Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Oosterhout ''Warande'' 17 april 2016

De zon scheen, dan viel er weer regen en er waaide toch ook harde wind; dat maakte het een zware dag. Maar er was meer; het bekende hellinkje leek opeens veel hoger dan voorheen. Menig coureur reed zijn benen hierop kapot. De sterke mannen overleefden: bij de 50+ ging de overwinning in een sprint a trois naar Jack de Klerk en bij de 50- ging de overwinning naar Roland van Elsen.

50+

Hier verschenen 35 coureurs aan de start. Maar na de eerste ronde was al duidelijk dat een groot aantal de laatste ronde niet zou halen. Als een kanonskogel ging men van start. Na twee ronden lag het veld al volledig uit elkaar. Het waren met name Niky Deijkers en Rinie van Zundert die er in de eerste ronden een gigantische klap op gaven. Slachtoffers bij de vleet en al gauw werden de gelosten op een ronde gezet. En daar zaten toch niet de minste bij. Bewonderd door zijn ouders, die langs het parcours stonden, verzekerde Niky Deijkers zich van de leidersprijs. In de einduitslag werd hij echter, of toch nog, knap 6e. Maar daarvoor was er nog het een en ander gebeurd. Na de superpremie in de 20e ronde was het Rinie van Zundert die hard doortrok en als eerste het bochtige gedeelte na de finish passeerde. Daar ging hij echter helaas hard onderuit. Met de nodige kneuzingen en bloedingen verdween Rinie in de toegesnelde ambulance. Wij wensen Rinie natuurlijk van harte een spoedig herstel toe.

Door het smalle parcours kon de jury op dit moment niet anders dan de wedstrijd stil leggen. Nadat het parcours weer was vrijgegeven werden de laatste tien ronden afgelegd. Nadat op vijf ronden voor het einde de gedubbelde renners uit koers waren genomen, waren het in de laatste ronde Ad Prinsen, Jack de Klerk en de sterke Corne Sprangers die er tussen uit knepen. Maar in de oplopende sprint was het toch weer Jack de Klerk die ad Prinsen en Corne Sprangers voor bleef. Walter Marijnissen won de sprint van het resterende peloton.

Hulde aan Suzanne Caron uit Breda, die als enige dame de koers uitreed, maar zich helaas niet bij de eerste 20 kon scharen. Daarvoor was het gewoon te zwaar en ging het te hard.

50-

Hier 42 man aan de start. Ook hier ging het vanuit het startschot crescendo, ofwel snoeihard. Ook hier vielen al slachtoffers in de eerste ronde en viel het peloton in stukken uit elkaar. Geloste renners zochten elkaar op en reden in groepjes achter het peloton aan. Met nog 25 ronden te gaan vonden Ronald van Elsen, Tom van de Peer en Kevin Ysenbaardt elkaar en wisten zich los te wrikken uit het peloton. Toch volgde er weer een hergroepering. Daarna waren het wederom Ronald van Elsen, Kevin Ysenbaardt, maar dit keer met Toon Mertens, die er vandoor gingen. Luuk Goos uit Dorst kon nog de aansluiting vinden, maar moest ze toch nog laten gaan. Met nog drie ronden te gaan waren de podiumplaatsen bekend, alleen de volgorde nog niet. Helaas ging dit niet meer op voor Kevin Ysenbaardt, die met nog twee ronden te gaan een afloper had. Wild gebarend vroeg hij om een ander voorwiel, dat hem snel werd aangereikt. Maar toen hij weer op de fiets zat was het peloton al langs gedenderd. Wel legde Kevin beslag op de leidersprijs. In een sprint a deux legde Ronald van Elsen overtuigend beslag op de eerste plaats, voor Toon Mertens. In de sprint van het peloton was het Valentijn Overtoom die exact op het juiste moment zijn voorwiel nipt eerder over de streep drukte dan Wim van Roey.

Dank aan de organisatie, Wim de Vos Fietsen, en het aanwezige publiek. En ook aan de renners, die er een sportieve strijd van hebben gemaakt. Tot in de Ronde van Galder.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys