Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Ruud Havermans, Ben van Baelen en Jelle Veraart winnaars op mooie koersdag in Rucphen.

Een stralende zondagmorgen op een mooi asfaltparcours in Rucphen leverde boeiende wedstrijden op met sterke winnaars in alle categorieen.  Bij de 50+ was het Ruud Havermans die in de laatste rondes uit een kopgroep wegreed.  Bij de 50-  was het Ben van Baelen die in een lange sprint het voltallige peloton voorbleef en bij de amateurs was het Jelle Veraart die zijn vluchtmakker Cas Graafmans van de laatste paar ronden voorbleef in een eindsprint.

50+

34 renners begonnen aan hun race over 50 km. Je zou zeggen, die mannen op leeftijd beginnen wat rustiger maar niets is minder waar. Ze vliegen er vanaf de start vol in, de tellertjes schieten gelijk boven de 50 km per uur en iedereen probeert te volgen.  De man in vorm Johan Pemen trok al in de 1e ronde flink door en John de Leeuw haakte zijn wagonnetje aan.  Goed samenwerkend bouwden ze al snel een ruime voorsprong op. John, toch een erkend tijdrijder dacht al bij zichzelf waar ben ik aan begonnen maar sprokkelde ondertussen wel de nodige punten voor de leidersprijs binnen.  Johan Pemen dacht op dat moment al wellicht naar het eindverloop van de koers. Ongeveer halfkoers hadden ze al meer dan een straatlengte voorsprong ondanks diverse tegenaanvallen vanuit het peloton.  Halfweg koers ontstond er toch een achtervolgende groep met de sterke mannen Ruud Havermans, Rinie van Zundert, John Haast en Jack de Klerk.  Toen zij eenmaal hun ritme hadden gevonden liep de voorsprong van de koplopers elke ronde met een paar seconden terug en 8 ronden voor het einde was de samensmelting een feit. Ruud Havermans wist dat hij niet met al die snelle mannen naar de streep moest rijden dus probeerde enkele keren te ontsnappen. Hij werd teruggepakt maar Ruud probeert het dan gewoon telkens weer totdat hij slaagde in zijn opzet. 3 ronden voor het einde reed hij met een zeer strak tempo over het asfalt en een kleine aarzeling in de achtervolgende groep was genoeg om een ruime kloof te slaan.  Dus solo winnaar Ruud Havermans en de sprint van de achtervolgers werd gewonnen door John Haast, voor John de Leeuw, Rinie van Zundert, Johan Pemen en Jack de Klerk. Daarachter lange tijd een duo met Kees van de Sande en Erik Meerkerk en even later de rest van het peloton.

50-

Een mooi peloton van 48 renners aan het vertrek voor hun 50 km. sportieve strijd. In deze categorie zijn velen aan elkaar gewaagd.  Er wordt flink doorgereden maar een afsplitsing forceren is lastig in zo'n peloton.  Daarom zien we dat veelal de groep lange tijd bij elkaar blijft. De sterke renners strijden om de premies en leidersprijs en de rest volgt. Altijd veel uitlooppogingen maar evenzovele malen loopt alles weer samen. Het hoge tempo eist ook wel hier en daar wat schlachtoffers maar de grote groep blijft hoofdzakelijk intact. Joachim Raeymaekers is altijd actief en scoorde ook hier weer de meeste punten voor de leidersprijs. Ook de mannen uit Etten-Leur Ben Coremans en Stefan Koevoets waren actief, wellicht met het oog op volgende week voor eigen publiek. Maar ook vele anderen probeerden een beslissing te forceren en toch liep het wederom uit op een massasprint. Ben van Baelen die zich lange tijd achter in het peloton rustig had gehouden had blijkbaar de meeste reserves over want hij ging al voor de laatste bocht de spurt aan, pakte al enkele meters en niemand kon de laatste 300 meter nog over hem heen komen met op plaats 2 Joachim Raeymaekers en op 3 Dennis Mijnsbergen.

Amateurs.

Ook hier een mooie groep van 32 deelnemers uit alle windstreken zoals Nijmegen, Den Haag, Woubrugge en Tholen om maar enkele plaatsen te noemen. De STAR formatie is altijd sterk vertegenwoordigd en breken ook de koers open.  Hier blijft het zelden bij elkaar.  Nu ook weer, na 5 ronden een kopgroep van 4 en een ronde later waren het er nog 3. Met 2 man van STAR Jelle Jumelet en Jeroen Luijks samen met onze belgische vriend Jeroen Haest.  Gestaag bouwden zij hun voorsprong uit totdat in ronde 12 een achtervolgende groep ontstond van vijf met Cas Graafmans, Roy Guequierre,Jelle Veraart,Bart Laurijssen en Jurgen Verbocht.  De drie vooraan hadden even overleg wat te doen, even wachten of vol door gaan.  Het werd de eerste optie. In ronde 19 was de samensmelting een feit. Goed samenwerkend had het peloton geen schijn van kans meer om terug te komen. De winnaar zou uit de kopgroep komen. De STAR-mannen waren in de meerderheid dus was het lastig voor de anderen omze te verslaan. Maar tocht probeerde het Cas Graafmans in de laatste ronden. Een keer sloeg hij een gat maar dat werd gedicht. Toch in de laatste ronde waagde hij nog een poging en kreeg Jelle Veraart mee.  Samen bleven ze juist voor de achtervolgende groep en het was Jelle Veraart die de overwinning pakte voor Cas Graafmans.  Roy Quequierrre won de sprint van de achtervolgers voor Jelle Jumelet, die ook de leidersprijs al binnengehaald had en voor de twee Jeroenen Luijks en Haest. Bart Laurijssen was de volgende finisher. 

Een mooie wielerdag met weer mooie wedstrijden. 

Volgende week zijn we te gast in Etten-Leur voor de Tour de Leur op een technisch parcours.  Allen tot ziens op 28 Mei in De Leur.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies