Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag B-wedstrijd Moleneind 9 juli 2017

Weer een top dagje voor de BWF op ons thuisparcours Molenend. Ondanks de concurrentie vandaag van de koers in Gilze, toch 64 vertrekkers, ongeveer gelijk verdeeld over de twee categorieën in deze B-wedstrijd. Dit alles onder een heerlijk zonnetje, zonder incidenten en met een werkloze EHBO; zo zien we het graag. In beide categorieën stelde onze sponsor ADDVO|arbeidsrecht een leidersprijs ter beschikking, zodat er veel extra strijd ontstond. Er is weer hard gereden vandaag.

In de 50+ een zeer actieve Raphaël Gebriëls, die veel in de aanval was, zo de leidersprijs pakte, maar uiteindelijk door zijn vluchtmakker Jack de Klerk in de sprint verslagen werd. Daarachter was het een en al verbrokkeling, waarbij John Haast nog naar plek drie reed. Het beeld bij de 50- was weer dat er onderweg zo hard werd gereden dat er niemand weg kon komen, de strijd om de leidersprijs zo wel zeer spannend werd en vervolgens de massasprint de uitkomst moest brengen. Adri Kapitein pakte de winst, voor Edwin Kas en Wim Verbraeken.

Gevonden voorwerpbij het opruimen vonden we in een rode stoel bij de inschrijving, naast de plaats van onze Lies, een sleutel, die mogelijk bij iemand uit de zak gevallen is. Van jou? Neem dan even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

50+

Onder een heerlijke ochtendzon startten hier 31 renners, waaronder ditmaal geen dames. Al snel toonde Gabriëls zijn ambities, door veelvuldig als eerste door te komen en vanaf half koers mee te zijn in een ontsnapping met zes. Het zijn de mannen die u op de eerste zes plaatsen in de uitslag ziet. Zes ronden voor het eind reden Jack de Klerk en Raphaël Gabriëls samen weg bij de andere vier en zouden het samen gaan uitmaken. Jack de Klerk is dat wel toevertrouwd: eerste plaats. Gabriëls op twee (tevens de leidersprijs) en de sprint van het viertal daarachter was een prooi voor de rappe John Haast, voor Johan Pemen, Sjaco Hoondert en Kees Raats.

Uitslag 50+:

1. Jack de Klerk  Breda
2. Raphael Gabriels  Roosendaal
3. John Haast   Rijsbergen
4. Johan Pemen  Rijsbergen
5. Sjaco Hoondert  Goes
6. Kees Raats  Nispen
7. Jos Bogaerts  Strijbeek
8. Rinie van Zundert  St.Willebrord
9. Gerard van Raak  Baarle-Nassau
10. Martin de Peuter  Oud Beijerland

50-

In deze categorie 33 starters, waaronder 1 dame. Het was natuurlijk geen erg selectief koersweer, de renners in de 50- zijn goed aan elkaar gewaagd, de snelheid lag steeds heel hoog, dus de vele pogingen om weg te geraken liepen op niets uit. Dat zorgde wel dat de strijd om de leidersprijs spannend bleef. Het waren vooral Hans van den Bogaert uit Halle (12 keer), Nico van den Berg uit Rumst (13 keer) en Wim van Roey uit Vosselaar (13 keer) die er vol voor gingen. Met twee renners met gelijke punten geeft dan de eindklassering de doorslag en omdat Wim van Roey finishte als 11e en Nico van den Berg als 20e pakte Wim van Roey de 20 euro van ADDVO mee. Ondanks de vele snokken, brak er in het peloton niets en stormde men af op de eindsprint. Daarin toonde Adri Kapitein zich de snelste, voor Edwin Kas en Wim Verbraeken.

Dit is voor Adri een mooie opsteker in de aanloop naar het NK WFN, waarvoor hij al staat ingeschreven. Daartoe roepen we de andere 50- renners ook graag op; je kunt inschrijven via de website in jouw leeftijdsgroep (40-49 of 39-) en dan op de dag zelf nog een NK daglicentie nemen voor deelname. Je rijdt dan met een speciaal NK rugnummer, dat je daar krijgt en mag houden.

Een filmpje van het NK parcours staat inmiddels op Youtube. U kunt zich overigens abboneren op het Youtube kanaal van de BWF, waarop onze vrijwilliger Jacco Eckhardt af en toe film plaatst van onze koersen.

Komende zondag starten we op de uitdagende ronde van Hulten. 3.100 meter door het buitengebied over soms smalle en bochtige wegen. Vorig jaar de primeur en toen prima georganiseerd. Komt allen!

Uitslag 50-:

1. Adri Kapitein  Breda
2. Edwin Kas  St. Willebrord
3. Wim Verbraeken  Brecht (B)
4. Dennis Mijnsbergen  Bergen op Zoom
5. Yannick Sprangers  Brasschaat (B)
6. Hans van den Bogaert  Halle (B)
7. Roger van de Waarden  Tilburg
8. Dave van Dun  Dorst
9. Jelle Kennis  Ravels (B)
10. Stefan Koevoets  Etten-Leur

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen