Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Prijzenfestival in Rijsbergen-Pannenhoef 19 juni

Verslag wedstrijd Rijsbergen 19 juni 2016

 

In mooi fietsweer en op een prachtige omloop van 5,2km werd gisteren op de Pannenhoef in Rijsbergen gestreden om de vele premies en de prijzen. In totaal waren er 128 deelnemers verdeeld over 4 categorieën. Dank aan de familie Haast en overige medewerkers voor de goede organisatie en ontvangst!

In de 50+ categorie was het een kopgroep van 5 die het peloton voorbleef en waarin Erik Meerkerk uit Zuidland als overwinnaar naar voren sprintte. In de 50- categorie bleef Ben van Baelen uit Essen (B) het peloton voor en reed solo naar de bloemen. Bij de dames won Anja Nobus de sprint voor Annick van Leuven in een sprint met 4 en bij de amateurs was het Michael Angelo Romano uit Tilburg die met een krachtige demarrage de kopgroep uiteen liet spatten en soleerde naar de overwinning.

50+

Het was nog wat koud en winderig toen de 39 deelnemers startte voor een geanimeerde wedstrijd. In het vertrek werd er al meteen gedemarreerd -ondanks het verzoek vooraf van de meeste renners om rustig te starten- door o.a. Johan Peemen en Henny Roovers en dit zou zo zijn gedurende de hele wedstrijd. De vele premies zorgde ervoor dat verschillende renners een graantje uit de premiepot mee wilde pikken, waardoor er ook verschillende keren groepjes wegreden. In de eerste wedstrijd helft waren met name Jack de Klerk, Johan Peemen en ook Bas Dirven erg bedrijvig. Vanaf halverwege de wedstrijd probeerde o.a. Peter van der Geest, John de Leeuw en Theo Muis het enkele keren maar door het hoge tempo was het onmogelijk om weg te geraken en dit concludeerde (inside informatie) ook de meeste renners in het peloton. Dit was echter buiten Theo Muis, Bas Dirven, Corné Sprangers, John van Rullen en Erik Meerkerk gerekend die opeens 2 ronden voor het einde een gaatje sloegen. De renners in het peloton keken naar elkaar, rekende op een massasprint en zagen de 5 vooraan niet meer terug. In de laatste ronde kwam het peloton in volle snelheid nog op 40-50 meter, maar de kopgroep sprintte voor de overwinning met Erik Meerkerk als winnaar voor John Rullen en Theo Muis. Bas Dirven werd 4e en een moegestreden Corné Sprangers 5e. De pelotonsprint voor de 6e plaats werd gewonnen door de rappe John Haast voor BWF-kampioen Nicky Deijkers.

50-

Onder steeds betere weersomstandigheden vertrokken de 44 deelnemers, waarvan 13 uit Vlaanderen, in de 50- categorie voor een snelle wedstrijd. De vele premies op de meet zorgde ervoor dat de snelheid zo hoog lag dat er nauwelijks uitvalpogingen plaatsvonden. Vooral Dennis Mijnsbergen, Michiel van de Sande, Jeroen Haest en Elmar Visser toonde zich in de diverse premiesprints. Iets voor halfweg wedstrijd leek het erop dat een kopgroepje met o.a. Jeroen Haest, Joachim Raeymakers en Govert Tukker de vrijheid kregen van het peloton maar een ronde later was alles al weer samen en maakte men zich op voor een massasprint. Ben van Baelen dacht hier echter anders over, hij ontsnapte in de laatste ronde en reed solo naar de overwinning. Toon Mertens bleef de snelle Wim de Vos voor in de sprint om de 2e plaats en Yannick Sprangers, Joachim Raeymakers en Jeroen Haest eindigde resp. op de 4e, 5e en 6e plaats: 5 Belgen bij de eerste 6, met alleen Wim de Vos die de Nederlandse eer verdedigde ertussen. Het lijkt wel een beetje op het EK 2016!

Dames

Voor de 2e keer dit jaar wederom een aparte damescategorie aan de start. 19 Deelneemsters uit België en Nederland, waaronder Annick van Leuven, wereldkampioenen bij I.C.F. vertrokken voor een wedstrijd van ruim 41km. Bij de eerste premiesprints lieten de Belgische dames Annick van Leuven en Anja Nobus, voormalig Belgisch cyclocross kampioen bij de dames elite, meteen zien waarvoor ze gekomen waren. Halverwege de wedstrijd ontstond de beslissende ontsnapping met naast bovengenoemde rensters ook Marion Gerssen, Danique Spekle, Marjolein Claessen en Dominique van de Stelt daarin vertegenwoordigt. Nadat eerst Danique Spekle loste uit de kopgroep gebeurde een ronde later hetzelfde met Dominique van der Stelt. En hoezeer de rensters in het peloton ook probeerde, het gat met de koplopers werd alleen maar groter. De 4 koploopsters bleven bij elkaar en in de sprint klopte Anja Nobus, Annick van Leuven (2e), Marjolein Claessen (3e) en Marion Gerssen (4e). Dominique van der Stelt bleef het peloton nog voor en werd 5e en Lot van Opstal klopte Renske van Rijswijk-Doedee in de peloton sprint om de 6e plaats.

Amateurs

Bij de amateurs vertrokken 26 deelnemers voor een wedstrijd over 12 ronden van 5,2km. De eerste wedstrijdhelft lieten Michael Angelo Romano, Wim van Roey en Ruud Goorden zich van voren zien bij premiesprints. Halverwege de wedstrijd kwam Jeroen Rovers nadrukkelijker naar voren en hij reed na 7 ronden ook alleen voorop. Even later sloten ook Phico Doornbusch en Michael Angelo Romano aan en met zijn drieën reden deze sterke renners de laatste 4 ronden steeds verder weg van het peloton. De 3 leiders werkte eendrachtig samen tot Michael Angelo Romano liet zien dat hij de sterkste was en besloot om in de laatste ronde alleen naar de overwinning te rijden. Phico Doornbusch liet een moegestreden Jeroen Rovers achter en finishte als 2e. Alex Masseurs won de pelotonsprint voor de 4e plaats voor Vincent van Wersch en Ruud Goorden.

Volgende week hebben we weer een B-wedstrijd op het bekende Moleneinde  parcours te Breda.  BWF-amateurlicentiehouders hebben uiteraard ook toestemming om bij de 50- te starten.   Tot ziens allemaal op het snelle Moleneinde-parcours.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies