers aan de start, verdeeld over de drie BWF categorieën. Bij de 50+ won Johan Pemen vanuit de kopgroep, bij de 50- won Nicholas Robeyn de massasprint en bij de amateurs was Wim Bergmans de snelste van de kopgroep.

50+

35 deelnemers in deze categorie stonden klaar voor hun 11 ronden van 4,6 km. Daarbij één dame: Henrietta Colborne uit het Verenigd Koninkrijk, die dus als beste dame zou gaan finishen. Het zonnetje brak al snel na het vertrek door en er stond niet veel wind, aangenaam wielerweer dus. De vele klaarliggende premies en een mooie leidersprijs beloofden een spannende wedstrijd.
Al in de eerste ronde kwam Niky Deijkers alleen voorbij de meet, gevolgd door drie achtervolgers: Jack de Klerk, Chris Geerts en Johan Peemen. De tweede ronde passeerden deze vier leiders gezamenlijk de meet, gevolgd door een compleet peloton op een 20-tal seconden. Niky Deijkers kwam iedere ronde als eerste over de meet en had na zes van de elf ronden de leidersprijs op zak. De afstand met het peloton bleef al die tijd tussen de 15 á 20 seconden en door die geringe achterstand van het peloton was de koers nog niet gelopen. Het was wachten op een reactie vanuit het peloton en in ronde zeven kwam er dan een serieuze tegenaanval. Zes renners reden in één ruk naar de leiders toe: Barend Verhagen, Ad Valentijn, Rinie van Zundert, Chris Maas, Piet Hereijgers en Henk Ceelen.
Dit was de definitieve beslissing en nu liep de voorsprong van dit tiental snel op. Deze tien renners zouden strijden om de overwinning. In de laatste twee ronden volgden diverse demarrages, maar deze werden allemaal tenietgedaan. Tot op het laatste rechte stuk Johan Pemen nogmaals aanzette en licht afgescheiden naar de overwinning reed. De sprint van de rest van het verbrokkelde kopgroepje werd gewonnen door Niky Deijkers voor Chris Geerts, even later gevolgd door Rinie van Zundert, Henk Ceelen en Jack de Klerk.

Uitslag 50+:

1. Johan Pemen
2. Niky Deijkers
3. Chris Geerts
4. Rinie van Zundert
5. Henk Ceelen
6. Jack de Klerk
7. Piet Hereijgers
8. Chris Maas
9. Ad Valentijn
10. Barend Verhagen

50-

Het weer was ondertussen grauwer geworden, de zon was weg, de wind nam wat toe en het voelde kouder aan. Toch stonden er 48 vertrekkers aan de start waaronder ook hier één dame: Anne de Jong. Ook in deze categorie weer een leidersprijs en diverse premies.
Vanaf ronde 1 werd er hard gestreden om de leidersprijs en de premies, met o.a. een bedrijvige Tom Nelen, Rob Musters en Martijn Albers, maar zoals zo vaak in deze categorie bleef het peloton gesloten. Martijn Albers kwam het meeste keren als eerste over de meet en pakte twee ronden voor het einde definitief de leidersprijs.
De wind werd niet selectief genoeg om de boel uit elkaar te doen vallen en hoewel er onderweg de nodige pogingen zijn gedaan om een vlucht op te zetten liep alles toch steeds snel weer samen. Tom Nelen ging als leider de laatste ronde in, maar zoals gedurende de hele wedstrijd werd ook deze uitvalspoging weer tenietgedaan en ging een volledig peloton sprinten voor de overwinning. Die sprint werd met overmacht gewonnen door Nicholas Robeyn die bijna twee fietslengten voorsprong had op de bekende rappe mannen Edwin Kas, Dennis Mijnsbergen en Joachim Raeymakers.

Uitslag 50-

1. Nicholas Robeyn
2. Edwin Kas
3. Dennis Mijnsbergen
4. Joachim Raeymaekers
5. Tom Nelen
6. Ronald Meeren
7. Christiaan Hak
8. Frankie Jansen
9. Toon Mertens
10. Frank Janssen

Amateurs

De A-koersen van de BWF zijn dit jaar goed afgestemd op de rest van het regionale programma voor de amateurs. Dat zorgt voor een mooier deelnemersveld in onze A-koersen, omdat er elders in de regio dan geen amateurkoers is. Zo ook vandaag weer 32 deelnemers aan het vertrek, voor een strijd over 13 ronden. Dit ook in deze categorie opgefleurd met veel premies en een leidersprijs.
De amateurs maakten er een mooie wedstrijd van met diverse ontsnappingspogingen, waarbij vooral Jelle Veraert, Wim Bergmans en Sil van de Ven erg bedrijvig waren. Halverwege de wedstrijd kwamen vier renners voorop met daarbij naast Veraert, Bergmans en Van de Ven ook Wim van Roey. Deze vier liepen steeds verder uit. Uit het peloton ontsnapten Roy Guequierre en Tom van de Peer en zij gingen verschillende ronden lang in achtervolging op de leiders. Ze kwamen terug tot op 20 seconden, maar vielen in de voorlaatste ronde weer terug in een op hol geslagen peloton.
De kopgroep zou strijden om de overwinning en deze werd vlot gewonnen door Wim Bergmans voor Jelle Veraert en Wim van Roey; een geheel Belgisch podium. Sil van de Ven, de enige Nederlander in de kopgroep, werd uiteindelijk 4e.
De strijd om de leidersprijs was bijzonder spannend met tot de laatste ronde twee leiders: Jelle Veraert en Sil van de Ven en op 1 punt daarachter Wim Bergmans. Drie kanshebbers dus, waarbij de eindsprint de winnaar zou aanwijzen. Bergmans won deze en werd dus naast eindwinnaar ook winnaar van de leidersprijs, aangezien bij gelijke punten de eindsprint beslissend is. Voor Bergmans dus een lucratief dagje Galder!

Uitslag Amateurs

1. Wim Bergmans
2. Jelle Veraert
3. Wim van Roey
4. Sil van de Ven
5. Sammy Bogaert
6. Frank Driessen
7. Wout Roos
8. Tom van de Peer
9. Willem Ruijzing
10. Roy Guequierre

Volgende week is het koers op ’t Heike. Een mooi rondje (letterlijk) rond de kerk, veel animo en hopelijk mooi weer!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen