Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Prachtige wedstrijden op Rijsbergen "Pannenhoef" 25 juni 2017

Het was droog weer, er stond veel wind (kracht 4), er was een prachtige omloop van 5,2 km., heel veel premies, super-premies en diversen 3-ronden klassementen. Alle ingrediënten waren er voor de coureurs om er een mooie, zware en spannende wedstrijd van te maken op de Pannenhoef in Rijsbergen. In totaal hadden we dan ook 133 deelnemers verdeeld over de diverse categorieën, waaronder ook de aparte landelijke damescompetitie.
In de 50+ won Johan Pemen de sprint van het eerste peloton. Bij de amateurs liet Cas Graafmans zien dat hij in zeer goed vorm steekt en bij de 50- was Tom Nelen heel nadrukkelijk aanwezig en ook de winnaar. De dames-categorieën waren leuk om erbij te hebben : een zeer relaxte sfeer en mooie wedstrijden met Sarina Schouwenaar (A-categorie) en Stephanie Herpers (B-categorie) als winnaars van de pelotonsprints.
Een woord van dank voor de prachtige organisatie en hartelijke ontvangst door de familie Haast! Lof ook voor de juryleden die de wedstrijden uitstekend onder controle hielden, ondanks dat er twee categorieën tegelijk op het parcours rondfietsten en er in beide categorieën iedere ronde ook nog eens verschillende premies verdeeld werden. En een pluim voor de dames van de inschrijving, die ondanks het feit dat er twee categorieën tegelijk inschreven, andere deelnemers rugnummers inleverden en prijzen en premies kwamen ophalen, toch kalm bleven.

50+

Waarschijnlijk door de donkere hemel en de stevige bries hadden zich slechts 26 wielrenners aan de inschrijftafel gemeld voor een wedstrijd over 10 ronden van ruim 5.200 meter. Vanaf de start vlogen ze er in (hoezo ‘’hoe ouder, hoe gekker’’)! Met in de eerst ronden snelheden van ruim 40 km/u (wind opzij) en ruim 50 km/u (wind mee) was bij de meeste deelnemers na enkele ronden al heel wat energie verloren gegaan en werd het aanklampen voor deze mannen. De consequentie was dan ook dat na enkele ronde al diverse renners moesten lossen uit de hoofdmacht en het peloton steeds kleiner werd. Ruim twee ronden voor het einde brak het peloton in twee delen en kregen we negen renners vooraan: Pemen, Deijkers, Van Zundert, Valentijn, Maas, Bol, Gabriels, Van de Sande en Haast. Bij het ingaan van de laatste ronde waren Johan Pemen en (Nederlands kampioen) Chris Maas uit dit eerste peloton ontsnapt en probeerde John Haast hier naar toe te rijden. Deze drie kwamen bij elkaar en leken te gaan strijden voor de overwinning, maar werden in de laatste kilometers toch weer terug gepakt. Johan Pemen en John Haast gingen gezamenlijk hard door de laatste bocht, waarbij John Haast door zijn hoge snelheid uit de bocht vloog en ten val kwam, met wat materiële schade en schaafwonden als gevolg. Johan Pemen bleef overeind en sprintte naar de overwinning, voor Niky Deijkers en Rini van Zundert. Kees Christianen won de sprint van het tweede peloton voor de negende plaats, voor Alfons van Geel.

Uitslag 50+:

1) Johan Pemen
2) Niky Deijkers
3) Rinie van Zundert
4) Ad Valentijn
5) Chris Maas
6) Patrick Bol
7) Raphael Gabriels
8) Kees van de Sande
9) Kees Christianen
10) Alfons van Geel

Amateurs

De amateurs vertrokken deze keer, door de hoeveelheid categorieën, om 12.00 uur, enkele minuten voor de 50- categorie. Ook hier 26 deelnemers aan de start, voor een wedstrijd over 12 ronden van 5,2 km. De eerste ronden waren het voornamelijk eenlingen die voor het peloton uit reden om de diverse premies mee te pakken. Tot iets voor halverwege de wedstrijd er een serieuze ontsnapping op gang kwam. Sammy Bogaert, Guus de Graauw, Sil van de Ven en Cas Graafmans bouwden gezamenlijk een mooie voorsprong op en pakten de vele premies mee. In het peloton probeerden nog diverse renners een achtervolging op gang te zetten, maar het mocht niet baten.
De kopgroep liep steeds verder weg en zou strijden om de overwinning. Cas Graafmans was al diverse keren als eerste over de meet gekomen en liet ook in de eindsprint zien dat hij op dit moment heel sterk is. Graafmans won, voor Van de Ven en De Graauw. Bogaert werd de eerste Belg op de vierde plaats. Philippe van Opstal was de beste van het peloton en werd vijfde, voor Tom van de Peer.

Uitslag Amateurs:

1) Cas Graafmans
2) Sil van de Ven
3) Guus de Graauw
4) Sammy Bogaert
5) Philippe van Opstal
6) Tom van Peer
7) Peter Bekiels
8) Mike Kruijthof
9) Gerard van Haaften
10) Jeroen Luijks

50-

Enkele minuten na de amateurs vertrokken 42 deelnemers, waaronder 13 Belgen, in de 50- categorie voor een wedstrijd over 10 ronden van ruim 5.200 meter. Zoals de meeste wedstrijden in deze categorie wordt er gereden met hoge snelheid en is het moeilijk om te ontsnappen. Er werd flink gestreden om de vele premies en Joachim Raeymakers, Hans van der Bogaert en Tom Nelen waren daarin erg succesvol.
Enkele ronden voor het einde fietsten Van der Bogaert, Nelen en Kapitein voorop, met op korte afstand een uitgedund peloton. Nelen trok nog eens hard door, waardoor met het ingaan van de laatste ronde Nelen alleen doorkwam, gevolgd door Van der Bogaert en kort daarachter het peloton. Tom Nelen was heel sterk en bleef een aanstormend peloton onder leiding van Toon Mertens en Wim Verbraeken voor. Drie Belgen op het podium en Adri Kapiteijn werd als eerste Nederlander 4e, gevolgd door nog eens drie Belgen.

Uitslag 50-:

1) Tom Nelen
2) Toon Mertens
3) Wim Verbraeken
4) Adri Kapitein
5) Joachim Raeymaekers
6) Hans van der Bogaert
7) Yannick Sprangers
8) Dennis Mijnsbergen
9) Marcel Verwijmeren
10) Mark Vermeer

Dames

Als laatste kwamen de dames, met een KNWU basis-lidmaatschap of andere licenties, in actie. In samenwerking met Kim den Otter (die deze wedstrijden coördineert) waren dames uit heel Nederland komen opdagen. Vanuit o.a. Deventer, Well, Kwadendamme, Amsterdam en Arnhem waren ze gekomen om op dit mooie parcours een wedstrijd te betwisten. De rensters rijden verdeeld over 2 categorieën (A/B), gebaseerd op ervaring en leeftijd.
15 deelneemsters in de A-categorie. De B-categorie, die enkele minuten later startte, had 24 rensters aan de start. Bij de inschrijving heerste er een aangename amicale sfeer tussen de dames onderling, zou dit veranderen tijdens de wedstrijd?
In beide categorieën was er een leidersprijs te verdienen en dit zorgde meteen voor veel strijd bij iedere doorkomst.

A:

In de A-categorie, die 8 ronden van 5,2 km fietste, heerste Miriam Fuselier, die vijf maal als eerste over de meet kwam en zo de leidersprijs in ontvangst mocht nemen. Door de harde wind in dit open gebied losten wel enkele rensters uit het peloton, maar het was ook ontzettend zwaar om weg te rijden alleen of met een klein groepje. Het werd een heuse pelotonsprint en deze werd gewonnen door Sarina Schouwenaar uit Den Helder, die Berdine Bakker, Elsemieke van Maaren en Brenda Bakker voor bleef.

B:

Bij de B’s, die een wedstrijd over 7 ronden betwisten, zagen we een soortgelijk beeld als bij A-categorie: heel veel strijd voor de leidersprijs tussen met name Jocelyn Joosten, Elly Kampman, Katleen Thomaes en Carola Irvine. Waarbij Carola Irvine in de voorlaatste ronde definitief de leidersprijs naar zich toe trok. Ook hier zagen we diverse ontsnappingspogingen, maar de weersomstandigheden maakten het dusdanig zwaar dat ook hier een pelotonsprint de winnaar moest aanwijzen. Stephanie Herpers spurtte het snelst en klopte Sanne de Krijger en Nathalie Hoogeveen. Onze eigen BWF-licentiehoudster Anne de Jong werd in deze categorie, jong als zij nog is, knap 11e van de 24 dames!

Ook na de wedstrijd bleven de dames nog enige tijd gezellig hangen om na te praten over de wedstrijd.

Uitslag A-categorie Uitslag B-categorie
1) Sarina Schouwenaar 1) Stephanie Herpers
2) Berdine Bakker 2) Sanne de Krijger
3) Elsemieke van Maaren 3) Nathalie Hoogeveen
4) Brenda Bakker 4) Carola Irvine
5) Hedwich Bekius 5) Nel Kea
6) Mara van Dooremalen 6) Leonie van Tuijl
7) Maaike Schakenbos 7) Kathleen Thomaes
8) Jet Jansen 8) Claudia van Heel
9) Charlotte Silvius 9) Merel Konijnenburg
10) Lotte Overdevest 10) Patricia Nuijens

Dames, over enkele weken -op 23 juli- is er wederom een mogelijkheid om deel te nemen, op Breda ‘’Overa’’. De BWF organiseert daar het NK WFN (Wieler breedtesport Federatie Nederland) op een mooi parcours van 6.200 meter, met een aparte wedstrijd voor dames (licentie t/m amateur). Zie onze site voor info en inschrijven.

Volgende week : het kampioenschap van de BWF op de prachtige, maar zware, omloop in Hoeven. Je hoeft geen BWF licentie te hebben om deel te nemen, maar alleen een BWF licentiehouder kan kampioen worden.

Op onze Facebook pagina en Twitter (@bwfbestuur) kunnen jullie ook prachtige foto’s (van onze huisfotograaf Ad) vinden van deze wedstrijddag!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys