Brabantse WielerFederatie

Jubileumboek

Op 20 januari 2020 bestond de BWF al weer 50 jaar; een lange periode vol regionale wielergeschiedenis. Het was voor ons evident dat dit kroonjaar gebruikt moet worden om die historie op een aantrekkelijke wijze vast te leggen. In de vorm van een boek, met daarin de prachtige verhalen en  sfeervolle beelden uit die 50 jaren.

Wie anders konden we ons voor het schrijfwerk wensen, dan ‘onze eigen’ Rein Lambregts. Enerzijds omdat hij een ervaren schrijver van wielerboeken is (zijn eerdere publicaties vindt u achterin dit boek vermeld). Anderzijds omdat hij 20 jaar lang voorzitter van de BWF is geweest (1987 – 2007). Hij heeft zo dus veel informatie ‘uit de eerste hand’, wat in dit boek regelmatig voelbaar is en het een leuk persoonlijk karakter meegeeft.

In tien hoofdstukken krijgt u een beeld van wat de BWF deze jaren heeft doorgemaakt. En via tien interviews met renners krijgt u zicht op welk type personen er bij de BWF rijden. Soms gaat het daarbij om de gekende ‘winnaars’. Maar het gaat ook om renners die, ondanks een bescheiden erelijst, gewoon jarenlang een enorm enthousiasme voor de koers blijven opbrengen. Die persoonlijke verhalen zullen voor vele lezers zeer herkenbaar zijn. Een groot deel van het BWF peloton wint niet vaak, maar geniet van het ‘spel’ en de sfeer eromheen.

Het is een boek dat bol staat van mooie anekdotes. Een boek dat een beeld schetst van roerige beginjaren, maar ook van ontwikkeling en modernisering. Een boek dat een beschrijving geeft van kleurrijke renners. Van veel overwinningen, maar ook van enkele dieptepunten. Een boek dat ook licht werpt op het vele werk dat door bestuursleden en vrijwilligers, al die jaren, meestal ‘achter de schermen’, voor de renners is gedaan. Veel namen van betrokkenen passeren de revue. Wij zijn aan al die mensen veel dank verschuldigd. Want zonder vrijwilligers geen koers, zo simpel is het.

Net zo veel dank is verschuldigd aan Rein Lambregts en zijn assistenten Hans Kuijper en Dre van der Wouw, voor de inzet en het enthousiasme waarmee zij dit boek in korte tijd tot stand hebben gebracht.

Het is een heel erg leuk boek geworden, vinden wij. Wij wensen u er alvast heel veel lees- en kijkplezier mee.

Hoe te bestellen:

  • het boek ligt niet meer in boekhandels, maar u bestelt het hieronder digitaal
  • de prijs van het boek is 15 euro
  • uw bestelling wordt gratis verzonden
  • u rekent hieronder snel en veilig af via iDeal of Bancontact

Bestelformulier