Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Tilburg Pijnenburg 18 september 2016

Zoals u weet rijden we het seizoen meestal in dorpen in de regio. Gaten in de kalender vullen wij meestal op met Moleneinde Breda. Maar om niet iedere keer op Moleneinde te rijden kiezen wij één of twee keer per jaar ook voor het mooi gelegen 2 km lange parcours van de Tilburgse wielerclub Pijnenburg. Vandaag kwamen daar de categorieën 50+ en 50- aan de start. Het weer was ronduit aangenaam te noemen en voor de diverse opgekomen toeschouwers was het dus goed toeven bij het clubhuis van Pijnenburg.
De winnaars waren John de Leeuw (50+) en Ben van Baelen (50-). De foto’s en uitslagen staan alweer op de site. Het klassement wordt ook op korte termijn bijgewerkt. Met (hoogstwaarschijnlijk) nog één wedstrijd te gaan liggen de klassementen ongeveer in de plooi. In de 50+ won Johan Peemen nog kostbare punten op Niky Deijkers, waardoor hij nu de koppositie heeft overgenomen.

50+

Hier stond een wat kleine groep van 20 vertrekkers aan de start, met daarin de gekende namen. Na ongeveer eenderde van de wedstrijd vertrok een stevige kopgroep van negen renners. Daarin ook een attente Ronnie van Tetering, die normaal als handelsmerk heeft om volledig achterin het peloton te rijden, maar op dit parcours natuurlijk gemotiveerd was om zijn stunt van 2015 te herhalen (een Zoetemelkje in de laatste ronde). In deze kopgroep zat ook de enige deelnemende dame, Sandra van Veghel. Zij staat haar mannetje en deed op drie ronden van het einde nog een dappere aanvalspoging. Uiteindelijk wist zij vanuit de kopgroep beslag te leggen op de zevende plaats. In de kopgroep zat ook Johan Peemen, die in het klassement tweede stond. De koploper uit het klassement, Niky Deijkers, miste de slag en bleef achter in het peloton. Voor Johan dus de kans om de koppositie in het klassement te gaan overnemen. De kopgroep kon gaan sprinten om de zege. Het was John de Leeuw die de winst naar zich toe trok, voor Johan Peemen en, onze voorzitter, René Haast.

50-

37 starters in deze categorie. Het aardige van starten in Tilburg is dat je dan ook wat nieuwe, onbekende gezichten ziet. Sommigen daarvan hadden het al snel moeilijk, want vanuit de start werd de pees er aardig overgelegd. Helaas was er na ongeveer 10 km sprake van een valpartij bij het remmen/indraaien van een scherpe bocht. Het slachtoffer daarvan was Henri Saman, die door de EHBO moest worden behandeld voor schaafwonden. Door de valpartij brak het peloton in twee delen. Het achterste gedeelte zou er niet meer bij komen. In het voorste peloton waren er diverse uitlooppogingen, maar uiteindelijk moest dat peloton zich gaan opmaken voor een groepssprint. De snelste man was Ben van Baelen (eerder dit jaar al de winnaar van Rijsbergen Pannenhoef). De plaatsen 2,3 en 4 waren voor renners van het in grote getale opgekomen ‘’Team Fietskledingvoordeel”. Op het podium stonden Jelle Andries (tweede) en Dennis Mijnsbergen (derde), terwijl Adri Kapitein vierde werd. Grappig om daarna op Strava te zien dat laatstgenoemde zich vervolgens naar Breda heeft gespoed om daar nog even een hardloopwedstrijd van 10 km mee te doen.

Volgend weekend dus hopelijk de sluitingskoers, waarvan we u de exacte gegevens nog moeten gaan geven. Hou onze website in de gaten!

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies