Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Derde trainingskoers Moleneinde ook weer succesvol 20 maart 2016

Geleidelijk aan nadert het voorjaar en de renners hebben er duidelijk zin in; de pelotons bij de BWF groeien verder (ook het aantal licentie-aanvragen is dit jaar stijgende en dat is een goed teken). Ondanks de sombere start van de dag kwamen in totaal 107 renners naar Moleneinde; maar liefst 51 bij de 50+ (waaronder 4 dames) en 56 renners bij de 50-. Het bleef droog en tijdens de 50- werd het zelfs nog zonnig ook. In beide wedstrijden ontstond al heel snel een sterke kopgroep, die in staat was om het peloton te dubbelen. Beide keren sprintte het peloton dus, op last van de jury, enkele ronden voortijds af, om de finale van de kopgroep alle kans te geven. In de 50+ sprintte John de Leeuw (Breda) naar de winst en in de 50- was Kevin de Knaep (Turnhout) zo kien om een ronde voor het einde uit de kopgroep te demarreren en dat precies tot op de streep vol te houden.

De uitslagen zijn weer geplaatst, komen weer in BN De Stem en tegenwoordig  ook op www.brabantcycling.nl (neem eens een kijkje op die site, die aandacht besteedt aan het Brabantse wielrennen en in dat kader nu ook de BWF publiceert). Podium- en wedstrijdfoto’s –ook van de vorige wedstrijden- zullen nog op onze site verschijnen, daar berichten we u nog over. 

Vandaag bleek maar weer hoe zeer de BWF afhankelijk is van vrijwilligers. Helaas moesten enkele vaste krachten zich afmelden, waardoor uiteindelijk de BWF voorzitter (en diens zoon) hoogstpersoonlijk zorg droeg voor het voorrijden. Met veel goede wil komt het iedere wedstrijd wel weer goed. Maar bij deze herhalen we wel onze oproep om meer ondersteuning. Weet u iemand die enkele keren per jaar verkeersregelaar wil zijn, of wil helpen in de jury, kan voorrijden, etc, neem dan even contact met ons op. Wat we gelukkig wel al kunnen melden is dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuw bestuurslid gaat toetreden; daar zijn we erg blij mee.

50+

Zoals gezegd een grote groep van 51 renners. Vanuit de start werd de beuk er in gegooid en scheurde het peloton al snel uiteen. Er was al heel snel sprake van een grote kopgroep van 13 renners. Het zijn de eerste 13 namen in de uitslag. Mooi om te zien dat ID-renner Davy Mertens, die vaak bij de BWF start, de goede vorm te pakken heeft en mee was in de kopgroep. Hij hield dat perfect vol en werd uiteindelijk 13e in de wedstrijd.

Het peloton werd zelfs op een ronde gezet en moest dus voortijds afsprinten. Dat werd het best gedaan door Bert Kremer, die daarmee 14e werd. Ook de vier dames in de wedstrijd streden nog voor de bloemen, die uiteindelijk mee gingen met Lot van Opstal naar Chaam.

De kopgroep reed nog enkele ronden door en kon zich opmaken voor de eindsprint. Dat beloofde spannend te worden, omdat in die kopgroep de nodige zeer rappe mannen aanwezig waren. Uiteindelijk was het John de Leeuw, die met machtige halen Walter Koster en Johan Peemen net voor bleef.

Gelukkig kwam onze voorzitter René Haast net niet op het podium (4e), want hij zou helemaal geen tijd hebben gehad voor een podiumceremonie. Hij moest zich direct opfrissen en plaatsnemen in de voorrijwagen, voor de volgende wedstrijd.

50-

Inmiddels klaarde het weer volledig op en konden 56 renners van start. Ook in deze wedstrijd ontstond al zeer snel een sterke kopgroep, die in de loop van de wedstrijd echter wel enkele mannen kwijtspeelde. Uiteindelijk waren het zes renners die overbleven en het peloton op een ronde zetten. Overigens waren er vanuit het peloton nog vele pogingen van kleine groepjes om weg te rijden, maar alles liep steeds weer samen. Het peloton sprintte voortijds af, waarbij zich Wim van Roey, Tom van Peer en (good old) Ad Prinsen de sterksten toonden voor plekken 7 t/m 9.

De kopgroep van zes had nog enkele ronden ruim baan om de finale te gaan kleuren. Het tempo ging omlaag en de mannen zaten elkaar te beloeren. Op een ronde voor de finish demarreerde Kevin de Knaep, waarna de mannen in de kopgroep iets te lang naar elkaar gingen zitten kijken: ‘’rij jij dit gat dicht of ik?’’. Nét te lang getwijfeld… Kevin was gevlogen. Hoewel de sprint uiteindelijk stevig op gang kwam en Valentijn Overtoom en Adri Kapitein nog dicht op het wiel van Kevin kwamen, kon Kevin de Knaep het mooie zegegebaar maken. Het was zijn eerste zege ooit.

Komende weken

Volgend weekend de laatste trainingskoers. Die is dan op maandag, 2e Paasdag. Daarna barst dan het “echte” seizoen los, met de traditionele mooie openingskoers op Rijsbergen Oekel. Daar zullen de licenties en vaste rugnummers klaarliggen. Dan rijden we weer in de vaste categorieën en met toepassing van de vaste reglementen. Dan is dus in de 50-  geen amateur, belofte of elite toegestaan. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys