Brabantse WielerFederatie

5 nieuwe Nederlands kampioenen WFN! Verslag van 12 juni 2022

Vandaag was het tijd voor het NK WFN op een voor de BWF gloednieuw parkoers. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met stichting SportFrinten, die de plaatselijke organisatie goed in handen hadden. Renners uit heel Nederland kwamen op de wedstrijd af en iedereen was gemotiveerd om de nieuwe Nederlandse kampioen van zijn klasse te worden. De nieuwe Nederlands kampioen zijn (zie de foto hierboven van links naar rechts): Chantal Verstraten (dames), Ron Paffen (60+), Theo Leenderts (50+), Stephan Lotz (40+) en Koen Wulterkens (amateurs).

Cat. 60+:

Bij de heren masters 60+ wisten 12 mannen het parkoers te vinden om hun wedstrijd te gaan rijden over 15 rondjes (ca. 51 km). Er werd tijdens de wedstrijd een aantal keer geprobeerd weg te rijden, maar iedere poging werd teniet gedaan. Het werd dus een eindsprint. Hierbij won Ron Paffen voor Cor Gerritsen en René Haast.

Uitslag Masters 60+:

 1. Ron Paffen
 2. Cor Gerritsen
 3. René Haast
 4. Kees van Prooijen
 5. Hans Lap
 6. Marco van Leeuwen
 7. Bert Havenaar
 8. Martin de Peuter
 9. Maas van Beek
 10. Huub Stammes

Cat. Dames:

Vlak na de 60+ers begonnen ook 10 dames aan hun wedstrijd om de nieuwe Nederlands kampioen te worden. Hier waren een aantal dames zeer actief waaronder Lisanne de Munnik, Ilona van Ginneken en Chantal Verstraten. Echter kwam niemand echt weg. Het werd een eindsprint die gewonnen werd door Chantal Verstraten voor Lisanne de Munnik en Marjolein de Vliegher.

Uitslag dames:

 1. Chantal Verstraten
 2. Lisanne de Munnik
 3. Marjolein de Vliegher
 4. Simone Linders
 5. Stephanie Hoogveld
 6. Ilona van Ginneken
 7. Kim van Halst
 8. Petra van Leeuwen
 9. Gabi van Pelt
 10. Alexandra van Meer

Cat. 50+:

Bij de groep 50+ers stond er 39 man aan de start. Bij de eerste doorkomst was er een groep van 4 man weggereden namelijk Brian Burggraaf, Theo Leenderts, Roger vd Waarden en Johan Pemen. Maar na 3 ronde was er niks meer van deze groep over. De snelheid zat er goed in waardoor het peleton in 2 delen werd verscheurd. Aan het eind van de wedstrijd had de voorste groep ruim 2 minuten voorsprong op het tweede peleton. In de laatste ronde wist Theo Leenderts zich los te maken van de eerste groep waarmee hij de wedstrijd op zijn naam schreef. Achter Theo kwam een sprint die gewonnen werd door Freo ten Hove voor Roger vd Waarden.

Uitslag Masters 50 t/m 59:

 1. Theo Leenderts
 2. Freo ten Hove
 3. Roger van de Waarden
 4. Hans Meerbeek
 5. Ralph Greupink
 6. Brian Burggraaf
 7. Chris Maas
 8. Andrew O’Hara
 9. Andre Kraan
 10. Edgar van Meer

Cat. 40+:

Bij de 40+ stonden er 32 renners aan de start. Bij deze groep werden er ook meerdere pogingen gedaan om het peloton te lossen. Er ontstond hier wel een groep, met Marlon Verhaert, Maurice Barendse, Florian Smits, Sjoerd Bult en Wout Roos. Echter werd deze groep vijf ronden voor het eind teruggepakt. Verschillende renners probeerden het peloton nog voor te blijven, zodat het niet op de sprint zou aankomen. Maar ook deze pogingen waren voor niks. Hierdoor werd het ook hier een groepssprint en won Stephan Lotz voor Wout Roos en Egon Nanninga.

Uitslag Masters 40 t/m 49:

 1. Stephan Lotz
 2. Wout Roos
 3. Egon Nanninga
 4. Jan Dingemanse
 5. Jeroen Wesselius
 6. Dennis Raadtgever
 7. Feike Kalsbeek
 8. Remco Veerkamp
 9. Martijn de Groot
 10. Niels van Kempen

Cat. Amateurs 18 t/m 39 jaar:

De laatste groep die mocht starten waren de jongere amateurs. Zij stonden met een stevige groep van 47 man aan de start van hun wedstrijd over 80 km. In de derde ronde was de snelheid zo hoog dat het peloton in twee groepen verdeeld werd. Jip Damen en Jasper van der Eng wisten het tweede peloton in de negende ronde te ontvluchten. Vervolgens werd de snelheid van het voorste peloton te hoog voor Jacob de Roo. Helaas voor Jacob, Jip en Jasper werden ze door het tweede peloton teruggepakt. Dit tweede peloton werd daarna gedubbeld door het eerste peloton,  waardoor deze groep eerder af moest sprinten. Voor de voorste groep werd het een sprint. Hierbij won Koen Wulterkens voor Addy van Stiphout en Jimmy de Bruyn.

Uitslag amateurs:

 1. Koen Wulterkens
 2. Addy van Stiphout
 3. Jimmy de Bruyn
 4. Jules Bremers
 5. Dennis Meijer
 6. Germon Peeters
 7. Diégo Sandee
 8. Geert van der Horst
 9. Bruce Rayer
 10. Teun van Poppel

En zo kwam een prima dag in Roosendaal tot een einde.

Volgende week is de BWF terug op het vertrouwde Breda Moleneind parkoers. De inschrijving is hier al voor geopend. Let op! In de 50- categorie kun je met een amateur licentie deze wedstrijd NIET meerijden, tenzij dit een BWF amateur licentie is.

Deel dit bericht