Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag van de GP Hulten 15 mei 2016

Het was Wiebe de Jong die afgelopen winter dicht bij huis een mooi rondje ontdekte van 3.100 meter en besloot dat de BWF wel een mooie nieuwe koers kon gebruiken. In samenwerking met een team van WV De Vrije Coureur is enthousiast en hard gewerkt om een leuke organisatie op poten te zetten. En met succes; er was gezorgd voor een mooie omlijsting met premies, leidersprijs, goodies, rondemiss, eigen fotograaf, etc. Men ging meteen voor een A-programma en dat bleek een prima keuze.
Het weer gooide gelukkig ook al geen roet in het eten. Wel waaide het hard, maar dat maakt dat rondje in Hulten juist erg uitdagend. Verder viel er af en toe een bui, maar daarna trok het dan weer snel open. Tijdens die buitjes zijn er helaas wel enkele valpartijen geweest in bochten, maar volgens de EHBO ging het daarbij alleen om schaafwonden.
In totaal 103 renners (73 eigen licentiehouders en 30 bijschrijvers) kwamen in Hulten aan de start en konden het gevecht met de wind aan. De mannen die zegevierden waren Ad Valentijn (50+), Tom van de Peer (50-) en Guus de Grauw (Amateurs).
Op onze site staan natuurlijk de uitslagen en de podiumfoto’s. Schitterende wedstrijdfoto’s, gemaakt door 50- renner Maarten in ’t Groen, vindt u op de Facebook pagina van deze koers, genaamd : “T is koers in Hulten”.

50+

Een peloton van 29 man trok zich in gang. Bij de eerste doorkomst bleek meteen een waar slagveld. In vele losse groepjes kwamen de mannen door en dat beeld bleef de hele wedstrijd zo (al clusterden die groepjes geleidelijk samen). Ad Valentijn toonde zich voorin erg actief en pakte de meeste punten voor de leidersprijs. Hij reed in de voorste groep die al meteen ontstond, samen met John de Leeuw, Niky Deijkers, Dennis van den Ouden, Theo Muis en Kees van de Sande. Die hardrijders bleven natuurlijk vooruit en gingen de laatste ronden in. Ad Valentijn rondde dat prachtig af door ook de laatste keer de finishlijn als eerste te passeren, voor John de Leeuw (2e) en Niky Deijkers (3e).

50-

De 50- categorie laat dit jaar een mooie opkomst zien en dat was vandaag ook het geval; 47 renners aan de start voor hun 16 rondes tegen de wind. Hier zagen we lang een gesloten peloton, al waaiden er aan de achterkant toch continu renners af. Het peloton dunde dus al rijdend aardig uit tot nog zo’n 30 man. Vooraan in die groep was het de eerste ronden Mark Verbeek uit Monster die, vijf maal achtereen, de punten voor de leidersprijs pakte. Maar in ronde 6 vetrokken samen: Tom van de Peer en Joachim Raeymaekers. Zij reden eerst vijf ronden samen voor de meute uit, totdat in ronde elf een regenbuitje naar beneden kwam. Dat maakte sommige bochten verraderlijk en helaas maakte Joachim in bocht 1 een schuiver. Vervolgens moest Tom van de Peer nog ruim vijf ronden solo door, maar dat deed hij met verve (inclusief de leidersprijs). Achter hem was niemand bij machte om het gat te dichten, laat staan nog weg te springen. Het peloton ging af op een massasprint. Dat is dan Valentijn Overtoom wel toevertrouwd (2e) met achter hem Yannick Sprangers (3e), en de ervaren rotten Wim de Vos en Ad Prinsen. Voor Tom van de Peer betekent deze winst overigens wel dat de promotieregeling voor hem in zicht komt, nu hij eerder ook Rijsbergen Oekel al won en hij dus bij nogmaals winst doorschuift naar de amateur categorie.

Amateurs 

Bij de amateurs ook al een mooie opkomst: 27 man. Ook in deze wedstrijd was er al snel sprake van een afscheiding. Vijf renners trokken al snel op avontuur, waaronder drie man van WV Princenhage: (Guus de Grauw, Jelle Jumelet, Stefan Laurijssen), alsmede: Roel van Gameren en Michael-Angelo Romana. Binnen die kopgroep ontstond een mooi beeld ten aanzien van de leidersprijs. Bij het ingaan van de laatste ronde. Jumelet had toen 6 punten vergaard en De Grauw 5 punten. Alleen als De Grauw de koers zou winnen zou hij ook de leidersprijs binnen halen (immers bij gelijke punten wint degene met de beste klassering de leidersprijs). En zo geschiedde. In de voorlaatste ronde loste de kopgroep haar vluchtmakker Romana en in de eindsprint kon Van Gameren niet op tegen het geweld van Star: De Grauw op 1 (met leidersprijs), Laurijssen op 2 en Jumelet op 3. Aldus een geheel WV Princenhage podium!

Al met al weer een mooie dag sport gezien! Volgende week weer een nieuwkomer op de BWF kalender, of moeten we zeggen de terugkeer van een oude bekende: Oud-Gastel. Daar waar vroeger de profs koersten (Wim van Est / Jan Jansen bijvoorbeeld), op “De Stoof”, zorgt Rene Horians samen met WV Princenhage voor de organisatie. Laten we hopen op net zo’n dag als vandaag.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys