Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Gijs Nieuwkoop wint 2e rit in BWF zomercompetitie

Ben Coremans is de nieuwe leider na 2 ritten.

Gijs Nieuwkoop uit Veen heeft op industrieterrein Weststad in Oosterhout de tweede rit van de BWF zomercompetitie om de Grote Prijs Wim de Vos Fietsen gewonnen. In de eindsprint van een viermans kopgroep verwees hij Ben Coremans uit Etten-Leur, de nieuwe leider in het klassement, naar de tweede plaats.

 

 

Bij de tweede rit van de - door Wielercomité Oosterhout georganiseerde - zomercompetitie stonden maar liefst 116 renners aan het vertrek, onder wie een twintigtal Belgen. Wel een bewijs, dat deze zomercompetitie in een grote behoefte voorziet. Al in de vierde (van de 46 te rijden) ronde ontsnapten er vier renners aan de aandacht van het peloton, te weten: Gijs Nieuwkoop uit Veen, Ben Coremans uit Etten-Leur, Alex Masseurs uit Steenbergen en Dries Echelpoels uit Brecht (B). Goed samenwerkend wisten zij hun voorsprong geleidelijk aan uit te breiden tot één minuut na 23 ronden, half koers. Tal van renners probeerden een tegenaanval op te zetten, maar zij kwamen niet los van het peloton. Inmiddels konden de vier koplopers wat gas terugnemen, want hun voorsprong kwam niet meer in gevaar. In een mooie sprint zegevierde Nieuwkoop vóór Coremans, Masseurs en Echenpoels. De sprint van het peloton werd gewonnen door Van Buuren vóór Kolkman en Raeymaakers. Helaas kon de plaatselijke favoriet en winnaar van de eerste rit Wim de Vos door een valpartij in de laatste ronde niet aan deze sprint deelnemen. Hierdoor verloor hij zijn leiderspositie aan Ben Coremans.

De uitslag van de tweede rit: 1. Gijs Nieuwkoop (Veen), 2. Ben Coremans (Etten-Leur), 3. Alex Masseurs (Steenbergen), 4. Dries Echelpoels (Brecht B.), 5. Victor van Buuren (Tilburg), 6. Ronald Kolkman (Zaltbommel), 7. Joachim Raymaakers (Essen B.), 8. Wiebe de Jong (Tilburg), 9. Tonny Akkermans (Etten-Leur) en 10. Lars Adriaansen (Steenbergen).  

De stand van het klassement na twee ritten: 1. Ben Coremans 76 pnt, 2. Tonny Akkermans 67 pnt, 3. Ronald Kolkman 65 pnt, 4 Wim de Vos 60 pnt en 5. Ben van Baelen 59 pnt.    

A.s. zondag 7 augustus vindt de derde en laatste rit van deze zomercompetitie plaats op industrieterrein Weststad te Oosterhout, aanvang 10.30 uur, afstand 60 km.


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies