Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Achtmaal 17-7-2016

Zondag 17 Juli was Achtmaal de gastheer van de BWF-wedstrijd + nadien een ploegentijdrit.  Jan Elst en Ad van Broekhoven met hun medewerkers tekenden voor de organisatie.  dit doen ze al enkele jaren en met hun ervaring staat er altijd een goede organisatie op poten. Het was aangenaam toeven in Achtmaal zowel voor renners als toeschouwers, en die waren er volop. 83 Renners verdeeld over 2 categorieen en 18 ploegen waren present. Ook het terras van de Toekomst bij de aankomst was de hele dag helemaal bezet, en de weergoden waren iedereen goed gezind dus was er volop ambiance in Achtmaal de gehele dag. De 1e start was om 10.30 uur voor de 50+ en enkele minuten mochten ook de 50- al vertrekken.  In beide categorieen ontstond in de 1e ronde een kopgroep die niet meer werd teruggepakt.  Bij de 50+ won Theo Muis en bij de 50- was Yannick Sprangers de winnaar.

50+

Praktisch vanuit het vertrek was de 1e demarrage al een feit. Johan Pemen, de man in vorm, trok er tussenuit. Even liet het peloton begaan, maar dat was van korte duur. Weer 2 man erachteraan, daarna weer enkelen en de rest moest ook vol aan de bak.  Menigeen snakte al naar adem, maar alles liep toch weer samen. Op dat moment een kleine onoplettendheid en een valpartij. Het hele BWF-bestuur in deze categorie lag er bij, echter zonder al te veel schade. 1 Renner moest noodgedwongen naar de EHBO en later verder voor onderzoek.  Meteen na de valpartij weer een demarrage. Alfons van Geel ging op de trappers staan, meteen gevolgd door alweer Johan Pemen, Theo Muis en Dennis van den Ouden. Johan Pemen pakte ook meteen de eerste premies en punten voor de leidersprijs die hij later ook mee kon nemen. Alfons van Geel viel even terug maar sloot bij Ad Valentijn, Niky Deijkers en Kees Raats aan. Zij sloten aan, dus in de finale 7 man voorop. Het peloton daarachter was ook in 2 stukken gebroken, dsu reden er diverse groepen rond in het buitengebied van achtmaal. De kopgroep stormde op de meet af en het was Theo Muis die Johan Pemen voorbleef, 3 Nicky Deijkers, 4 Alfons van Geel, 5 Ad Valentijn en 6 Kees Raats, 7 Dennis van den Ouden.  Maurice Chatrer won de sprint van de achtervolgende groep.

50-

Hier het mooie aantal van 52 vertrekkers. En net als bij de 50+ een soortgelijk wedstrijdbeeld. Een vroege aanval van 5 renners, zij verstonden elkaar prima en het peloton had het nakijken. Hoewel de voorsprong niet al te groot werd was het toch niet mogelijk om het gat te dichten. Het waren dan ook 5 sterke renners vooraan die het tempo erin hielden. De winnaar van de leiderpsrijs werd nog een spannende aangelegenheid. In de laatste ronde stonden Joachim Raeymaekers en Ben Coremans gelijk met 2 punten, zodat de eindsprint beslissend werd. Het was Joachim Raeymaekers die aan het langste eind trok met plaats 3,net voor Ben Coremans. Maar de overwinning was voor Yannick Sprangers uit Brasschaat die plaatselijk favoriet Marc van Hees voorbleef. Bart Laurijssen sloot de rij en de pelotonsprint was voor de rappe Wim de Vos.

Ook in deze categorie een valpartij waarbij 2 belgische renners waren betrokken. Wij wensen iedereen een spoedig herstel toe. 

Ploegentijdrit.

Maar liefst 18 ploegen kwamen aan het vertrek, netjes verddeld over de 2 categorieen Funklassen en Specialisten.

Uitslag Funklasse: 1. Team Gubbels uit Helvoirt. 2. Team SPJ - Alphen. 3. WTC Valencia - Meer. 4. Lady en de Vagebonds - St.Niklaas 5. Eindeloze natuur - Breda. 6. Vrouwenwielrennen.nl - Utrecht. 7. Trapipstentrappers - Zundert. 8. De Trappers - St.Anthonis. 9. 01 Bitsches - R"dam.

Uitslag Specialisten: 1. Team Mixed Up- Noorderkempen met een gem. snelheid van 47,894 km/u. 2. CT Bananas - Adegem(B). 3. TTT Smists - Gilze. 4. TTZ Sauna Diana 1 - Zundert. 5. WV Tourmalet - B.Nassau. 6. Van Boxel - Gilze . 7. Wielrennen Almere - Almere 8. ASML - Eindhoven en 9 TTZ Sauna Diana 2 te Zundert.

 

Volgend weekend starten we met de zomercompetitie te Oosterhout- Weststad, dus op een andere locatie dan voorgaande jaren. De start is om 10.30 uur en alle renners rijden samen in 1 wedstrijd.  Zie ook ons wedstrijdprogramma.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys