Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Prachtige sfeervolle wedstrijden op Blauwe Kei

11 Juni een mooie zomerse dag en een sfeervolle ambiance met leuke wedstrijden. Dit was het decor voor de Ronde van de Blauwe Kei 2017.  Met de uiteindelijke winnaars als volgt.  Bij de 50+  was het Ruud Havermans die solo over de eindstreep kwam.  Bij de 50- was het Tom van de Vloet die zijn 4 vluchtmakkers te snel af was en bij de amateurs was het Sjors Roosen die na bestudering van de finishfoto de uiteindelijke winnaar bleek.

 

50+

In deze categorie meestal dezelfde namen die aanhet vertrek staan. Ze kennen elkaar dan ook door en door en weten wanneer ze erbij moeten zijn als de beslissing valt.  In tegenstelling tot de voorgaande koersen waren er eens geen demaraages vanuit het vertrek.  Wel scoorden in de beginfase zowel Ton Berendse als Niky Deijkers de meeste punten voor de leidersprijs. Na 13 van in totaal 50 ronden was het Raphael Gabriels die solo ging. Hij kreeg zo'n 100 mtr. ruimte maar raakte niet echt weg door diverse tegenaanvallers. Moedig bleef hij toch 10 ronden voor het peloton uitijden. Eerst warenhet Ton Berendse met Ruud Havermans en Rene Haast die loskwamen uit het peloton, daarna sloten telkens weer eenpaar man aan totdat de kopgroep uit 13 man bestond.  De beste renners zaten voorin en het peloton kreeg de achterstand niet meer goedgemaakt. In ronde 25 was het Ruud Havermans die het nog niet hard genoeg vond gaan.  Hij demareerde een paar keer en weg was ie. In een zeer strak tempo sloeg hij binnen korte tijd een aanzienlijke kloof en niemand van de achtervolgers was bereid om zich overmatig in te spannen om het gat te dichten. De vogel was gevlogen en omdat er nog zo'n 35 ronden te rijden waren, was de leidersprijs ook zijn deel.  Hij dubbelde zelfs nog de oorspronkelijke kopgroep en zette zich gewoon weer op kop of demareerde weer, de benen moesten absoluut goed zijn maar dat is meestal wel bij Ruud. Ruud demareerde in de finale en Raphael Gabriels zag het gevaar, sloot aan evenals Ton Berends en Ad Valentijn.  Deze 4 streden voor de vetste prijzenvmet Ruud Havermans als duidelijk winnaar met 1 ronde voorsprong. Daarachter sprintte Ton Berends naar plaats 2 voor Ad Valentijn en Raphael Gabriels. De sprint van de rest van de kopgroep werd gewonnen door Johan Pemen voor Jack de Klerk.

1. Ruud Havermans

2. Ton Berends

3. Ad Valentijn

4. Raphael Gabriels

5. Johan Pemen

6. Jack de Klerk

7. Walter van Putten

8. Rene Haast

9. Niky Deijkers

10. Johan Brouwers

11. Kees Raats

 

50-

In deze categorie een mooii aantal van 43 vertrekkers. In de beginfase steeds wat uitlooppogingen van kleine groepjes renners maar de plooien werden steeds gladgestreken, maar deze renners blijven proberen totdat het een keer lukt.  Door alle activiteit moesten een aantal renners het peloton laten gaan en kwamen op achterstand door.  Ook nog een valpartij door een klapband waarvan Wouter Jaegers het grootste slachtoffer was echter na behandeling door de EHBO bleek alles mee te vallen en zal hij volgende week voor eigen publiek willen schitteren.  In ronde 15 hadden we 2 leiders Tom van der Vloet en plaatselijk favoriet Maarten van der Poll, een ronde later sloot nog een plaatselijk favoriet aan Martijn Albers.  Ook Joachim Raeymakers zag het probleem en zette de achtervolging in. Hij kreeg gezelschap van Pim Swinkels en vanuit de staart van het peloton was het Ben van Baelen die de oversteek maakte. De beslissing was gevallen.  Goed samenwerkend had het peloton nooit een kans om terug te komen. een rondje of 6 voor het einde was het Maarten van der Poll die na een demarrage de rol moest lossen wat niet vreemd was na zo'n actieve koers. Deandere plaatselijk favoriet Martijn Alberts probeerde enkele keren weg te geraken maar hij kreeg geen ruimte zodat een spurt de einduitslag moest bepalen. Het was Tom van de Vloet die op een grote versnelling de winst pakte voor Ben van Baelen.

1. Tom van de Vloet

2. Ben van Baelen

3. Pim Zwinkels

4. Joachim Raeymaekers

5. Martin Alberts - Breda

6. Maarten van der Poll - Breda

7. Edwin Kas

8. Tom Nelen

9. Steven Krul

10 Nico van den Berg

 

Amateurs.

Hier slechts een beperkt aantal renners aan de start maar de strijd was er niet minder om. Van begin af aan werd er ingevlogen en lag het tempo enorm hoog. In de beginfase eerst wat enkelingen die voor het peloton uitreden daarna waren het Bas Jumelet en Joost Aelmans die voorop reden. Bas Jumelet viel weg door wellicht materiaalpech en in ronde 19 kreeg Joost gezelschap van 8 renners met daarachter een net zo grote groep.  Rondenlang werd er achtervolgd totdat de samensmelting een feit was. Maar lang bleef het niet rustig, het tempo bleef hoog.  Sil van de Ven trok ten aanval met Sjors Roosen en Jelle Veraart. Ook Guus de Grauw zag het gevaar en sloot na een felle achtervolging aan. 4 leiders dus maar enkele ronden later sloot na een indrukwekkende solo Roel van Gameren aan.  Dus 5 koplopers die het onderling moesten uitvechten. Roel van Gameren scoorde driftig punten voor de leidersprijs en hij was misschien wel de beste man in koers totdat hij materiaalpech kreeg. Dus nog 4 man waarvan 2 uit de STAR formatie dus je zou zeggen, dat gaan ze wel oplossen, maar dat was buiten Sjors Roosen gerekend, broer van prof Timo Roosen uit Goirle. Sjors was tot voor 2 jaar terug een verdienstelijk elite-renner totdat hij stopte. Sinds enkele maanden heeft hij het ritme weer wat opgepakt met een zeer goed resultaat.  Op de streep klopte hij Guus de Grauw al moest een finishfoto hier uitsluitsel over geven.  Guus had duidelijk de meeste snelheid echter op de meet was het toch op de beelden duidelijk waarneembaar dat Sjors Roosen de lijn als 1e was gepasseerd.

1. Sjors Roosen

2. Guus de Grauw

3. Jelle Veraart

4. Sil van de Ven

5. Jeroen Luijks

6. Roel van Gameren

7. Rik de Vree

8. Twan Kops

9. Nick Riddy

10. Alex Masseurs

 

Volgende week zijn we te gast in Tilburg wijk Besterd.  De organisatie heeft voor een geweldige omlijsting gezorgd, een mooie prijzenpot en met geweldige premies evenals leidersprijzen.  Laat dit niet zomaar voorbijgaan en komt allen naar Tilburg.  Parkeergelegenheid is op het plattegrondje op onze site aangegeven.      TOT ZONDAG.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen