Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Galder wederom succesvol 25 april 2016

De wedstrijden in Galder kende weer een succesvolle uitgave.  Ondanks de onheilspellende weersberichten viel het allemaal best mee in Galder.  Enkel de 50- categorie werd besprenkeld met lichte hagel en water wat uit enkele donkere wolken viel.  Het was niet het gezegende water van buurgemeente Meersel-Dreef waar de renners op zaten te wachten.  De koude wind en de enkele bui maakten wel dat de sterkste renners ook op het podium stonden.  Bij de 50+ was het wederom de sterke Niky Deijkers die solo de finishlijn passeerde. Bij de 50- was het Adri Kapitein die zijn belgische vluchtmakker klopte in een sprint a deux en bij de amateurs was het Jelle Jumelet uit Bruinisse die zijn vluchtmakker Stefan Laurijssen voorbleef in de sprint.

50+

Een mooi aantal vertrekkers werd op pad gestuurd door de jury nadat eerst werd gemeld dat er diverse premies alsmede een leuke leidersprijs was te verdienen.  Na de aanloop op de Galderseweg werd linksaf gegaan naar de Ballemanseweg.  Bij het inrijden hadden de meeste renners al wel gemerkt dat de koude noordwestenwind schuin tegen stond op dit stuk, dus was er de mogelijkheid om een waaier te vormen.  Een beetje nervositeit in de groep dus maar de wind kon niet veroorzaken dat de groep uiteenviel.  Hiervoor had deze nog iets westelijker moeten staan.  Desondanks waren er meerdere pogingen om ontsnappingen op touw te zetten, doch hoewel veel op de kant gereden werd, ontstonden er maar weinig breuken in het peloton en als er al een breuk was, dan werd dit even later met de wind recht op de neus weer teniet gedaan.  Niky Deijkers was evenals de vorige koersen erg actief in de voorste linie en sprokkelde vanaf het begin de nodige puntjes voor de leidersprijs binnen en pakte tevens de grootste premies mee. Maar hij wilde meer en plaatste een aanval met nog 5 ronden voor de boeg.  Er werd even geaarzeld en hij was weg. Zeer sterk beukend tegen de wind in hield hij stand ondanks een tegenaanval van 5 sterke renners op anderhalve ronde van het einde. Dus winnaar Niky Deijkers en de sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Chris Maas voor Jack de Klerk.

50-

Ook hier kregen we ongeveer hetzelfde koersverloop te zien als bij de 50+.  De start was minder prettig met gelijk wat regen en hagel die neerviel op de renners.  Het was zaak om niet te veel af te koelen, maar daar had de organisatie ook voor gezorgd door meteen met een aantal premies te strooien in de beginfase.  Er werd volop gestreden om deze premies en natuurlijk ook de leidersprijs. In ronde 3 en 4 was het de sterke Tom van de Peer die alleen voor de groep uitreed maar met de ijzige wind op de neus was het bijna onmogelijk om dit vol te houden.  Hij scoorde wel punten voor de leiderprijs en dat werd later nog een spannende aangelegenheid. Ook Wiebe de Jong had er zijn zinnen ook op gezet en beiden eindigden gelijk met 3 punten.  De einduitslag moet dan volgens de reglementen bepalen wie de leidersprijs ontvangt.  Het was deze keer Wiebe de Jong die er mee aan de haal ging en zo kon zijn meegekomen familie, die aan het supporteren was, die prijs en meerdere premies later op gaan halen. In de slotronde kregen we een ontsnapping van  Adri Kapitein met onze zuiderbuur Nicholas Robeijn uit Herentals. Gezamelijk begonnen zij aan hun laatste honderden meters en het was de rappe Adri Kaptein die van kop af zijn medevluchter voorbleef een een zeer spannende eindsprint. Daarna was het Edwin Kas die Yannick Sprangers en mede-organisator Frank Jansen uit Galder voorbleef. 

Amateurs:

Hier helaas iets minder vertrekkers dan vorig jaar maar dit lag duidelijk aan de mindere weersomstandigheden.  Onze belgische vrienden weten de ronde van Galder wel te waarderen dus stonden dan ook met diverse renners uit de noorderkempen aan het vertrek.  Ook hier volop bedrijvigheid om de premies en punten voor de leidersprijs. Stefan Laurijssen maakte gelijk duidelijk dat hij wel zin had in de leidersprijd en kwam de 1e ronde al alleen door. Het liep in ronde 2 weer samen en er waren meteen weer nieuwe pogingen. In ronde 3 kwam al de definitieve kopgroep tot stand.  6 man vonden elkaar en daarbij 3 renners van WV Princenhage, de rest bleef zitten en de 1e groep was gevlogen.  Goed samenwerkend bouwden zij hun voorsprong uit zonder echt te forceren.  Er hadden een paar nog wat overschot bleek later. Op 4 ronden van het einde waren het de ploegmakkers Stefan Laurijssen en Jelle Jumelet die hun metgezellen hun hielen lieten zien en eendrachtig samenwerkend bouwden zij snel een riante voorsprong op.  Een sprint a deux moest de winnaar aanwijzen en het was Jelle Jumelet uit Bruinisse die als eerste aanging en Stefan Laurijssen voorbleef en ook niet echt meer aandrong.  Hij had immers al de leidersprijs op zak gestoken en vele premies, dus was het aardig verdeeld. De achtervolgende groep viel ook nog uit elkaar zodat de jury het makkelijk had om de uitslag op te maken. 3e werd Wim van Roey voor Jeroen Luijks, Sven Schoenmakers en Niels de Vos. De pelotonsprint was voor Guus de Grauw voor Ronald van Elsen.

De organisatie Wieler Promotie West Brabant kan terugkijken op weer een geslaagde Ronde van Galder en hoopt volgend jaar deze editie weer te overtreffen.  Aan de organisator zal het niet liggen met altijd een goed gevulde prijzen- en premiepot.  Samen met de fantastische omloop van 4600 meter dus een koers om niet te missen.

A.s. zondag hebben we weer een A-koers in Rucphen met weer mooie prijzen en premies. Het gaat om de grote prijs Las Montage Holland en de permanence is bij Autoschadebedrijf Verstraaten, Kraaihei 17, te Rucphen.     Tot zondag allemaal.  

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys