Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag tweede trainingswedstrijd 13 maart 2016

 

De tweede BWF trainingsrit werd verreden onder een strakblauwe hemel, maar wel met een harde en frisse wind. Die wind stond wel lekker gunstig over het parkoers, want die was pal tegen of pal mee. Desgewenst kon je dus lekker verscholen in het peloton meerijden. Voor 101 man/vrouw waren dit de goede omstandigheden om naar Moleneinde te komen. Bij de 50+ was het Ad Valentijn die de overwinning op zijn naam schreef. Bij de 50- ging Stijn Rovers er met de overwinning vandoor. Hoe dat allemaal tot stand kwam leest u hieronder.

50+

Dit keer 42 deelnemers aan de start, met wederom meerdere dames, die binnen de wedstrijd hun eigen wedstrijd rijden. Na het startschot kwam het peloton rustig op gang. Dit keer niet een ziedende start en dat kwam wellicht door de wind. Na een aantal ronden met wat aanvallen, van onder andere Ad Valentijn, waren het Rini van Zundert en Gerard van Raak die een serieuze voorsprong namen. Rondenlang werden ze echter op de hielen gezeten door het peloton, dat zeker niet stil viel. Op een of andere manier wist Marcel Colijn het gaatje alleen te dichten en wist ook nog Ad Valentijn aan te sluiten. Daarna kwam het peloton wel weer dichtbij, maar sloot toch telkens net niet aan. Totdat in de 23e ronde de samensmelting toch weer daar was. Vervolgens sprongen Ton van Korven, Ton Damen, Ad Valentijn en Guido Claessen er tussen uit. Op het juiste moment, op de juiste plek, zullen we maar zeggen; ze werden niet meer teruggehaald.

Ad Valentijn won vervolgens de sprint voor Ton van Korven. Daarachter legde Guido Claessens beslag op de derde plaats, voor Ton Damen. De pelotonsspurt was dit keer voor Ronald van Blerck, die nipt Rene Haast en Maurice Chatrer voorbleef. Terug in het peloton zagen we Bronek Parol, die zijn jonge zoon Milan had meegenomen. Milan werd meteen verdienstelijk 17e.

 

50-

 

Dit keer een mooie groep van 59 renners aan de start, met daarin de nodige teams die goed vertegenwoordigd waren (o.a. veel renners van WV Breda, WV Princenhage, TWC Pijnenburg en het nieuwe enthousiaste team Fietskledingvoordeel). Hier viel de beslissing snel. Al in de zesde ronde maakte zich een sterke groep los van 5 renners, met daarin de latere winnaar Stijn Rovers, Valentijn Overtoom, Daaf Koemans (de winnaar van vorige week), Bram van Hees en Brian van Rutten. Hier was geen houden aan; het peloton werd op een kleine minuut achterstand gereden. Elf ronden voor het einde ontsnapte uit het peloton nog een tweede groep, van vier man, met daarin Tom van Peer, Rene Horians, Ronald van Elsen en Michael-Angelo Romana. Beide groepjes werkten goed samen, waardoor de top-9 feitelijk al vaststond.

De sprint om de bloemen werd gewonnen door Stijn Rovers, die Valentijn Overtoom en Bram van Hees voor bleef. Brian van Rutten werd vierde, voor Daaf Koemans. De pelotonsspurt werd weer gewonnen door Jelle Andries die daarmee tiende werd.

Renners/rensters, wederom dank voor jullie aanwezigheid en zeker tot volgende week, wanneer we weer op dezelfde plaats aanwezig zullen zijn voor weer een mooie trainingswedstrijd, maar dan met de 50+ wel een kwartiertje eerder starten, dus om 10.30 !

 

LET OP: voor renners die nog een licentie willen aanvragen. Wij zorgen altijd dat deze beschikbaar zijn (samen met je vaste rugnummer) op de openingskoers Rijsbergen Oekel. Dan is het wel zaak om je aanvraag deze week te doen. Dit kan via het aanvraagformulier op deze website.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies