Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag laatste trainingskoers 28 maart 2016

De laatste trainingskoers op het Moleneinde was er een om niet gauw te vergeten. Harde wind en regen geselden de 37 aanwezige renners. Vooral de 50+ had het zwaar te verduren door een lange hoosbui. Van de 19 renners die er bij de 50+ waren gestart haalden er slechts 10 de finish. De weergoden waren de 50- aanzienlijk milder gestemd, want om 12.00 uur brak toch de zon door, al nam de wind zelfs nog wat in kracht toe. Bij de 50- finishten alle 18 renners, maar was het peloton door de wind wel in stukken uiteengeslagen. De tornado die bij de 50+ huis hield luisterde naar de naam John de Leeuw. Nadat hij al snel zijn vluchtmakker Johan Peemen loste, zette hij in zijn eentje het peloton op een ronde. Bij de 50- was er al vroeg een mooie kopgroep, bestaande uit drie zuiderburen. Philippe de la Montagne pakte de overwinning in een pittige sprint.

50+

Zoals gezegd met 19 renners aan de start, waarvan één dame. Lekker hoor, zo’n klein groepje. Nadeel is wel dat je je maar moeilijk kunt verschuilen en af en toe toch echt zelf aan de bak moet. In de vijfde ronde ging John de Leeuw met Johan Peemen op avontuur. Deze jonge kerels, die nu voor het eerst bij de 50+ rijden, gaven hun visitekaartje af. Maar Johan haakte af en John wist aanvankelijk niet of hij zou doorrijden of zich zou laten terugzakken in het peloton. Maar door zijn tempo en zijn specialisme als tijdrijder, kwam het peloton niet dichterbij. Sterker, het gat werd groter en groter. Ondertussen volgde de opgave van de enig vrouwelijk renner, Sarah ten Hartog uit Antwerpen. De bloemen gingen aan haar neus voorbij, nu ze voortijdig de strijd staakte. Gevolgd door Walter Koster en (jawel) Ad Prinsen. Ook Johan Peemen stapte uit en tevens Davy Mertens, die vorige week nog in de kopgroep meezat. Uiteindelijk waren er nog tien man in koers en was het Pieter Griep die, door de sympathiek aanmoedigingen van onze speaker Kees, door bleef pompen, hoewel ook hij het liefst de permanence had opgezocht. In de sprint om de tweede plaats bleef Jack de Klerk zijn teamgenoot Bas Dirven voor. Daarmee was een totaal podium van onze sponsor Wim de Vos Fietsen gevuld ! Kees van der Sande werd nog vierde, voor Maurice Chatrer. Iedereen was behoorlijk getekend. Ook John de Leeuw, die nog een ererondje reed en wederom een overwinning op zijn palmares kon bijschrijven.

50-

Bij de 50- startten 18 renners. Velen wachtten beschut af tot het zou ophouden met regenen en zowaar werd het pal voor 12.00 uur droog en brak zelfs de zon door. De wind wakkerde geleidelijk wel aan. Mede daardoor werd het veld al gauw aan gort gereden. Joachim Raeymakers, Lorenzo Arena en Phillip de la Montagne, allen uit België, trokken hard door en waren gevlogen. Ook Valentijn Overtoom (Dongen), Tom van de Peer (Zoersel) en Jeffrey Doornbusch (Breda) konden zich losmaken uit het peloton. Het peloton zou dus rijden voor plek 7. Het peloton werd door de kopgroep al redelijk snel gedubbeld, waarna vele ronden lang de drie koplopers de vaart maakten met het peloton (elf man) aan het wiel. In de slotronden besloot Lorenzo Arena dat het genoeg was; hij demarreerde en kreeg Phillipe de la Montagne mee. Joachim Raymaekers bleef achter met het peloton aan zijn wiel, maar bleek uiteindelijk na het afsprinten van het peloton tóch nog in staat zich op karakter weer terug aan de kop te vechten. Sprinten zat er voor hem niet meer in toen. In de sprint was Phillipe de la Montagne de rapste voor Lorenzo Arena, die met de tweede plek genoegen moest nemen. Joachim werd dus derde en Valentijn Overtoom pakte in de sprint de vierde plek, voor Tom van de Peer en Jeffrey Doornbusch.

Volgende week beginnen dan de echte wedstrijden. Dit waren nog maar trainingskoersen. Zou het veel uitmaken? We gaan het zien, allereerst in de ronde van Rijsbergen Oekel, een A koers. Iedereen rijdt dan weer in zijn eigen categorie. De licenties en de vaste rugnummers zullen dan worden uitgereikt bij de inschrijftafel. O ja, inmiddels zitten we al op 101 aangevraagde licenties ! Dat is al 20 meer dan vorig jaar. Goed te zien dat er weer enthousiast gekoerst wordt in 2016.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys