Brabantse WielerFederatie

Algemeen

Welkom bij de Brabantse Wielerfederatie

Al in koers sinds 1970!

De BWF is één van de zgn. ‘vrije’ wielerbonden. Wij coördineren in het westelijk deel van Noord-Brabant wielerwedstrijden (criteriums) op de weg. Elk seizoen zorgen wij van maart t/m september op iedere zondag voor een laagdrempelige koers voor onze 3 categorieën: 50+, 50- en Amateurs. Wij kennen een eigen licentie-systeem en hebben eigen reglementen. Wij kennen een eigen (BWF-) kampioenschap.

Met de KNWU en overige vrije bonden werken wij samen binnen het verband van de Wielerbreedtesport Federatie Nederland (WFN, zie www.wfn-online.nl). De WFN organiseert jaarlijks een Nederlands Kampioenschap. Internationaal wordt samengewerkt binnen de in 2018 opgerichte World Cycling Federation (WCF). Vanaf 2019 zal WCF jaarlijks een Europees Kampioenschap voor Vrije Renners organiseren.

Op deze site vindt u de toepasselijke reglementen, wedstrijdkalender, uitslagen etc. Als u overweegt voor het eerst een wedstrijd bij de BWF mee te rijden, dan leest u onder info voor startende renners. En lees het reglement aandachtig door, dat is op iedere deelnemer van toepassing.