Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Gezellige dorpsronde in Teteringen

Na 20 jaar afwezigheid was er dit weekend weer een wielerkoers in Teteringen.  In het verleden waren er de KNWU renners die door de dorpskern raasden en nu waren het voor de eerste keer de BWF-renners die acte de presence gaven op het gezellige maar ook lastige parcours door de kern van Teteringen. Het parcours kende 8 bochten en de renners reden wel rond de kermisattracties maar het leek of ze af en toe midden in de cakewalk zaten. Maar ondanks de vele bochten die toch ruim genomen konden worden was het aangenaam koersen op de steentjes. De organisatie verdient zeker een pluim, het was duidelijk afgezet en zeer goed georganiseerd. Wat ons bertreft zeker een blijver op de BWF-kalender.   De overwinning ging naar Niky Deijkers bij de 50+ en Marcel de Lyon bij de 50-.

50+

Bij een nieuwe ronde hoort uiteraard ook altijd een verkenning van het parcours. De categorie 50+ mocht de spits afbijten en de renners reden vooraf al menig rondje om het parcours te verkennen. Men kwam al snel tot de conclusie dat het een mooie en gezellige ouderwetse dorpsronde was maar ook lastig door de vele bochten (8 per ronde) en de steentjes.  Vroeger was het nooit anders maar tegenwoordig is men iets meer verwent door de vele asfaltparcoursen.  26 renners mochten de spits afbijten en als een kleurrijk lint slingerde het peloton zich door de bochten.  Na enkele ronden was er een superpremie waardoor er een lichte afscheiding kwam op kop van het peloton. Rene Haast pakte deze premie en een ronde verder waren het Johan Brouwers en Niky Deijkers die er samen tussenuit knepen. Er kwam niet gelijk een reactie uit het peloton en sloegen een gat van 100 mtr. Maar deze 2 moet je niet te veel ruimte geven. Niky Deijkers de leider van het BWF-klassement en het hele jaar al goed op dreef en Johan Brouwers die altijd goed is deze periode van het jaar laten zich niet zomaar terugpakken.  Diverse keren probeerde wel een klein groepje uit het peloton te ontsnappen maar zonder resultaat. Tot ronde 18, zowat half koers, toen Johan Pemen en Dennis van den Ouden elkaar vonden. Daarachter een achtervolgende groep met 5 met Ad Valentijn, Rene Haast, John Pirard, Jack de Klerk en de sterke dame Sandra van Veghel. Het duurde wel 5 ronden voor zij aansluiting vonden bij de 2 achtervolgers. Intussen had zich nog een groepje achtervolgers losgemaakt van het peloton en meteen bij de aansluiting viel de totale groep weer uit elkaar, terwijl de 2 koplopers hun voorsprong maar meer en meer op zagen lopen. Het werd een zeer levendige koers waarbij iedere renner het beste van zichzelf moest geven,  dit was ook wel te zien aan de verbeten gezichten bij iedere doorkomst. De twee sterksten bleven voorop waarbij Johan Brouwers de meeste keren als 1e de streep passeerde, maar Niky Deijkers de overwinning greep.  De 3e plaats was voor Ad Valentijn en daarmee was het podium bekend.

50-

Bij deze categorie zagen we een heel ander koersverloop. Vanaf ronde 1 was het Stefan Koevoets uit Etten-leur die er alleen op uit trok. Hij sloeg meteen een gat van 200 mtr. en bleef 7 ronden voorop. Twee ronden verder was het Tom Nelen die hetzelfde staaltje uithaalde. Hij kreeg in ronde 15 gezelschap van Bas Dirven en even later ook van Govert Tukker. Echter met vereende krachten redden zij het niet tegen het peloton. Halfweg koers was alles weer samen en kon de strijd opnieuw losbarsten. Tom Nelen had inmiddels 10 punten voor de leidersprijs. In ronde 24 ging wederom Bas Dirven aan de haal. De reactie kwam van Marcel de Lyon en Jannes van Weele. Goed samenwerkend reden zij naar een comfortabele voorsprong waarbij Jannes driftig punten scoorde voor de leidersprijs. Op 4 ronden van het einde had hij 7 punten, dus met nog 3 keer een 1e doorkomst was hij spekkoper, echter gooide Marcel de Lyon roet in zijn eten door ook nog een keer als 1e door te komen.  Dus uiteindelijk ging de leidersprijs toch naar Tom Nelen en in de sprint met drie was het Marcel de Lyon die nipt zijn voorwiel als eerste over de streep drukte voor Jannes van Weele. Plaats 3 was voor Bas Dirven die in de laatste ronde nog een uitval had gewaagd.  Daarachter een peloton wat in 2 stukken uiteen was gevallen en het was Yannick Sprangers uit Brasschaat die de spurt won voor Adri Kapitein uit Breda.

 

Dus de ronde van Teteringen kende twee sterke winnaars en we hopen allemaal op een vervolg van deze mooie gezellige ronde de volgende jaren.

 

A.s. zondag rijden we weer eens op ons vertrouwde parcours op Moleneinde (Breda) met een B-programma. Komt allen weer naar Breda!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies