Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Dubbelslag voor Wim Hofstede op Weststad

Wielrenner Wim Hofstede uit Oosterhout behaalde afgelopen zondag een dubbelslag op Weststad. Met groot vertoon van macht won hij de wedstrijd in de categorie tot 50 jaar, waarmee hij zich tevens kroonde tot de nieuwe wielerkampioen van Amerstreek. De 28e Raboronde van Weststad werd verder geteisterd door extreem slecht weer, waardoor er in de verschillende categorieën maar weinig vertrekkers waren. Een fikse tegenvaller voor de organisatoren Rein Lambregts en Toos Schrauwen.

50+

De eerste wedstrijd van de BWF renners boven de 50 jaar kende slechts 14 deelnemers. Johan Peemen demarreerde al in de eerste ronde en bleef 14 ronden lang alleen voorop, waarmee hij de basis legde voor het winnen van de leidersprijs. Net voorbij half koers, na 21 ronden, maakten zich vervolgens zes man los: Kees van de Sande, Jack de Klerk, Kees Raats, Marcel Lambregts, Walter Koster en weer Johan Peemen. Ze bleven goed samenwerkend voorop. Drie ronden vóór het einde sprong Kees van de Sande uit dit groepje weg en soleerde naar de overwinning. Marcel Lambregts klopte vervolgens Walter Koster en de anderen in de sprint voor de tweede plaats.

50-

In de volgende wedstrijd waren er 23 vertrekkers in de categorie BWF renners tot 50 jaar. In deze wedstrijd, verreden in de stromende regen, werd tevens gestreden voor het kampioenschap van Amerstreek door renners uit de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen. Al in de tweede ronde sprong Wim Hofstede alleen weg en hij bouwde een mooie voorsprong op. Na 26 (van de 39) ronden dubbelde hij zelfs het peloton, waaruit inmiddels de Belgen Tom van Peer en Niels Ooms ontsnapt waren. Zij zouden op de tweede en derde plaats beslag leggen. De sprint van het eerder afsprintende peloton werd gewonnen door Marcel de Lyon, die daarmee vierde werd in de uitslag en tweede in het kampioenschap van Amersteek. Wim de Vos legde beslag op de derde plaats.

Amateurs.

Tot slot reden 19 KNWU en BWF amateurs een wedstrijd over 46 ronden, ofwel 60 km. Na acht ronden maakten zich drie renners los: Guus de Grauw, Jelle Veraert en Roel van Gameren. Half koers hadden zij 40 seconden voorsprong op twee achtervolgers, Jeroen Luijks en Jurgen Verbocht, en één minuut op het peloton. Deze situatie bleef tot het einde van de wedstrijd. Alleen liep Jelle Veraert in de finale weg bij zijn tweede medevluchters en zegevierde hij met 100 meter voorsprong vóór Guus de Grauw en Roel van Gameren. Ook won Jelle Veraert de leidersprijs een fraaie Bosch decoupeerzaag, beschikbaar gesteld door AD Autodistribution.

Zo kwam er een einde aan een kletsnatte en eigenlijk totaal verregende 28e Raboronde van Weststad. De organisatoren, die in de stromende regen alles moesten opruimen, hadden zo hun bedenkingen. Ze rekenden op minimaal 150 deelnemers, het werden er bijna 100 minder. Ook financieel dus een forse tegenvaller voor de organisatie!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen