Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Koers in ’t Heike 11 september

A.s. zondag is het weer wielerkoers in het Wielerdorp: St. Willebrord. Op een nieuw parcours met start en finish aan de Tulpstraat zal er in een gezellige ambiance gestreden worden om de vele premies en prijzen.

De wedstrijden starten om 10:30 uur met de 50+ categorie. Daarin starten o.a. de plaatselijke favorieten Ad Valentijn, Nicky Deijkers en Kees van de Sande. Organisator Rinie van Zundert is ook weer van de partij na zijn ernstige valpartij in het voorjaar en zal zich in zijn eigen woonplaats van zijn beste kant willen laten zien. Wie gaat deze mannen kloppen? Misschien een van de andere leiders in het “Wim de Vos”-klassement: Johan Peemen heeft de laatste weken zijn goede vorm getoond met zijn overwinning vorige week en staat heel kort achter leider Nicky Deijkers. Tussen de nummers 3 en 4 Jack de Klerk (al enkele overwinningen dit jaar) en Rene Haast is het verschil slechts 1 punt en beiden zijn rap en kanshebbers.

De 50- wedstrijd start om 12:00 uur. Grote vraag is of Marcel de Lyon zijn 3e zege op rij kan boeken, na Teteringen en Moleneinde. Voor het “Wim de Vos”-klassement is leider Wim de Vos door een valpartij voorlopig uitgeschakeld en waarschijnlijk gaat Yannick Sprangers er na dit weekend al overheen. Joachim Raeymakers en Adri Kapitein staan op de plaatsen 3 en 4, heel dicht bij elkaar. Voor de overige dichte ereplaatsen is er nog een gevecht gaande met op dit moment Wiebe de Jong, Camiel van den Hout en Govert Tukker op respectievelijk plaats 5, 6 en 7. We zijn benieuwd wie er gaat winnen: misschien wel plaatselijk favoriet Edwin Kas?

Om 13:30 uur vertrekken de amateurs voor een wedstrijd over 60km. Favorieten voor de overwinning zijn o.a. Jelle Veraert, de winnaar van de laatste amateurwedstrijd in Weststad, en Jelle Jumelet. Ook de leiders in het “Wim de Vos”-klassement zijn kanshebbers om te winnen in ’t Heike: Guus de Grauw heeft als klassementsleider nog een voorsprong op Wim van Roey, maar het is maar de vraag of hij voldoende hersteld is na de vermoeiende MTB-wedstrijd (6-uur van ’t Zand in Alphen) van de dag ervoor. De nummers 3 en 4 in het klassement; Roel van Gameren en Michel-Angelo Romano hebben dit jaar al wedstrijden gewonnen en zeker niet kansloos.

We zijn benieuwd wie de opvolgers worden van Rinie van Zundert (50+), Yannick Sprangers (50-) en Ruud Goorden (amateurs). Hopelijk wordt het een mooie en sportieve wielerdag!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen