Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag A-koers Moleneinde 10 april 2016

Het was een prachtige zonnige dag, die maar liefst 140 renners naar het Moleneinde trok. Het had dus een fietsfeestje moeten worden, maar de dag is helaas overschaduwd door een ernstig eenzijdig ongeval in de 50- groep, waarbij een renner hard tegen een lantaarnpaal is gebotst. Deze koers is geneutraliseerd en vervolgens zelfs gestaakt, omdat de trauma-heli moest landen op Moleneinde. Het zag er dus allemaal zeer ernstig uit. De renner in kwestie is uiteindelijk door de gewone ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar was hij gelukkig wel aanspreekbaar. Berichten op nieuwssites over zwaar hoofdletsel blijken niet te kloppen. Wij hadden inmiddels contact met zijn vrouw en vernamen dat het gaat om een klaplong en een aantal breuken, die wel goed op hun plek zitten en dus gelukkig zonder een operatie moeten kunnen helen. We melden dit even (na overleg met zijn vrouw), omdat we weten dat de personen die dit hebben zien gebeuren erg benieuwd zijn naar de afloop.  

De categorieën 50+ en Amateurs reden wel gewoon hun koers en brachten winnaars voort: Niky Deijkers uit St. Willebrord bij 50+ en Roel van Gameren uit Veghel bij de Amateurs, beiden na een lange solo met één medevluchter. Knap werk dus.

50+

52 renners startten om 10.30 onder stralende hemel. Die 50+ categorie is dit jaar fors versterkt met een nieuwe aanwas van sterke renners, die dit jaar 50 halen. Daaronder bijvoorbeeld Niky Deijkers, die vanaf de eerste ronde meteen toonde er vol voor te gaan vandaag. Aanvankelijk nog in een drietal, samen met Corne Sprangers en Jack de Klerk, maar Corne moest ongeveer half koers afhaken, waarna Jack en Niky de resterende 20 ronden samen doorreden. Daarachter verbrokkelde het peloton geleidelijk. Zo ontstond achter het leidersduo een groep van drie renners, die lang samen reed en uiteindelijk kon gaan sprinten voor plek 3. Ad Valentijn haalde dat, voor Kees van de Sande (4) en Johan Peemen (5). Het duo vooraan had toen al gesprint voor de winst en Niky Deijkers won dat met overmacht van Jack de Klerk.

50-

Deze categorie toont dit jaar een heel mooie groei. Dat was vandaag ook weer zichtbaar, met maar liefst 63 renners aan de start. Helaas gebeurde hier na ruim 10 ronden het genoemde ongeval. Na nog enkele ronden geneutraliseerd te hebben gereden nam de jury het wijze besluit de koers stil te leggen. Dat was ook nodig voor de hulpdiensten. De koers is daarna afgelast, mede omdat de politie tijd nodig had om met wat ooggetuigen te spreken. Aan de 50- renners is aangeboden om dan nog mee te rijden in de amateur categorie, waarvan nog 6 renners gebruik van hebben gemaakt. De rest is huiswaarts gereden; veel renners waren onder de indruk van wat gebeurd was.

Amateurs

Er waren al 26 amateur renners verschenen en die groep werd dus nog wat aangevuld tot 32 renners. Het was hier vooral Guus de Grauw die imponeerde. Eerst reed hij samen met Sven Schoenmakers samen 23 ronden lang voor het peloton uit. Toch werden zij weer teruggepakt, maar nadat Guus een rondje in het peloton op adem gekomen was vertrok hij opnieuw, ditmaal met Roel van Gameren. Samen reden zij de laatste 12 ronden voor de meute uit. Aan het gezicht van Guus was al te zien dat het beste er toen wel af was en dat bleek in de sprint, die met gemak van de kop af gewonnen werd door Roel. De sprint van het peloton was voor Ronald van Elsen die, onder luid gejuich van zoontje langs de kant, Teun Forschelen en Johan Hooimans naar de plekken 4 en 5 verwees.

Volgende zondag zitten we op Warande. Sommige renners kennen die ronde al, die we rechtsom zullen rijden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys