Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Mooie wedstrijden tijdens sluitngskoers.

Zondag 25 September stond de sluitingskoers gepland. In 1e instantie zou dit in Sprundel plaatsvinden maar door wegwerkzaamheden aldaar moest dit halsoverkop in de laatste week nog gewijzigd worden. Dankzij de bereidwillige medewerking van gemeente Breda konden we deze wedstrijd nog laten verrijden op het bekende Moleneind-parcours. Onder een stralende zon werd het de warmste 25 Sept. ooit en dat was te zien in de wedstrijden. Iedereen had er nog duidelijk zin in en de demarrages in alle categorieen waren niet te tellen.  Toen de kruitdampen opgetrokken waren bleek bij de 50+ John Haast uit Rijsbergen de snelste van de kopgroep. Bij de 50- waren het onze zuiderburen die aan het langste eind trokken met Tom van de Peer uit Zoersel op plaats 1 en bij de amateurs was het klassementsaanvoerder Guus de Grauw uit Etten-Leur die er geen twijfel over liet bestaan dat hij terecht de aanvoerder van het Wim de Vos klassement is en nog maar eens een overwinning aan zijn erelijst toevoegde.

50+

Onder een heel aardige herfstzon vertrokken 29 deelnemers voor hun 40 ronden op het snelle Moleneinde-parcours.  De man in vorm van de 2e seizoenshelft Johan Pemen poogde al een 1e uitval, doch de rest reageerde attent. Men bleef aanvallen de eerste 10 a 12 ronden maar geen enkele kwam weg Het moest er een keer van komen dat het wel zou lukken. Dit was het geval in ronde 13. Eerst een klein groepje, er reden er nog gauw een paar naartoe, daarna nog een drietal en het gaatje was geslagen. In totaal 13 renners voorop en 13 erachter. De meeste sterke renners zaten vooraan dus de voorsprong werd alsmaar uitgebreid. Dit duurde tot ronde 23.  Toen viel ook de kopgroep in 2 delen uiteen.  6 man voorop en 7 er achter. De zes, John de Leeuw, John Haast, Pieter Mies, Dennis van den Ouden, Peter van der Geest en Hennie Roovers waren duidelijk te sterk voor de rest en bleven voorop. De 7 achtervolgers werden enkele ronden voor het einde nog ingelopen door het peloton waar ook nog volop uit werd gedemarreerd.  In de eindsprint was het de kleine John Haast die het wiel van de sterke John de Leeuw had gekozen en op de streep een half wiel voorsprong  had op De Leeuw. Het doel van John Haast om ieder jaar in ieder geval 1 koers te winnen was gelukt op de valreep. Pieter Mies completeerde het podium.

50-

In deze categorie het mooie aantal van 38 vertrekkers. In de beginfase ook hier een spervuur aan demarrages maar iedereen was nog redelijk fit en alles liep in de beginfase samen op een enkeling na die het rappe aanvangstempo niet kon volgen. Tegen halfkoers ontstond er een breuk in het peloton. In het 1e gedeelte ook hier de meest sterke en fitte mannen zodat het 2e gedeelte geen kans meer zag om het verschil te neutraliseren.  Omdat het nog een tamelijk grote groep was bleef het vooraan nog onrustig.  Men bleef demarreren om nog een schifting door te voeren. Zo reed de sterke Tom Nelen enkele ronden alleen voorop. De altijd actieve Govert Tukker maakte de oversteek maar ook met vereende krachten waren zij niet opgewassen tegen het collectief van de achtervolgers. Telkens probeerde renners in kleine groepjes de beslissing te forceren, maar evenzovele malen ging dit niet door tot enkele ronden voor het einde toen 3 sterke mannen elkaar vonden. Het waren onze zuiderburen Tom van de Peer en Joachim Raeymakers en Marcel Webers uit Milsbeek. 3 Sterke kanjers die regelmatig voorin de uitslag te vinden zijn.  In de spurt bleek, zoals verwacht, Tom van de Peer de snelste voor Joachim Raeymakers , bijna een vaste podiumklant. De, naar eigen zeggen, niet sprinter werd 3e in dit geweld.  Zo pakte Tom van de Peer zijn 3e overwinning dit seizoen en promoveert daarmee naar de categorie Amateurs.  4e en 5e werden onze zuiderburen Jelle Andries en Toon Mertens voor Ben Coremans.

Amateurs.

Hier slechts 14 renners aan het vertrek, wat een kleine tegenvaller was voor de organisatie. Speciaal voor deze categorie was er nog een A-koers georganiseerd om het seizoen in stijl af te sluiten. Zonder concurrentie van andere wedstrijden en nog prachtig weer. De organisatie had eigenlijk beter verdiend.  Maar desondanks ook hier volop strijd.  Hoewel met weinigen werd er toch veelvuldig de aanval gekozen.  Men laat dan niet iedereen rijden want zodra men de aansluiting verliest is men gezien.  Dit gebeurde echter wel bij 3 renners. Dus nog 11 vooraan. De mannen van WV Princenhage waren goed vertegenwoordigd en probeerde de koers naar hun hand te zetten. Jelle Jumelet was de meest actieve en probeerde diverse malen te ontsnappen.  Na 2/3 koers lukte het hem om een gat te slaan van zo'n 200 mtr.  Rondenlang bleef het verschil hetzelfde ondanks verwoede pogingen om de oversteek te maken. In de groep van, inmiddels 10, waren ook nog 2 ploegmakkers van de koploper aanwezig. Zij keken een beetje de kat uit de boom. Een 10-tal ronde voor het einde probeerde ploegmaat Jelle Veraart de oversteek te maken. Eenpaar ronden volle bak kreeg niet het gewenste resultaat en Jelle werd weer opgeslokt door de achtervolgers. Nu vond Guus de Grauw dat het zijn beurt was om de oversteek te maken. Hij slaagde wel in zijn opzet en Jelle Jumelet had dit in de gaten. Even wachtte hij en gezamelijk bouwden zij hun voorsprong weer uit. In een sprint a deux was Guus de Grauw duidelijk de meerdere van jelle Jumelet en toonde zo dat hij niet voor niets de leider was in het Wim de Vos klassement. Met 3 overwinningen en 3 2e plaatsen een terechte winnaar van de dagprijs en totaal klassement. Derde werd, na een machtsspurt, Alex Masseurs voor Jelle Veraart.

Renners, allen hartelijk dank voor deze en voorgaande mooie wedstrijden en tot ziens in het nieuwe jaar.  De BWF zal trachten volgend jaar om minimaal een net zo mooi programma als dit jaar aan te bieden.

Alle medewerkers van de BWF ook hartelijk dank voor jullie steun en we hopen volgend jaar wederom een beroep te mogen doen op jullie medewerking.

Tot slot ook dank aan alle sponsoren waarop we dit jaar mochten rekenen.

Wij wensen allen een goede winter toe en tot ziens in 2017.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen