Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

BWF start in Rijsbergen 3 april 2016

In Rijsbergen is de start gegeven voor het BWF wielerseizoen. En het spreekwoord zegt: een goed begin is het halve werk.  Als de openingskoers in Rijsbergen de maatstaf gaat worden van dit hele seizoen dan gaan we een prachtig jaar tegemoet.  Liefst 153 deelnemers, die redelijk verdeeld over de 3 categorieen waren, verschenen aan de start. De omstandigheden waren dan ook ideaal, niet te veel wind en de zon liet zich veelvuldig zien.  Uiteraard ook blije gezichten bij de organisatie, die wel toe waren aan een zonnige uitgave na het beestenweer van vorig jaar. Bij de 50+ was het de ijzersterke John de Leeuw die na een attractieve koers de overwinning greep.  Bij de 50- was het onze zuiderbuur Tom van de Peer die duidelijk de sterkste was en bij de Amateurs was het Jurgen Verbocht die zijn 2 vluchtmakkers klopte in de sprint.

De uitslagen en de foto's staan op de site en het eerste klassement kan ook aanstonds worden opgemaakt. Overigens zijn zeer mooie foto's inmiddels ook verschenen op de Facebook pagina "Wielersportkiekjes", neem daar eens een kijkje!

50+

In deze categorie 53 deelnemers die zich hadden ingeschreven.  Hierbij redelijk wat namen die vorig jaar nog bij de cat. 50- of amateurs reden.  Dus het deelnemersveld is er zeker in kracht niet op achteruit gegaan.  Integendeel zelfs. Dit was ook te zien in het koersverloop.  Vanuit de start werd er aangevallen.  Niky Deijkers was de 1e aanvaller en reed 2 ronden lang alleen voor de groep uit. In ronde drie sloten Rinie van Zundert, Rene Haast,Chris Maas, Maas van Beek en Johan Gommers aan. Maar het peloton liet niet begaan en een ronde later was alles weer compleet. De vandaag ijzersterke Niky Deijkers bleef actief en gaf in ronde zes de aanzet voor de volgende ontsnapping. Plaatselijk favoriet Johan Peemen en John de Leeuw sloten aan. Een aarzeling in het peloton was voldoende om een gat te slaan. In de grote groep waren er wel driftig pogingen om de sprong te maken, maar dit lukte niet zo snel. Tot in ronde zeven Rinie van Zundert, Theo Muis en ook weer plaatselijk favoriet John Haast elkaar vonden.  Johan Brouwers kwam een fractie te laat om mee te glippen.  De stand van zaken nu 3 man voorp,  3 erachter en daarna het peloton. Beetje bij beetje slaagden de drie achtervolgers erin om korterbij te komen. Dit lukte uiteindelijk en de beslissing moest dus in de laatste ronde vallen. Niky Deijkers, ook winaar van de leidersprijs, probeerde het met enkele uitvallen en ook Johan Peemen, maar de sterke John de Leeuw niet niet begaan en dichtte de gaatjes. Een sprint moest er aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Dat John de Leeuw sterk was bleek nu weer wel. Met een machtige sprint klopte hij zijn medevluchters Rinie van Zundert en John Haast.   De organisatie Sporting Oekel was blij met 4 leden bij de eerste 10. Johan Peemen 4e, Alfons van Geel 7e en Rene Haast 10e.

50-

Hier een mooi aantal vertrekkers van 57 renners. De koers was levendig met diverse uitlooppogingen maar geen enkele poging in het begin die definitief was. In de aanvangsfase een actieve Frank Jansen uit Galder, die ook meteen genoeg punten scoorde om de leidersprijs in ontvangst te nemen.  De pogingen om weg te komen waren divers maar telkens met te weinig renners om definitief buiten schot te blijven.  Hierdoor bleef het wel lang spannend. Tot een viertal ronden voor het einde toen de sterke Tom van de Peer Uit Zoersel(B) nog eens op de pedalen ging staan. Frank Mertens uit Hoogstraten en Alasdai Storry uit Breda sloten aan, en de goede trein was vertrokken.  Goed samenwerkend bouwden zij hun voorsprong uit, ook mede doordat er te weinig samenwerking was in het peloton om het gat te dichten, tot de laatste ronde. Toen vloog de vlam in de pan en kwamer een heftige reactie vanuit het peloton. Enkele renners waagden de sprong naar voor en hadden succes met hun actie. Michel van Bellen, Dimitri Nijs en Ben Coremans sloten aan en deden mee voor de overwinning. Echter de sterke Tom van de Peer sloeg een gaatje en kon ruimvoor de finish het zegegebaar maken. Michel van Bellen werd nog 2e voor Frank Mertens.  De pelotonsprint was voor Valentijn Overtoom.

Amateurs.

Ondanks concurrentie van een andere amateurwedstrijd in de regio ook hier een mooi aantal vertrekkers van 44.  Deze koers gaf in eerste instantie hetzelfde beeld als de cat. 50-.  Vele pogingen maar vooralsnog geen enkele beslissende. Tot bijna halverwege koers toen de actieve Sil van de Ven samen met Ruud Goorden en Jurgen Verbocht de krachten bundelden. Ronde bij ronde bouwden zij hun voorsprong iets uit doordat zij hun tempo niet lieten stokken terwijl dit wel gebeurde in het peloton.  Dit was gelijk ook het sein voor Jurgen Verbocht om maar gelijk de meeste punten te vergaren voor de leidersprijs. Met 3 kwamen ze ook op de finishlijn afgestormd en het was ook Jurgen Verbocht die gedecideerd Ruud Goorden naar plaats 2 en Sil van der Ven naar plaats 3 verwees.  De pelotonsprint was voor Philippe de la Montagne voor Ben van Riel, beiden uit Belgie.

A.s. Zondag zijn jullie weer allen van harte welkom in Breda. Op industieterrein Moleneinde hebben we deze keer een A-koers omdat er elders in de regio geen koersen zijn voor amateurs. Dus komt allen naar het snelle Moleneinde parcours. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies