Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Ben Coremans wint BWF Zomercompetitie Weststad

Laatste rit komt op naam van sterke Alex Masseurs

Ben Coremans uit Etten-Leur heeft de zomercompetitie van de Brabantse Wielerfederatie, om de Grote Prijs Wim de Vos Fietsen, gewonnen, die over drie ritten op industrieterrein Weststad in Oosterhout werd verreden. Hij eindigde in de drie ritten respectievelijk op de vierde, de tweede en de tiende plaats. Ex prof Tonny Akkermans (ook uit Etten-Leur) eindigde op de tweede plaats en Ronald Kolkman (Zaltbommel) werd derde. De laatste rit kwam op naam van Alex Masseurs (Steenbergen).

Aan de BWF zomercompetitie, georganiseerd door Wielercomité Oosterhout, hebben over drie zondagen totaal 288 renners deelgenomen. In de derde rit waren er 67 vertrekkers, vooral veel Belgen ontbraken omdat in hun land op die dag het WK van de ICF werd verreden. Toch werd het, mede door de sterke wind, een mooie wedstrijd op Weststad. Na de gebruikelijk schermutselingen in het begin van de koers, reden er na 16 (van de 46) ronden zes renners weg : Jessen, De Koning, Dirven, Verstegen, Jorna en Masseurs. De laatste zat ook vorige week al in de kopgroep (werd toen derde), maar omdat hij de eerste wedstrijd miste, stond hij niet hoog in het klassement. Dit groepje werkte goed samen, half koers bedroeg hun voorsprong 22 seconden en na 36 ronden zelfs 50 seconden. De slag was gevallen en de renners vooraan in het klassement – Coremans, Akkermans en Kolkman - hadden er vrede mee, zij hielden elkaar in de gaten in het peloton. De eindsprint werd van ver ingezet en de sterke Alex Masseurs bleef zijn concurrenten twee lengten en meer voor. Paul Jorna werd tweede en Anco Verstegen derde. De mooie eindsprint van het peloton om de zevende plaats werd gewonnen door Jeffrey Doornbosch vóór Jeff Vertommen, Tonny Akkermans en in diens wiel Ben Coremans!

De uitslag van de derde rit: 1. Alex Masseurs (Steenbergen), 2. Paul Jorna (Rosmalen), 3. Anco Verstegen (Dongen), 4. Bas Dirven (Raamsdonksveer), 5. Peter de Koning (Brecht B.), 6. Vincent Jessen (Tilburg), 7. Jeffrey Doornbos (Breda), 8. Jeff Vertommen (Vorsselaar B.), 9. Tonny Akkermans (Etten-Leur) en 10. Ben Coremans (Etten-Leur).                                       Eindstand van de Grote Prijs Wim de Vos Fietsen: !. Ben Coremans 107 pnt, 2. Tonny Akkermans 99 pnt, 3. Ronald Kolman 92 pnt, 4. Wim de Vos 90 pnt, 5. Wiebe de Jong 84 pnt, 6. Wim van Roey 80 pnt, 7. Ben van Baelen 79 pnt, 8. Alex Masseurs 78 pnt, 9. Bas Dirven 77 pnt en 10. Peter de Koning 76 pnt.

Op zondag 21 augustus a.s. wordt op hetzelfde parkoers de 28e Raboronde van Weststad verreden, een volledig BWF programma met amateurs en om 12.00 uur het Kampioenschap van Amerstreek. De permanence is weer bij Taks Van Gils Transport en Bandenservice op de Rederijweg nr. 39.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies