Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Pemen en Mijnsbergen winnaar in Hoeven 14 mei 2017

Vandaag was Hoeven het decor voor een B-wedstrijd. Het selectieve parcours, de goede organisatie o.l.v. de ervaren familie De Jong, de vele premies en een leidersprijs in iedere categorie, alsmede de toenemende wind over het open parcours, beloofden mooie wedstrijden. In een zeer snelle wedstrijd (de 50 km. werd afgelegd binnen 1 uur en 10 minuten) won Johan Pemen de sprint van een kopgroep van vier man bij de 50+ categorie. En bij de 50- won de jarige Dennis Mijnsbergen afgetekend de pelotonsprint voor Van de Vloet en Raeymaekers.

50+

Pemen wint vanuit een kopgroep van vier man (39 deelnemers)

Onder een aangenaam zonnetje en een geringe wind (in de aankomststraat) vertrokken 39 deelnemers die 12 ronden van ruim 4100 meter moesten afleggen. De renners legden er vanaf de start de pees op. In de eerste ronde kwam het peloton nog voltallig door, maar vanaf ronde twee reed er met Chris Geerts, John Haast, Niky Deijkers en Johan Pemen een kopgroepje weg. De daarop volgende ronden schommelde de voorsprong van de kopgroep van 100 tot 300 meter, maar halverwege de wedstrijd groeide de voorsprong plots snel. Ondertussen werd het peloton ook steeds kleiner, omdat door de hoge snelheid en de nu toch toenemende wind in de polder, steeds meer renners moesten lossen. Dit resulteerde uiteindelijk in een peloton geloste renners die wat later als derde groep in de koers fietste.
De renners in de kopgroep pakten het merendeel van de premies en de leidersprijs was iets voorbij halfweg koers al in het bezit van Niky Deijkers, mits hij de wedstrijd zou uitrijden. In het peloton werd nog wel gestreden om de premies, waarbij vooral Pieter Mies erg succesvol was, maar een terugkeer naar de kopgroep hadden deze renners al opgegeven. Dus zou de winnaar uit het groepje Pemen, Deijkers, Haast en Geerts komen. Deze leiders bleven bij elkaar en in de eindsprint was Johan Pemen, mede door een tactisch samenspel met ploegmaat Deijkers, de snelle John Haast te snel af. Niky Deijkers werd derde voor de enige Belg in de kopgroep, Chris Geerts. De sprint van het uitgedunde peloton werd gewonnen door Henk Ceelen voor Marcel Lambregts en Walter Kosters.

Uitslag 50+:

1) Johan Pemen
2) John Haast
3) Niky Deijkers
4) Christiaan Geerts
5) Henk Ceelen
6) Marcel Lambregts
7) Walter Koster
8) Matthieu Hendriks
9) Jack de Klerk
10) Jos Jacobs

50-

Dennis Mijnsbergen geeft zichzelf een verjaarscadeau door de pelotonsprint te winnen (45 deelnemers)

Er verschenen 45 vertrekkers in deze categorie. Grappig was vooraf te vernemen dat het team van Fietskledingvoordeel.nl aan de start stond met twee jarigen: Adri Kapitein en Dennis Mijnsbergen. De ploeg zou er natuurlijk op gebrand zijn één van deze twee een cadeau te laten pakken. Vanaf het begin waren er pogingen tot ontsnappen van o.a. Sander Bleijenbergh en Merijn Brouwer, maar deze werden vrij snel tenietgedaan. Het zonnetje was ondertussen verdwenen en de wind nam toe. Toch lukte het niemand om te ontsnappen uit het peloton. Wel werden door het selectieve parcours en de wind in de polder verschillende renners uit de wielen gereden.
De strijd om de leidersprijs was heel spannend, met voortdurend andere renners die als eerste de meet passeerde waren er met nog vier ronden te fietsen nog een zestal kanshebbers. Maar toen zette Tom Nelen door, kwam enkele keren achter elkaar als eerste over de meet en pakte zo definitief de leidersprijs.
Bij het ingaan van de laatste ronde leek het peloton te verbrokkelen met twee renners voorop; Verschuren en Kapitein, daar weer twee renners achter; Koevoets en Visser, en daar weer een langgerekt peloton achter. Helaas voor de vluchters werden zij ook weer gegrepen en een voltallig, weliswaar uitgedund peloton, sprintte voor de overwinning. Dennis Mijnsbergen won de eindsprint met enkele fietslengten voor de Belgen Tom van de Vloet en Joachim Raeymakers. En daar was dus het verjaarscadeau. De bloemen werden meteen afgestaan aan de vrouw, zoals dat natuurlijk hoort op Moederdag.

Onderweg was er overigens nog wat onrust doordat in de eerste bocht een ambulance verscheen en een renner onder een deken lag, maar het bleek hier niet te gaan om een deelnemer, maar een trimmer die -komende van buiten het parcours- tegen een stilstaande wagen was gebotst en afgevoerd moest worden. 

Uitslag 50-:

1) Dennis Mijnsbergen
2) Tom van de Vloet
3) Joachim Raeymakers
4) Roy Meerstra
5) Kevin Aernouts
6) Ben van Baelen
7) Ben Coremans
8) Mark Vermeer
9) Sjakkie Floren
10) Leon van Halderen

Dank aan de familie De Jong, al zovele jaren de organisator van deze wedstrijd is op dit prachtige selectieve parcours. Op 2 juli zijn we hier weer terug om de BWF-kampioenschappen te betwisten. Hopelijke zien we dan wederom zo’n mooie wedstrijden. Op die open vlakte is de wind meestal voelbaar en in de wedstrijd zitten dan ook meestal de sterksten vooraan.

Volgend weekend hebben we op zaterdag het BWF-kampioenschap tijdrijden in Zundert en zondag hebben we koers in dé wielergemeente van Nederland: Rucphen. Een mooie ronde van 1600 meter rond het gemeentehuis. Tot dan!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys