Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Eerste trainingswedstrijd prima verlopen 6 maart 2016

Zondag 6 Maart.  Het begin van een mooi wielerjaar 2016 voor de BWF. De eerste trainingswedstrijd is een feit en het 1e podium werd alweer gevuld.  Hoewel de weersverwachtingen een paar dagen vooraf niet veel goeds voorspelden, waren het op de dag zelf prima omstandigheden om te koersen.  Nu nog met een beperkt aantal kilometers maar dit wordt iedere zondag wat uitgebreid.  De mannen die hun overwining al binnen hebben waren bij de 50+ Kees van de Sande uit St. Willebrord en bij de 50-  Daaf Koemans uit Terheyden.

50+

In deze categorie een mooi aantal deelnemers van 41 renners totaal waaronder maar liefst 7 dames. Zoals dikwijls het geval is met de 1e trainingswedstrijden zijn er altijd renners die gelijk eens willen testen hoe het staat met hun conditie. In de 2e ronde gingen gelijk 4 renners aan de haal. Cees van de Sande (erg actief), Johan Brouwers, Gerard van Raak en Alfons van Geel. Doch na 3 ronden werden zij weer gegrepen door het 1e deel van het peloton en later sloot alles weer aan.  In de 10e ronde was het wederom Cees van de Sande die op de pedalen ging staan en even later sloot Paul Storm aan. Het peloton liet even begaan en de twee pakten 150 meter. Gezamelijk goed samenwerkend bouwden zij hun voorsprong nog een beetje uit, hoewel in het peloton nog diverse sterke renners aanwezig waren.  Maar zij vonden het blijkbaar nog te vroeg of te lang om een serieuze tegenaanval op te zetten. De 2 vooraan hadden blijkbaar al wel de goede benen en bouwden ronde bij ronde hun voorsprong nog wat uit. Zij konden dan ook voor de overwinning gaan strijden wat resulteerde in plaats 1 voor Cees vande Sande voor Paul Storm. In de voorlaatste ronde sprong Rinie van Zundert nog weg en in de laatste ronde Walter Marijnissen en bleven het peloton nipt voor.  De pelotonspurt was voor Rene Haast, met naast hem Maurice de Chattre en Alfons van Geel.

50-

Ook hier stonden 41 renners aan de start. Dus dat alvast een kopie van de vorige categorie. Opvallend was het koersverloop,dit zou ook zomaar gekopieerd kunnen worden, doch hier viel later in de koers de definitieve beslissing.  Ook hier in het begin een aanval van 4 renners met Olivier Ongenae(B), Michel Angelo Romana, Adrie Kaptein en Eric Rombouts(B).  Zij hielden het een ronde of tien vol, maar daarna was de groep weer compleet. Hierna volgde nog diverse pogingen van 1 of 2 renners om een beslissing te forceren, maar telkens streek het peloton op de vluchters neer.  Tot we aan ronde 27 waren toen Raphael Gabriels en Daaf Koemans een gaatje sloegen. Daaf stevig doortrappend op kracht en souplesse en Raphael zoals gewoonlijk op de grote plaat hielden zij het peloton achter zich.  Hoewel ze niet echt heel ver uitliepen was de grote groep ook niet bij machte om het gat te dichten.  Een sprint a deux moest de beslissing brengen en hier was het de jongere Daaf Koemans die Raphael Gabriels naar plaats 2 verwees.  De pelotonsprint werd met overmacht gewonnen door Wim de Vos voor Teun Forschelen en Bram van Hees.

Renners/rensters dank voor jullie aanwezigheid en zeker tot volgende week, wanneer we weer op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats aanwezig zullen zijn voor weer een mooie trainingswedstrijd.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys