Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Koers rond het gemeentehuis Rucphen 1 mei 2016

Zondag 1 Mei.  De lente is eindelijk begonnen en dat was te zien aan de deelnemers in Rucphen.  Met 's-morgens nog een frisse bries maar later steeds meer zon en aangenamere temperaturen. De renners wisten Rucphen goed te vinden en met in totaal 113 deelnemers op het prachtige rondje rond het gemeentehuis was deze BWF-koers uitermate geslaagd.  Hulde aan Rinie van Zundert en z'n team voor de organisatie. De overwinningen waren voor plaatselijk favoriet Ad Valentijn, woonachtig op een steenworp afstand van de finish, bij de 50+.  Bij de 50- was het Ben Coremans uit Etten-Leur die zijn medevluchters verrastte in de laatste ronde en bij de amateurs was het de sterke Sammi Bogaerts uit Essen die na een slopende koers de overwinning pakte.

50+

Deze keer was er eens geen demarrage vanuit het vertrek onder de 39 deelnemers. De 1e ronde werd gezamelijk afgelegd, maar de renners in deze categoriezijn zo fanatiek dat de 2e ronde er meteen volop gedemarreerd werd. Meteen werd het peloton op een lint getrokken en vielen de eerste gaatjes.  Voor enkelen was het aanvangstempo al zo hoog dat zij definitief de rol moesten lossen. Het liep vooraan weer bij elkaar en de volgende demarrages konden alweer opgetekend worden.  Nimmer werd het meer rustig, zodat al in ronde 5 de beslissende ontknoping ontstond. Plaatselijk favoriet Kees van de Sande was de aanstichter, kreeg 4 man mee en even later sloten nog 2 renners aan.  7 man dus voorop, alleen plaatselijk favoriet Niky Deijkers ontbrak nog. Dit zag hij zelf ook op tijd en hij was de enige die nog de oversteek kon maken naar de kop van de wedstrijd. Nu 3 plaatselijke renners in de kopgroep, aangevuld met nog meer hardrijders en dan kun je ervanuit gaan dat de beslissing is gevallen. De leidersprijs werd een onderonsje tussen de 3 plaatselijke favorieten maar uiteindelijk was het Kees van de Sande die duidelijk de meeste punten vergaarde hiervoor. In de finale werd er volop gedemarreerd, zowel in de kopgroep als het peloton. Het was Ad Valentijn die 2 ronde voor het einde de beslissing kon forceren en kwam solo aan. Een puike prestatie. De sprint van de rest van de kopgroep was een prooi voor Jack de Klerk voor Niky Deijkers.

50-

In deze categorie het mooie aantal van 45 vertrekkers met nogal wat zuiderburen. Zij vinden het koersen bij de BWF schijnbaar zeer aantrekkelijk. Aantrekkelijk wordt dan ook het koersverloop want zij schuwen de aanval zeker niet. Ook hier vele pogingen om een beslissing te forceren. In ronde 5 was het de actieve Ben van Riel uit Brecht die samen met Wiebe de Jong en Govert Tukker een gaatje sloegen. Nadat zij waren ingelopen waren het telkens groepjes in verschillende samenstellingen die aan de aandacht van het peloton trachttten te ontsnappen. Het peloton gaf geeen krimp en herstelde telkens weer de schade.  Dat dit niet continu door zou gaan was duidelijk, zodat net na halfkoers de beslissing viel.  Vijf renners vonden elkaar en bouwden een kleine voorsprong op. Frank Jansen uit Galder was nog net op tijd om met een uiterste krachtsinspanning de overteek nog te maken. De nationaliteiten in de kopgroep waren goed verdeeld, 3 Nederlanders en 3 Belgen. Ondanks dat lange tijd de voorsprong schommelde tussen 10 a 15 seconden kreeg het peloton het gaatje niet meer gedicht. Naar het einde van de wedstrijd liep de voorsprong wat op en gaf de vluchters iets meer relatieve rust, er moest wel doorgetrapt worden uiteraard.  Intussen was het Tom Nelen die de meeste punten pakte voor de leidersprijs omdat Wim de Vos zijn punten niet had bijgehouden. In de voorlaatste en laatste ronde nog enkele demarrages zodat ook het tempo er af en toe uitging.  Het peloton naderde nog in rap tempo. In de voorlaatste lijn was het Ben Coremans uit Etten-Leur die aanging vanuit de kop en de overigen keken even naar elkaar. Met de wind op kop was het immers lastig om alleen te rijden, maar de anderen lieten hem net iets te lang gaan zodat hij op het laatste rechte stuk richting finish genoeg overhield om zijn 1e plek veilig te stellen.  De sprint van de rest van de kopgroep was uiteraard een prooi voor Wim de Vos die Kevin Ysenbaardt en Frank Jansen voorbleef.  De pelotonsprint was voor Nicolas Robeijn die zijn landgenoten Tom van de Peer en Ben van Riel voorbleef.

Amateurs.

Ondanks concurrentie van een paar andere amateurwedstrijden ook hier een mooi deelnemersveld en zij maakten er ook een hele mooie wedstrijd van.  Er werd enorm hard gereden, nimmer viel het tempo stil en de vluchtpogingen waren niet bij te houden. Dit resulteerde wel in het feit dat het peloton in 2 groepen brak.  16 man voorop en eenzelfde groep daarachter.  Door het hoge tempo liep het niet meer samen.  Intussen was het wel Roy Guiguerre die de meeste punten pakte voor de leidersprijs. In ronde 12 vonden onze zuiderburen Joris Wagemans, Sammi Bogaerts en Jelle Veraart dat het nog niet snel genoeg ging en reden 10 ronden voor de kopgroep uit. Deze groep wilde zich niet neerleggen bij de situatie en bleven jacht maken op de 3 leiders, wat resulteerde in een hergroepering vooraan. Het tempo bleef hoog en ondanks dit feit bleef het demarrages regenen en werd ondertussen nog volop gespurt voor de premies.  Een slopende koers dus voor alle renners.  In de finale waren het wederom onze zuiderburen die het lont in het kruitvat staken en de beslissing forceerden. In de voorlaatse ronde een uitval met Kenny Geluijkens en Sammi Bogaerts die het niet op een sprint met de groep wilden laten aankomen.  Ze bleven dan ook net vooruit waarna Sammi zijn vluchtmakker Kenny gedecideerd klopte in een machtsspurt.  Mike Kruithof uit Dordrecht was ook nog net aan de aandacht ontsnapt en volgde op plaats 3. Zijn eerste podiumplaats ooit, dus hij was ook uitermate tevreden.    De complete uitslag vinden jullie op onze website onder de knop uitslagen uiteraard.

Volgende week zijn we te gast in Terheyden waar deze keer een B-programma op het affiche staat. Op het mooie, maar lastige parcours in het buitengebied zijn altijd atractieve koersen te bewonderen.  Tot zondag allemaal.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys