Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

BWF kampioenschappen 2017 Hoeven

Zondag 2 Juli stond bij velen aangestreept, want dat was de datum van de BWF kampioenschappen. Men was gebrand om die geblokte Brabantse trui een jaar lang te dragen. Er werd ook hevig voor gestreden en we zagen drie totaal verschillende koersen op het mooie polderparcours in Hoeven. Bij de 50+ was het de gehele koers nat, bij de 50- was het half nat en half droog en bij de amateurs was het helemaal droog. Ook het koersverloop was totaal verschillend. Bij de 50+ was het Pieter Mies die in de goeie ontsnapping mee sloop en terecht de trui pakte. Bij de 50- was het Tom Nelen die met een verrassingsaanval in de laatste ronde een hele ploeg verraste en bij de amateurs was er al snel een kopgroep die de hele koers domineerde

 

50+

 

Bij de start miezerde het al volop. De eerste keer dit jaar dat we echt regen hadden op de wedstrijddag en nu net met het kampioenschap. Maar dit deerde velen niet en een mooi peloton van 30 man begon aan het kampioenschap. Diverse demarrages van een enkeling of groepje, maar niemand kon een beslissend gat slaan. In de tweede ronde kwam Niky Deijkers alleen door (de kampioen van vorig jaar), maar hij moest een wiel wisselen vanwege een lekke band. Daarna bleef men proberen om te ontsnappen. Dit ging zo door tot ruim halfkoers, er was weer een groepje weggereden, maar iedereen zette alles op alles om weer aan te sluiten. Alles liep weer bijeen en dat is het moment voor de mannen met de grote motor om nog eens aan te zetten. Barend Verhagen, inmiddels de 60 al gepasseerd maar nog ijzersterk, ging door, Ruud Havermans sloot meteen aan, evenals Patrick Bol, de plaatselijke favoriet. Ook Pieter Mies en Jos Jacobs reageerden attent en sloten aan. Jan van de Nobelen sprong er achteraan, maar haalde het net niet tegen de gebundelde krachten vooraan. Het peloton viel even stil en vooraan werd de gaskraan helemaal opengedraaid en binnen korte tijd had het vijftal een onoverbrugbare voorsprong bij elkaar gefietst. De enige renner met een BWF-licentie was Pieter Mies, dus die zat gebakken en zodoende kon de kapioenstrui hem niet ontgaan. Deze vijf man streden voor de overwinning en het was plaatselijk favoriet Patrick Bol die de overwinning pakte in eigen huis, voor Jos Jacobs en Barend Verhagen. Ruud Havermans werd 4 en Pieter Mies 5 in de uitslag, maar wel BWF-kampioen. De pelotonsprint werd gewonnen door John Haast, net voor Niky Deijkers en zo was het BWF kampioenschapspodium ook compleet.

Uitslag 50+:

1. Patrick Bol  Hoeven

2. Jos Jacobs  Schilde

3. Barend Verhagen  Woerden

4. Ruud Havermans  Nieuw Vossemeer

5. Pieter Mies  Prinsenbeek (BWF-kampioen)

6. John Haast  Rijsbergen

7. Niky Deijkers  St.Willebrord

8. Walter Koster  Etten/Leur

9. Jack de Klerk  Breda

10. Sjaco Hoondert  Goes

 

50-

 

Een flink peloton van 46 mannen aan de start bij de 50-, waarbij diverse renners heel graag de kampioenstrui om hun schouders wilden. Men begon het eerste half uur in de regen en daarna droogde het wat op. Ook hier diverse aanvallen, maar alle plooien werden gladgestreken. Drie ronden voor het einde een ultieme aanval van Pim Zwinkels uit Kwintsheul, hij hield het heel lang vol, maar moest in de laatste ronde capituleren door een tegenaanval van Ben van Baelen. Alles liep toen toch weer samen. Maar het was de sterke Tom Nelen die met nog een halve ronde te gaan een ultieme demarrage plaatste. Hiermede verraste hij velen en wie gaat dan het gat dichten. Degene die dat doet is later geklopt, maar met een ploegje is dit nog wel te doen. De mannen van ''21 virages'' zetten zich op kop voor hun sprinters, maar de krachtige inspanning van Tom Nelen was ook hen te machtig. Tom bleef net vooruit en de mannen van ''21 virages'' werden 2 en 3 en baalden daar stevig van. Zo niet de winnaar, die nog lang met een big smile rond zal rijden nu. Hij had het goed gezien, wellicht kansloos in de sprint tegen die ploeg, dus dan maar een andere tactiek toepassen en dat lukte deze keer uitstekend.

Uitslag 50-:

1. Tom Nelen  Essen (BWF-kampioen)

2. Dennis Mijnsbergen  Bergen op Zoom

3. Jelle Andries  Berlaar

4. Toon Mertens  Oostmalle

5. Pim Zwinkels  Kwintsheul

6. Bjorn Tsoi  Kapellen

7. Thomas van Versendael   Tilburg

8. Joachim Raeymaekers  Essen

9. Hans van den Bogaert   Zoersel

10. Ben Coremans  Etten-Leur

 

Amateurs

 

Hierbij een wat kleinere groep (23 man) aan het vertrek, maar door het inmiddels opgedroogde parcours hadden zij er zin in. In de eerste ronde meteen een demarrage van drie Belgische ploeggenoten. Dit was vooraf afgesproken uiteraard. Zij trokken hard door en enkel Guus de Grauw, Jelle de Poorter en Tony Verschuuren konden hun wagonnetje nog aanpikken. Goed samenwerkend reden ze snel een halve minuut voorsprong bij elkaar. Lange tijd bleef dit verschil rond de 30 seconden schommelen. Tot vijf ronden voor het einde zich een tweede groep formeerde die het gat tot minder dan 20 seconden terugbrachten. Maar verder kwamen zij niet, dus de winnaar moest uit de eerste groep komen. De drie Belgische ploegmakkers probeerden in de laatste ronde nog wat te forceren, maar de rest wilde dit niet laten gebeuren en het was de snelle Guus de Grauw die -dit keer zonder ploegmakkers- kon winnen. Hij klopte gedecideerd Jelle de Poorter en Christophe Haest. Tony Verschuuren werd 4 en Thomas Leys 5, maar werd wel BWF kampioen voor Bart Lauryssen.

Uitslag amateurs:

1. Guus de Grauw   Etten-Leur

2. Jelle de Poorter  Best

3. Christophe Haest  Beerse

4. Tony Verschuuren  Fijnaart

5. Thomas Leys Vosselaar (BWF-kampioen)

6. Bart Lauryssen  Berchem

7. Robert Vincenten  Bavel

8. Tom van de Peer  Zoersel

9. Sil van de Ven   Tilburg

10. Philippe de la Montagne  Zandhoven.

 

A.s. zondag zijn we weer present op het snelle Moleneinde parcours te Breda. Tot ziens allemaal daar, voor een B-wedstrijd, dus 2 categorieen: 50+ en 50- (met daarin alleen amateurs toegelaten als zij beschikken over een BWF-licentie). 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen