Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Koersverslag Terheijden 8 mei 2016

Vooraf: De uitslagen staan sinds 11 mei op de website en de klassementen worden dan ook bijgewerkt.

Terheijden is een van de vaste waarden op onze kalender. Helaas dit jaar door vergunningsperikelen wat naar achter geschoven in de tijd en een B-koers in plaats van het gebruikelijke A-programma. Het rondje staat altijd garant voor harde strijd en dat was vandaag met de zon en wind niet anders. De opgekomen 85 renners hoorden eerst het nieuws over het overlijden van Piet van Laarhoven (zie apart nieuwsbericht hieronder) en namen daarvoor een minuut stilte in acht; een mooi en gepast moment van aandacht voor ons trouwe en gewaardeerde jurylid. Daarna brandde alsnog de strijd los en waren uiteindelijk John de Leeuw (50+) en Joachim Raeymaekers (50-) de mannen die het hoogst op het podium stonden.

50+

Toen de wedstrijd werd gestart stond het rondebord nog op 0. Het gemis van jurylid Piet werd daarmee gelijk pijnlijk duidelijk. Nadat de jury het rondebord alsnog op 22 had gezet vertrokken de 34 renners op het mooie, maar zware parcours. En dat het zwaar was werd al gauw duidelijk toen in de tweede ronde de eerste renners al moesten lossen onder het moordende tempo. In de zesde ronde vond er een definitieve afscheiding plaats en waren het Pieter Mies, Ad Valentijn, John de Leeuw en Niky Deijkers die elkaar vonden. Met een ultieme inspanning wist ook nog Theo Muis zich bij dit viertal te voegen. Het was duidelijk dat de winnaar uit deze groep zou komen. Nadat de kopgroep was gaan vliegen viel daarna ook het peloton nog uit elkaar in meerdere groepen. Een groep met Kees van de Sande, Toony Berends, Johan Peemen, Jack de Klerk en Walter Koster maakte zich los. Zouden ze de kopgroep nog bijhalen? Daarachter waren het Peter van de Geest, Gerard van Raak, Kees Raats en Jan van den Nobelen die elkaar hadden gevonden. Maar ook Henny Roovers ging nog op avontuur. Maar met nog één ronde te gaan was het echter duidelijk : we gingen we ons opmaken voor een sprint met vijf. Nadat de rook was opgetrokken was de uitslag: 1. John de Leeuw, 2. Ad Valentijn en 3. Pieter Mies. Een prachtig podium. Vierde werd Niky Deijkers en vijfde de moegestreden Theo Muis. De sprint van de tweede groep werd gewonnen door Kees van de Sande.

50-

Bij de 51 renners in de 50- categorie was er weer de traditionele wedstrijd in de wedstrijd, namelijk het Terheijdens kampioenschap dat gelijktijdig werd verreden. Dit keer namen slechts drie deelnemers deel, wat wel erg schraal afstak bij eerdere edities. Frank Langen, Izar van Gool en Joost Engelen waren de mannen die gingen strijden om vermelding op de enorme beker en de eeuwige roem. Bij de 50- was de wind nog harder gaan waaien, wat er toe leidde dat veel renners op het kantje werden gezet en naar de finish toe, voor de wind, de snelheid tot ver in de 50 opliep. Daar was niet iedereen tegen bestand en de eerste renners kwamen dan al gauw op achterstand langs. Inmiddels was het peloton op deze wijze ook in drie groepen uiteengeslagen. In de kopgroep zat Izar van Gool, in de tweede groep Joost Engelen en in de staart Frank Langen. Dit zou zo blijven en daarmee werd Izar van Gool dus de kampioen van Terheijden. In de kopgroep van acht man, met daarin Gabriel Raphaels, Jacco van Mastrigt, Adri Kapitein, Martijn Alberts, Jelle Andries, Anco Verstegen, Nicholas Robeijn en Joachim Raeymaekers, werd goed samengewerkt. Met nog één ronde van 2.200 meter te gaan was het Joachim Raeymaekers die enkele meters voorsprong pakte. Met die harde wind was het onwaarschijnlijk dat hij de groep voor zou blijven. Maar dat pakte toch anders uit. Hoewel in de laatste honderd meters Nicholas Robeijn, met in zijn wiel Anco Verstegen, nog wel heel hard aankwam, was het toch Joachim Raeymaekers die er met de overwinning vandoor ging. Nicholas Robeijn werd tweede voor Anco Verstegen. Jelle Andries pakte de vierde plek voor Martijn Alberts.

De renners hebben er een mooie en sportieve strijd van gemaakt. Helaas bereikte ons nu wel één minpunt, namelijk dat in de 50- een renner ten val kwam door een aanrijding vanaf de achterkant, terwijl daarna niemand zich om hem heeft bekommerd of na de wedstrijd heeft geïnformeerd naar zijn welbevinden. De renner in kwestie was fors gehavend. Het zou netjes zijn geweest als de renner die met hem in botsing kwam nog even contact met hem had gezocht afgelopen zondag. Maar wellicht kan dat alsnog.

We danken de organisatie van Terheijden zeer hartelijk. en we zien jullie graag in de Ronde van Hulten!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies