Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Warme koersdag op de ‘Tour de Leur’ 28 mei 2017

Onder warme omstandigheden werd in het centrum van Etten-Leur gereden op het bochtige dorpsrondje van ‘Tour de Leur’. Vorige jaren onder KNWU-vlag, maar de organisatie heeft het dit jaar onder BWF-vlag georganiseerd. De ambiance langs zo’n rondje dwars door een dorp is altijd top en het moet gezegd worden dat de organisator er alles aan had gedaan om voor een mooie omlijsting te zorgen. Er waren vele soorten premies en prijzen te verdienen, er was een reclamekaravaan, rondemissen en de winnaars werden zelfs op een open wagen over het parcours gereden. Het is jammer dat al deze inspanningen niet werden beloond met meer vertrekkers; in totaal kwamen er vandaag 58 renners aan de start van deze technische en uitdagende ronde. En er zijn renners die op een dergelijke ronde juist zeer goed uit de voeten kunnen en er werd dus volop strijd geleverd. De oplopende temperatuur maakte de wedstrijd natuurlijk wel extra zwaar. De winnaars na slopende wedstrijden waren: Johan Pemen (50+), Geert Boonen (50-) en Stefan Laurijssen (amateurs).

50+
Johan Pemen rond zijn solo in de laatste vijf ronden winnend af (24 deelnemers)

De 50+ categorie kent een “harde kern” van deelnemers die onder alle omstandigheden zullen starten. Nu was het in de ochtend nog niet zo warm, ongeveer 22 graden, maar gedurende de wedstrijd zagen we de hoofden natuurlijk wel steeds roder worden. Op dit bochtige parcours werd de zaak al snel uit elkaar gereden. Aanvankelijk ontstond er een sterke kopgroep van tien man, waaruit uiteindelijk vier man wegsprongen: John Haast, Johan Pemen, Jos Jacobs en Tonny Berends. In deze groep was het Jos Jacobs die de leidersprijs wist op te eisen. Maar het was Johan Pemen die zich veruit de sterkste toonde, door vijf ronden voor het einde weg te rijden uit de kopgroep en dit knap vol te houden tot aan de meet. Van het drietal daarachter sprintte John Haast naar plek twee en werd Tonny Berends derde. Jos Jacobs dus vierde, maar wel met leidersprijs op zak. In de sprint van de achtervolgende groep toonde John de Leeuw zijn kracht en versloeg Niky Deijkers en onze voorzitter René Haast.

Uitslag 50+:

1. Johan Pemen (Rijsbergen)
2. John Haast (Rijsbergen)
3. Tonny Berends (Giessenburg)
4. Jos Jacobs (Schilde (B))
5. John de Leeuw (Breda)
6. Niky Deijkers (St.Willebrord)
7. René Haast (Rijsbergen)
8. Johan Brouwers(Sprundel)
9. Chris Maas (Papendrecht)
10. Walter Koster (Hardinkxveld-Giessendam)

50-
Geert Boonen wint de sprint van de kopgroep (22 deelnemers)

In deze wedstrijd toonde zich Geert Boonen uit Lille (B) de sterkste van de dag. Ten eerste reed hij gedurende de wedstrijd 16 ronden lang solo voor het peloton uit. Hoewel zijn voorsprong nooit groter werd dan een paarhonderd meter, wist hij op die wijze wel de leidersprijs naar zich toe te halen en tevens de superpremie te pakken. Nadat hij was achterhaald bleek het peloton geleidelijk te zijn geslonken tot nog negen renners; aan de achterkant van die groep had de deur opengestaan en waren geleidelijk aan steeds meer renners op achterstand beland. Vanuit die groep van negen man aan kop kwamen geen aanvallen meer; men zou het gezamenlijk wel gaan uitmaken in de laatste ronde. Het was toen wederom Geert Boonen die zich hierin de sterkste toonde en Anco Verstegen nog net voor de meet overklaste. De derde plaats in deze sprint was voor de plaatselijke favoriet Ben Coremans.

Uitslag 50-:

1. Geert Boonen (Lille (B))
2. Anco Verstegen(Dongen)
3. Ben Coremans (Etten-Leur)
4. Jelle Andries (Berlaar (B))
5. Joachim Raeymaekers (Essen (B))
6. Richard van Schie (Breda)
7. Yannick Sprangers (Brasschaat (B))
8. Kenny Bongers (Giessenburg)
9. Stef Vloemans (Lille (B))
10. Mark Vermeer (Goirle)

Amateurs
Star formatie vult weer het podium met Stefan Laurijssen op het hoogste treetje (12 deelnemers)

Helaas in deze categorie een tegenvallende opkomst, met 12 deelnemers. Dat kan hebben gelegen aan de inmiddels fors opgelopen temperatuur; bij de start van de amateurs was het inmiddels al 28 graden geworden. Hoewel het een kleine groep was, was de strijd er niet minder om. Het waren de vier mannen van de Star ploeg die meteen de beuk erin gooiden. Germon Peeters reed weg, met Stefan Laurijssen, waarna vervolgens Guus de Graauw naar hen overstak en een ronde later ook nog Jelle Veraart. Die laatste moest na een aantal ronden weer afhaken uit de kopgroep, maar mogelijk voelde hij zijn benen nog van de voorafgaande dag (winst in de klassieker “Ronde van Noord Beveland“!). De drie man van Star reden lekker door en zetten zo een deel van de andere deelnemers op een ronde. Helaas kwam Germon Peeters nog ten val, maar met enkele lichte schaafwonden zette hij de wedstrijd wel voort (door de wedstrijd uit te rijden kon hij uiteindelijk ook de leidersprijs in ontvangst nemen). Achter het drietal reden Sil van de Ven, Wim van Roey en Jelle Veraart voor de plaatsen vier, vijf en zes. De verdere achterblijvers werden geleidelijk aan geklasseerd en zo hadden de twee groepjes van drie renners ruim baan voor hun laatste ronden. Vanuit de kopgroep was het Stefan Laurijssen die op twee ronden van het einde een aanval inzette. Aan de inspanningen van zijn twee ploeggenoten was te zien dat die het niet zomaar lieten lopen. Maar zij pakten Laurijssen niet meer terug. Achter hem was het Germon Peeters die naar plek twee reed, met Guus de Graauw op plek drie. In de sprint om plaats vier moesten de finishfoto’s er aan te pas komen, maar duidelijk was dat Sil van de Ven op de meet Wim van Roey klopte, met enkele centimeters.

Uitslag amateurs:

1. Stefan Laurijssen (Oud Gastel)
2. Germon Peeters (Tilburg)
3. Guus de Graauw (Etten-Leur)
4. Sil van de Ven (Tilburg)
5. Wim van Roey (Vosselaar (B))
6. Jelle Veraart (Essen (B))
7. Teun Forschelen (Tilburg)
8. Ronny Bossers (Waalwijk)
9. Rik de Vree (Rijen)
10. Thomas Leys (Vosselaar (B))

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies