Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Deijkers, Verstegen en Veraart de winnaars in Lepelstraat 4 juni 2017

Het was voor sommigen zoeken naar Lepelstraat: de navigatie gaf Steenbergen aan, maar we moesten toch echt afslag Tholen nemen, bijna in Zeeland! Maar gelukkig vonden vele renners de weg naar het parcours; in totaal 87 man startten in de drie categorieën. Het waaide flink in de ochtend en misschien merk je dat richting Zeeland nog wel wat meer, maar met een doorbrekende zon was het heel aangenaam fietsweer. Een prachtige organisatie (door o.a. onze enthousiaste licentiehouder Peter van der Geest) had gezorgd voor een selectief parcours, héél veel premies, leidersprijzen in iedere categorie, uitbundige bloemen en een mooie rondemiss. Alle ingrediënten waren aanwezig om er mooie wedstrijden van te maken.
In de 50+ categorie stal Niky Deijkers de show: de halve koers solo, sterke renners terug laten komen en dan nog de sprint winnen. Bij de 50- demarreerde Anco Verstegen in de laatste ronden diversen keren uit de kopgroep en hield uiteindelijk genoeg over om zijn medevluchters te verschalken. Bij de amateurs won een ijzersterke Jelle Veraart na een solo. Helaas moest in de 50- categorie de EHBO nog in actie komen vanwege een valpartij in de laatste ronde. Ronald Withagen, Davey Jansen en Sven Buuron vielen, maar gelukkig bleef het beperkt tot alleen maar schaafwonden. Een spoedig herstel toegewenst!

50+

32 vertrekkers, waaronder één dame (Sandra van Veghel), maar liefst vijftig premies, een aparte uitslag voor de 60+ categorie en 2 leidersprijzen; één voor renners van 60+ en één voor de 50+. Het beloofde een enerverende wedstrijd over 26 ronden te worden. Vanaf de start vlogen de renners erin en het was deze keer niet Johan Pemen die meteen demarreerde, maar Niky Deijkers. Hij ontsnapte in de eerste ronde en werd pas in ronde 15 bijgehaald door een 6-tal sterke renners: Ad Valentijn, Johan Pemen, Ton van Korven, Ruud Havermans, Barend Verhagen en Kees Raats.
Deze zeven leiders werkten eendrachtig samen en liepen snel verder uit op het peloton. Enkele ronden later trokken drie renners uit het peloton flink door bij een van de vele premiesprints en deze mannen (Pieter Mies, John Haast en Kees van der Sande), gingen eendrachtig samenwerkend op zoek naar de zeven leiders. De kopgroep liep echter steeds verder uit op het peloton en de drie achtervolgers bleven ook hangen op driekwart minuut. De leidersprijs was ondertussen was ruim voor het einde al binnengehaald door Niky Deijkers en de winnaar zou ook uit deze kopgroep komen. Verschillende demarrages volgden met als gevolg dat Ton van Korven en Kees Raats vier ronden voor het einde losten uit de kopgroep. Het peloton was ondertussen, mede door het gevecht om de ereplaatsen bij de 60+, verbrokkeld en verschillende groepjes renners reden verspreid over het hele parcours.
Ook in de laatste ronde kwam Niky Deijkers als eerste door (19 maal als eerste de meet gepasseerd) en werd winnaar voor Johan Pemen, Ruud Havermans, Barend Verhagen (winnaar 60+) en Ad Valentijn. Een moegestreden Kees Raats won de sprint om de zesde plaats van Ton van Korven. John Haast won de sprint van de het achtervolgend drietal.

Uitslag 50+:

1) Niky Deijkers
2) Johan Pemen
3) Ruud Havermans
4) Barend Verhagen (Winnaar 60+)
5) Ad Valentijn (2e plaats 60+)
6) Kees Raats
7) Ton van Korven
8) John Haast
9) Kees van der Sande
10) Pieter Mies

50-

39 deelnemers in deze categorie, waaronder 6 Belgen en 2 dames. En ook hier de vijftig premies en een leidersprijs. Alle ingrediënten om de renners te motiveren waren aanwezig. Vanaf het begin was er een felle strijd om de leidersprijs en premies, met een daarvoor altijd erg actieve Joachim Raeymaekers. Na zeven ronden ontstond een kopgroep van acht renners, bestaande uit : Ben van Baelen, Joachim Raeymaekers, Yannick Sprangers, Ben Coremans, Dennis Franken, Anco Verstegen, Vincent van Wersch en Tom van Wersch (vader en zoon !). Het peloton verbrokkelde steeds verder en uiteindelijk bleven er een groep van een 15-tal renners over in achtervolging op de leiders, met daarachter diverse enkelingen en groepjes. Deze achtergebleven renners werden weer gedubbeld door de kopgroep en of peloton wat soms voor wat verwarring zorgde bij premiesprints. Maar de jury kweet zich uitstekend van zijn taak en behield het overzicht.

In de kopgroep bleef Joachim Raeymaekers zo actief punten sprokkelen voor de leidersprijs dat hij na 17 van de 26 ronden al niet meer te achterhalen was. De dames (Anne de Jong en Frisco Driever) reden vanaf het begin gezamenlijk de rondjes en Anne zou uiteindelijk nipt de eindsprint winnen voor Frisco.

Anco Verstegen probeerde de laatste ronden diverse keren te ontsnappen, reed een stukje voor de kopgroep uit en bleef dit volhouden tot de eindstreep. Verstegen dus winnaar van deze enerverende wedstrijd en hij bleef de sprintende Ben Coremans, Yannick Sprangers, Joachim Raeymakers en de rest van de kopgroep nipt voor. Elmar Visser kwam solo als 9e door, voor Dennis Mijnsbergen, die de sprint van het peloton won.

Uitslag 50-:
1) Anco Verstegen
2) Ben Coremans
3) Yannick Sprangers
4) Joachim Raeymaekers
5) Ben van Baelen
6) Dennis Franken
7) Tom van Wersch
8) Vincent van Wersch
9) Elmar Visser
10) Dennis Mijnsbergen

Amateurs

16 amateurs vertrokken voor een wedstrijd over 31 ronden van 1900 meter en ook hier weer vijftig premies en een leidersprijs. Vanaf het begin een harde strijd met al meteen in de tweede ronde een kopgroep van drie man: Guus de Graauw, Jelle Veraart en Sil van de Ven. Een ronde later sloot Stefan Laurijssen hierbij aan. Deze groep zou ondanks verwoede pogingen van uit de achtergrond steeds verder uitlopen.
Na eenderde van de wedstrijd ontstond een achtervolgend groepje bestaande uit Tom van de Peer, Thomas Leys, Rik de Vree, Tony Verschuren en Wout Roos. Wout Roos zou later weer terugvallen in het derde groepje, maar voor het overige bleef de situatie hetzelfde. Tot acht ronden voor het einde Jelle Veraart uit de kopgroep demarreerde en solo verder ging. Dit deed hij zo goed dat hij enkele ronden later groep 3 dubbelde en twee ronden voor het einde de eerste achtervolgers dubbelde. Omdat hij telkens solo als eerste de meet passeerde kon hij ook de leidersprijs afpakken van Stefan Laurijssen. Beiden kwamen 11x als eerste over de meet, waarbij de passage in de laatste ronde bepalend is. Jelle Veraart wint dus na een heel sterke solo en pakt ook nog de leidersprijs! Guus de Graauw won de sprint voor plek twee, voor zijn ploeggenoot Stefan Laurijssen en Sil van de Ven. Zo was het dus weer een Star-podium.

Uitslag amateurs:

1) Jelle Veraart
2) Guus de Graauw
3) Stefan Laurijssen
4) Sil van de Ven
5) Rik de Vree
6) Tom van de Peer
7) Tony Verschuren
8) Thomas Leys
9) Wout Roos
10) Andy van Loon

Volgende week zijn we op de “Blauwe Kei” in Breda! Let op : we starten dan in alle categorieën 1 uur later !

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys