Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Hoeven 3 juli 2016

Hoeven, onder aansturing van Rien de Jong en zijn vereniging Avanti, vormt al vele jaren een vaste waarde op onze kalender. Het rondje van 4 km door het buitengebied van Hoeven liegt er niet om als het waait. En dat deed het deze zondag, zodat de 116 deelnemers veelvuldig op het kantje moesten rijden en ervoeren dat deze ronde geen enkel rustpunt kent. Voor het overige waren de omstandigheden echter ronduit aangenaam te noemen met voldoende zon en goede temperatuur. De organisatie was ook weer goed voor elkaar met mooie bloemen en rondemiss en diverse prijzen en premies.
In de 50+ mocht een lange solo van Ruud Havermans hem niet baten; het was uiteindelijk Johan Peemen die er met de winst vandoor ging. In de 50- toonde Roy de Vos zich de sterkste van de grote kopgroep. Bij de amateurs verschalkte Guus de Grauw exact op de meet zijn vluchtmakker. Van dit alles staan inmiddels mooie foto’s van onze huisfotograaf op onze website.

50+

Een mooie groep van 41 deelnemers aan de start bij de 50+. Daaronder ook twee dames, waarvan uiteindelijk de plaatselijke Marjolein Claessen de sterkste bleek. Al vanaf de derde ronde toonde Ruud Havermans zijn macht, door maar liefst zeven ronden solo voor de meute uit te rijden. Op die wijze vergaarde hij dus voldoende punten voor een mooie leidersprijs. Uiteindelijk zat winst er voor hem niet in (werd zevende). De winst ging naar Johan Peemen, die de sprint won voor Theo Muis en Peter van der Geest.

50-

In de populaire 50- categorie maar liefst 52 man aan het vertrek. In eerste instantie wat uitlooppogingen en schermutselingen voor de leidersprijs, waarbij Jelle Andries en Wim van Beek beiden enkele punten pakten. Vanaf ronde vier vertrok er echter een zeer stevige kopgroep van 15 man; dat was “de slag”. Daarvan was het Joachim Raeymaekers die vijf punten pakte voor de leidersprijs. De groep werd door het peloton niet meer teruggehaald en kon gaan sprinten voor de overwinning. Dat laatste deed Roy de Vos het sterkst en onder goedkeurend oog van vader Wim de Vos (die vierde werd) versloeg hij twee renners van Team Fietskledingvoordeel (de vrijdag nog zwaar gevallen Dennis Mijnsbergen, die tweede werd, en Jelle Andries die derde werd).

Amateurs

Bij de amateurs helaas een iets kleinere groep, maar toch nog 23 man aan de start. In deze koers ook al een lange solo, ditmaal van Edwin Raats uit Helmond. Vijfmaal kwam hij solo over de meet en daarna werd hij vergezeld van wisselende vluchtmakkers. In de laatste paar ronden was dat Guus de Grauw. De twee koplopers gingen sprinten voor de winst en daarbij maakte Edwin Raats helaas de klassieke fout; hij hief zijn “winnende” vingertje iets te vroeg de lucht in, nam daarbij waarschijnlijk wat druk van de pedalen en precies op dat moment schoot Guus de Grauw nog langs hem heen. De foto op de website laat dit moment prachtig zien. Hoewel Raats juicht staat uiteindelijk De Grauw dus op het hoogste treetje. Het podium wordt verder gecompleteerd door Henry Schut uit Zeeland (L).

Volgende week rijden wij weer eens in Lepelstraat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen