Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag "t Heike van 11 Sept.

In de vroege ochtend was het nog flink bewolkt, een beetje koud en af en toe wat miezerig, maar gaandeweg werd het zonniger en warmer. In totaal waren er 94 deelnemers verdeeld over 3 categorieën.

Het was een ander parcours dan vorig jaar, we reden op het BWF-rondje uit de jaren 80-90 van vorige eeuw: een redelijk zwaar rondje van 1200 meter met overal klinkers, enkele verkeersdrempels en 4 bochten. Organisator Rinie van Zundert had gezorgd voor diverse premies en een leidersprijs per categorie. Kortom alle ingrediënten voor mooie wedstrijden waren aanwezig.

In de 50+ categorie won Ruud Havermans na een lange solo. Bij de 50-renners won Toon Mertens, na diskwalificatie van de winnaar, in een sprint met een klein groepje en bij de amateurs won Stefan Laurijssen, de sprint van zijn medevluchter.

50+ categorie

Onder een bewolkte hemel en koud, in vergelijking met de dagen ervoor, gingen 35 deelnemers van start voor 41 ronden van 1200 meter. Diverse deelnemers uit St. Willebrord en zeker niet de minste zoals Ad Valentijn, Rinie van Zundert, Kees van de Sande, Niky Deijkers en Kees Christiaansen. Voldoende kansen op een overwinning van een plaatselijke favoriet dus. Het was echter Jack de Klerk die er bij de start vandoor ging en enkele ronde voor het peloton uit reed, enkele ronden later gevolgd door Johan Brouwers uit Sprundel. De snelheid lag heel hoog en ook vanwege de strijd om de leidersprijs, waar Ruud Havermans zich steeds nadrukkelijker mee ging bemoeien, bleef het peloton nog enige tijd bij elkaar. Iets voor half koers vond Ruud Havermans het genoeg geweest en hij vertrok voor een solo. De rest van het peloton, met de plaatselijke favorieten, hadden meer oog voor elkaar en kwamen daardoor niet tot een georganiseerde achtervolging. Alleen een sterk rijdende Peter van der Geest en een in goede vorm verkerende Johan Brouwers konden, na 2/3 wedstrijd, nog ontsnappen en zij probeerden gezamenlijk om naar de koploper toe te rijden. Ruud Havermans kwam echter niet meer in zicht en hij pakte naast de diverse premies ook nog de leidersprijs en de overwinning. Peter van der Geest was in de laatste ronde nog ontsnapt en werd zo 2e voor Johan Brouwers. De sprint van het peloton voor de 4e plaats werd gewonnen door Chris Maas voor Rene Haast en Johan Pemen. Plaatselijk favoriet en de leider in het “Wim de Vos”- klassement, Niky Deijkers, werd 7e waardoor Johan Pemen weer dichterbij kwam in het klassement.

 

50- categorie

Met steeds oplopende temperaturen en 34 renners waaronder plaatselijke favorieten: Edwin Kas en Jerry Kallenfels, aan het vertrek, beloofde het een boeiende strijd te worden in deze categorie. De eerste ronden waren er al uitlooppogingen met Toon Mertens, Brian Burggraaf en Stefan Koevoets en enkele ronden later was de beslissing al gevallen. Er ontstond een kopgroep met naast bovengenoemde renners ook Joachim Raeymaekers, Ben Coremans, Adri Kapitein en Jelle Andries. Blijkbaar vond Brian Burggraaf dat het nog niet hard genoeg ging en hij begon aan een solo en dubbelde een 10km later zelfs het peloton. Nadat de leidersprijs binnen was voor Brian konden ook de 6 achtervolgers het peloton dubbelen en ontstond er weer een kopgroep van 7. In de tussentijd waren Govert Tukker en Jerry Kallenfels uit het peloton ontsnapt en gezamenlijk reden ze voor de plaatsen 8 en 9. Vijf ronden voor het einde mochten de achtervolgers en het peloton afsprinten zodat alleen de 7 leiders nog in koers waren. Na wat demarrages van diverse renners ontstond er 3 ronden voor het einde een opsplitsing van de kopgroep: 4 renners voorop en 3 renners daarachter. De 4 leiders; Brian Burggraaf, Toon Mertens, Joachim Raeymakers en Ben Coremans werkte goed samen en de overige 3 achtervolgers; Adri Kapitein, Jelle Andries en Stefan Koevoets hadden het nakijken. Brian Burggraaf, de sterkste man in koers en ook winnaar van de leidersprijs, won de sprint voor Toon Mertens, Joachim Raeymakers en Ben Coremans. Yannick Sprangers werd elfde en is daardoor leider Wim de Vos gepasseerd in het “Wim de Vos”-klassement.

Na het afsprinten van het peloton hoorde de jury en het aanwezige bestuurslid van diverse renners commentaar dat Brian Burggraaf niet mocht starten. Er is aan Brian verzocht om zijn licentie te tonen -deze had hij ook aan de inschrijftafel laten zien- en daaruit bleek dat hij inderdaad niet startgerechtigd was in deze categorie. We hebben daarom beslist om Brian uit de uitslag te schrappen, maar wel mocht hij de gewonnen leidersprijs en premies behouden. Er is aan Brian voorgesteld om bij de amateurs te starten, maar daar heeft hij geen gebruik van gemaakt.

Daarom hierbij nogmaals het verzoek aan renners om zich op voorhand te vergewissen van de reglementen van de BWF, dit kunnen jullie vinden op deze website. In art. 4 van het reglement kunnen jullie zien wie er startgerechtigd zijn en wie niet (bijv. renners met een KNWU amateur A/B, sportklasse of master licentie mogen niet starten bij de 50-categorie). Aan de inschrijftafel is het soms hectisch en kunnen dingen over het hoofd worden gezien, maar het is ook aan jullie renners om elkaar en ons (juryleden, bestuur) zo vroeg mogelijk te attenderen op onvolkomenheden zodat vervelende situaties als bovenstaande worden voorkomen. Alvast bedankt!

 

Amateurs

 

Bij de amateurs waren er 25 deelnemers maar geen lokale deelnemers. Guus de Grauw -de leider in het Wim de Vos- was erbij en de nummers 3 & 4, Roel van Gameren en Michel-Angelo Romana waren er ook. Maar de enige die Guus nog echt kon bedreigen -Wim van Roey op de 2e plaats- was er niet. Vanaf de start toonde Stefan Laurijssen en Jelle Jumelet hun ambitie en na enkele ronden waren ze al vertrokken. In eerste instantie werden ze rondenlang achtervolgd door Wesley Stekers, maar iets voor halfweg ontstond er een groepje van 3 achtervolgers; Roel van Gameren, Nick Riddy en Raphael Gabriels.

Ondertussen had Guus de Grauw al opgegeven (te vermoeid, na een zware MTB-wedstrijd van de dag ervoor) en gaf zo de mogelijkheid aan de overige renners dichterbij te komen in het klassement.

De 2 vooraan werkte goed samen en de 3 achtervolgers kwamen niet echt dichterbij. De eerste 5 plaatsen waren al verdeeld en het peloton mocht 5 ronden voor het einde sprinten voor plaats 6. Deze werd gewonnen door Ruud Goorden voor Jeroen Hendriks en Wesley Stekers. Uiteindelijk verdeelden de 2 koplopers van het “Star-team” de prijzen en meeste premies: Jelle Jumelet won de leidersprijs en werd 2e in de uitslag en Stefan Laurijssen werd winnaar. Een half minuutje later gevolgd door de sprint van de achtervolgers die werd gewonnen door Joost Aelmans, die Nick Riddy in een spannende eindsprint met een halve bandlengte klopte met Peter Verhouden daar een voorwiel achter.

 

Dank aan organisator Rinie van Zundert en overige medewerkers voor het regelen van deze mooie wedstrijden!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies