Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Moleneinde 4 september 2016

In totaal 70 man namen deel aan de B-koers op Moleneinde. Een dag met heel wat wind, die over de aankomststraat vrijwel recht tegen woei. Maar gelukkig, na de hoosbui van 10.00 ’s ochtends, verder een droge dag met nog de nodige zon. Bij de 50+ won Johan Peemen de sprint van het leidende drietal. Bij de 50- werd het een pelotonsprint, waarin Marcel de Lyon, na Teteringen, zijn tweede ritwinst op rij boekte. Tot ons genoegen kon de EHBO weer onverrichter zake naar huis. Uitslagen staan op de site, klassementen zijn al weer bijgewerkt en de podiumfoto's worden ook geplaatst (door drukte van de jury vandaag geen wedstrijdfoto's).

50+

Hier kwamen 24 renners aan de start. Wellicht iets minder dan normaal door het slechte weer kort voor de start. Bij de start was het echter droog en kwam de zon door. Al redelijk snel in de wedstijd ontstond er een kopgroepje van drie sterke mannen: Johan Peemen, Walter Koster en Dennis van den Ouden. Ondanks de lastige wind wisten zij gedrieën hun voorsprong steeds wat seconden uit te bouwen. Daarachter kwam geen organisatie, integendeel zelfs, na halfkoers was bij velen het beste er af en brak het peloton in meerdere stukken. Een groep van zeven renners (de nummers 4 t/m 10 in de uitslag) bleef nog achter het drietal rijden, maar kwam ook niet dichter. Van deze zeven was het John de Leeuw die de sprint won en dus vierde werd. Het drietal vooraan kon gaan sprinten en dat deed Johan Peemen met overmacht. Walter Koster werd tweede en Dennis van den Ouden derde. De enige vrouw vandaag was Sarah ten Hartog, die de wedstrijd uit reed en zo verzekerd was van de bloemen voor de beste dame.

50-

Een mooie groep van 46 renners vertrok onder een zonnetje voor hun 40 ronden door de wind. We zagen meerdere kortdurende pogingen door diverse eenzaten en tweetallen, maar alles liep weer samen. Wel stond achteraan de deur continu open en de ene na de andere opgever werd door de jury opgeschreven. Enkele ronden voor het einde ontsnapte op kousevoeten de 60-jarige Peter van der Geest (die voor de verandering eens bij deze categorie mee reed). Het zou toch niet gaan gebeuren dat hij de jonge mannen het nakijken ging geven? Hij hield dit twee ronden knap vol, maar was in de laatste ronde toch een vogel voor de kat. Die kat was het op stoom gekomen peloton die vol gas richting een massasprint ging. Gelukkig zonder ongelukken kwam de meute voor de lens van onze finishfotograaf Erik. Die beelden waren niet nodig om de winnaar er uit te pikken; Marcel de Lyon won met een fietslengte voorsprong. Maar de nummers 2, 3 en 4 kwamen vrijwel gelijktijdig over de meet. Toch was op de fotofinish duidelijk zichtbaar dat Casper Martens tweede werd, voor Ben Coremans.

Yannick Sprangers werd dan vierde. Zo pakt Yannick weer de nodige punten voor het klassement, waarin hij nu nog tweede staat achter Wim de Vos. Helaas bereikte ons echter het bericht dat Wim afgelopen woensdag op de zomeravondcompetitie in Breda zwaar gevallen is en in het ziekenhuis ligt voor operatie. Het laat zich dus aanzien dat Wim dit seizoen moet revalideren en in het klassement zal gaan wegzakken, terwijl hij zo goed reed de laatste tijd. Beterschap Wim!

We gaan naar de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Op komende zondag 11 september rijden we een A-programma in wielerdorp St. Willebrord op een rondje in de wijk bij Café De Kwast. Komt allen!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies