Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Moleneinde 26 juni 2016

Vandaag reden we weer eens ouderwets op Moleneinde. Om deze B-koers wat op te leuken had onze vaste sponsor Raetsluy advocaten in beide categorieën een leidersprijs ter beschikking gesteld. Toen ’s ochtends de zon nog scheen stak de BWF-voorzitter de juryleden en –medewerkers in keurige nieuwe witte overhemden met BWF logo. De jury zal voortaan dus weer beter herkenbaar zijn aan het wit/rood. De 50+ categorie kreeg vervolgens een enorme hoosbui te verduren en de 50- reed nog in de naweeën van die bui. Helaas vielen hierdoor wel de nodige lekke banden, maar gelukkig bleven wel alle renners recht. Bij de 50+ won Jack de Klerk en bij de 50- Wim Hofstede.

50+

29 man (geen dames) lieten zich niet afschrikken door de slechte weersvoorspelling. Onderweg zagen we een actieve Niky Deijkers, die onderweg tien punten bij elkaar sprokkelde voor de leidersprijs en deze aan het einde van de koers in de zak mocht steken. Dat was dan misschien een kleine troostprijs, want uiteindelijk viel hij nét buiten het podium. Toen tegen half koers de hemelsluizen echt opengingen, viel het hele peloton in stukken en brokken uiteen. Het weer werd zelfs zo slecht, met beginnende bliksem, dat de jury voor de veiligheid van de renners heeft besloten de koers een stuk in te korten; met bliksem wordt geen risico genomen. De kopgroep was al vertrokken en kon gaan sprinten voor de winst. In die vervroegde finale was het Jack de Klerk die vluchtmakkers Tonny Akkermans en René Haast achter zich liet.

50-

Helaas om 12.00 uur maar 17 vertrekkers aan de start. Een grote groep vaste deelnemers heeft zich dus laten afschrikken door het weer, of trok vandaag naar Raamsdonksveer of Baarle-Nassau. Al vrij snel in koers ontstond er een groepje met hardrijders: Wim Hofstede, Tom Nelen, Niels de Vos, Joachim Raeymaekers en Bart Laurijssen. Daarachter dan een viertal die men uiteindelijk zal terugvinden op plek zes tot en met negen in de uitslag en waarvan TMZ-kampioen Dennis Mijnsbergen de sprint won. Daar weer achter was het verbrokkeling troef met eenzaten en tweetallen die minder goed door de natte bochten konden. Ook hier helaas enkele lekke banden. In de kopgroep ontspon zich een strijd om de leidersprijs tussen Wim Hofstede en Tom Nelen. Uiteindelijk leek het er op dat Hofstede wat krachten ging sparen voor de eindsprint en hij liet Nelen de leidersprijs buit maken. Maar de eindsprint was vervolgens een prooi voor de sterke Hofstede, met achter zich Tom Nelen en BWF-amateurkampioen Niels de Vos. Hiermee pakt Hofstede zijn tweede overwinning bij de 50- en ook hij staat daarmee dus in de promotieregeling ‘op scherp’.

Heel graag zien we jullie volgende week weer in grote getale en hopelijk met beter weer op de mooie omloop van 4 km. in Hoeven.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys