Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag ronde van De Stoof, Oud-Gastel van 7 mei 2017

De ronde van Oud-Gastel De Stoof werd weer een groot succes. In de drie BWF categorieën verschenen in totaal 135 renners. Een bewijs dat dit rondje op historische wielergrond door de renners wordt gewaardeerd. De organisatie was weer goed voor elkaar, met een aangeklede aankomststraat en een goed gevulde premiepot. De EHBO kon gelukkig alweer werkloos toekijken. En ondanks het grijze en wat kille wolkendek kwam er toch aardig wat publiek uit de aangelegen huizen. De winnaars van de dag waren Niky Deijkers (50+), Marcel de Lyon (50-) en de plaatselijke Stefan Laurijssen voor zijn tweede Stoof op rij (amateurs). Daarnaast had de organisatie een extra categorie toegevoegd, namelijk voor de ID renners. Daarin pakte de tandemrijder Sven Megens de winst, ook al afkomstig uit het dorp.
Er werden weer beelden gemaakt met een drone, die door onze vrijwilliger Jacco Eckhardt in een filmpje op Facebook worden geladen (klik op Berichten van bezoekers).

50+
NIky Deijkers pakt leidersprijs en winst in een vlucht samen met Walter Koster (40 deelnemers)

In totaal 40 starters, waaronder dit maal geen dames. Daaronder natuurlijk wel Pieter Mies, die hier aan het parcours van de Stoof geboren is en na zijn tweede plek van vorig jaar er natuurlijk op gebrand was dit jaar eens op zijn geboortegrond te winnen. De slag viel echter al meteen in de eerste ronde, door het wegrijden van Walter Koster en Niky Deijkers. Jammer dus voor Pieter Mies, maar de vogels waren gevlogen. Die twee hielden het knap vol, waarbij Niky Deijkers de meeste punten voor de leidersprijs wist te pakken. Maar hij was nog niet verzadigd, want ging natuurlijk ook voor de winst in de wedstrijd. En met succes! Onder goedkeurend oog van zijn aanwezige moeder sprintte hij naar winst. Nu waren vijf ronden voor het einde ook nog Ruud Havermans en Rinie van Zundert weggesprongen uit het peloton. Daarvan wist Ruud Havermans de derde plek op het podium op te eisen, met Rinie op plek vier.

Uitslag 50+:

1. Niky Deijkers St. Willebrord
2. Walter Koster Etten-Leur
3. Ruud Havermans Nieuw Vossemeer
4. Rinie van Zundert St.Willebrord
5. Ad Slingerland Haastrecht
6. John Haast Rijsbergen
7. Johan Pemen Rijsbergen
8. Jos Jacobs Schilde (B)
9. Jan Jansen ‘s Gravenpolder
10. Ad Valentijn St.Willebrord

50-
Marcel de Lyon wint massasprint (61 deelnemers)

Maar liefst 61 man in deze populaire categorie, waaronder 27 renners op een daglicentie. Het was in deze categorie dat de twee dames van de dag aan de start stonden. Van deze twee was het de nog jonge Anne de Jong die de strijd om beste dame wist te winnen van Frisco Driever.

Onderweg mooie strijd gezien om de leidersprijs tussen Joachim Raeymakers en Rene Horians (één van de organisatoren en gastheer van de permanence). Zo reed de sterke Horians twee maal een fors stuk solo voorop, maar toch was het Raeymakers die vaker als eerste over de meet kwam en zo de leidersprijs opeiste. In de wedstrijd bleek maar weer dat echt wegrijden niet zo makkelijk is met vrij makkelijk weer en een gemiddelde van 42,5 km/u. Zo stevende het peloton af op een massasprint op de Stoofstraat. Marcel de Lyon verwees Ben Coremans naar plek 2. Michael de Clerq, naar eigen zeggen voor het eerst bij de BWF, pakte plaats 3.

Uitslag 50-:

1. Marcel de Lyon Oosterhout
2. Ben Coremans Etten-Leur
3. Michael De Clercq Kalmthout (B)
4. Joachim Raeymaekers Essen (B)
5. Wiebe de Jong Tilburg
6. Yannick Sprangers Brasschaat (B)
7. Bartek Strzelski Den Haag
8. Dennis Mijnsbergen Bergen op Zoom
9. Mark Vermeer Goirle
10. Arvid Vanwesenbeeck Kalmthout (B)

Amateurs
Stefan Laurijssen voor tweede jaar op rij winnaar (35 deelnemers).

Een mooi deelnemersveld van 35 amateurs verscheen voor hun 60 kilometer over De Stoof. Het waren vanaf ronde 1 Jeff Vertommen en Guus de Grauw die de handen ineen sloegen en samen twaalf ronden voor de rest uit bleven rijden. Daarna sloot ook Stefan Laurijssen aan en enkele ronden later groeide de kopgroep aan tot zeven renners, die het samen zouden blijven trekken tot aan de finish: de genoemde drie, samen met Germon Peeters, Bas Canoy, Roy Geuquierre en Cas Graafmans. Al met al dus weer de nodige Star renners in de kopgroep. Zouden zij dit weer handig kunnen uitspelen? In ieder geval pakte Guus de Grauw al genoeg punten voor de leidersprijs. En, ja, uiteindelijk stonden er twee man Star op het podium: op de derde plek Germon Peeters, tweede werd Jeff Vertommen en eerste werd, net als vorig jaar, de man uit Oud-Gastel: Stefan Laurijssen.

Uitslag amateurs:

1. Stefan Laurijssen Oud Gastel
2. Jeff Vertomme Vorselaar
3. Germon Peeters Tilburg
4. Bas Canoy Dordrecht
5. Roy Guequierre Tholen
6. Guus de Graauw Etten Leur
7. Cas Graafmans Rijen
8. Wim van Roey Vosselaar (B)
9. Jurgen Verbocht Roosendaal
10. Willem Ruijzing Dinteloord

ID renners
Plaatselijk tandemrijder Sven Megens wint de sprint van de kopgroep van vier.

In deze speciale categorie verschenen 12 renners aan de start, met daaronder de bekende toppers Davy Mertens uit Oudenbosch (ook vaak aan de start bij de BWF) en Joannathan Duinkerke uit Goes. Zij gooiden vanaf het begin de beuk er in en vormden de kopgroep samen met Kevin Wester (uit Alkmaar) en de op een tandem rijdende Sven Megens uit Oud-Gastel. Samenwerkend zetten zij, iets over half koers, het peloton op een ronde. Het was dit viertal dat het uiteindelijk in de sprint moest gaan beslissen. In een beklijvende sprint was het de tandem met Sven Megens uit Oud-Gastel, die zeer nipt Joannathan Duinkerke klopte. De derde plek ging naar Davy Mertens, voor Kevin Wester.
Al met al weer een vlekkeloze en fijne sportdag en het doet ons goed te horen dat Oud-Gastel volgend jaar al weer op de kalender wil staan.

 

Komende zondag 14 mei koersen we in Hoeven (B-programma), op de bekende grote ronde, die 2 juli ook het decor zal zijn van het BWF kampioenschap. Voor alle zekerheid: in de 50- zijn dan bij uitzondering amateurs toegelaten, maar dat zijn alléén amateurs met een BWF-amateur licentie.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen