Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Zomercompetitie Oosterhout Weststad vliegend van start

Meer dan 100 wielrenners aan de start op Weststad
De eerste rit van de BWF zomercompetitie op industrieterrein Weststad is afgelopen zondag een groot succes geworden. Er meldden zich maar liefst 105 deelnemers voor de eerste rit over 60 km. Uiteindelijk was het Wim de Vos, met zijn rijwielzaak hoofdsponsor van het evenement, die in een lange eindsprint met ruim verschil de eerste plaats wist te behalen.

 

Onder ideale weersomstandigheden werden er in de eerste rondes van 1300 meter door verschillende renners ontsnappingspogingen ondernomen, maar het bleek al snel dat het niet gemakkelijk was om uit de greep van het peloton te komen. Pas na 18 van de 46 te rijden ronden ontstond een kopgroepje van drie renners (Floren, Mies en Jessen), die 200 meter voorsprong wisten te behalen. Maar vier ronden later was hun avontuur weer ten einde. In de volgende ronden was het vooral Ruud Havermans uit Nieuw Vossemeer, die in wisselende groepjes probeerde weg te komen. In de 35ste ronde lukte hem dit eindelijk en wel in het gezelschap van Ben van Baelen (Beers B.), Ben Coremans (Etten-Leur), Michelangelo Romano (Tilburg) en de plaatselijke favoriet Wim de Vos. Zij wisten door goed samen te werken een mooie voorsprong op te bouwen, die in de laatste ronde (toen men in voorbereiding van de eindsprint naar elkaar ging zitten kijken) bijna nog verloren ging. Wim de Vos onderkende tijdig het gevaar en trok de sprint van ver aan. Hij bleef zijn naaste concurrenten, die nog net het peloton, voor konden blijven, drie lengten voor! De uitslag: 1. Wim de Vos (Oosterhout), 2. Ben van Baelen (Essen B.), 3. Ruud Havermans (Nieuw Vossemeer), 4. Ben Coremans (Etten-Leur), 5. Michelangelo Romano (Tilburg), 6. Tonny Akkermans (Etten-Leur), 7. Teun Forschelen (Tilburg), 8. Nicky Dijkers (St. Willebrord), 9. John Roos (Sommelsdijk), 10. Wim van Roey (Vorsselaar B.), 11. Ronald Kokman (Zaltbommel), 12. Martin Nederveen (Almkerk), 13. Mark van ’t Leengoed (Etten-Leur), 14. Ronald van Elsen (Beerse B.), 15. Erik Groeneveld (Heinenoord), 16. Wiebe de Jong (Tilburg), 17. John de Leeuw (Breda), 18. John Haast (Rijsbergen), 19. René Haast (Rijsbergen) en 20. Niels Ooms (Arendonk B.)
Komende zondag 31 juli wordt op Weststad de tweede rit van deze BWF zomercompetitie om de Grote Prijs Wim de Vos Fietsen verreden, ook weer om 10.30 uur en ook weer over 60 km. Benieuwd of hoofdsponsor Wim de Vos zijn (symbolische) leiderstrui kan behouden. Start en finish zijn op de Rederijweg, nabij Taks Van Gils Transport en Bandenservice.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen