Brabantse WielerFederatie

Anthony Kets wint solo laatste trainingskoers d.d. 27 maart 2022

Met niet minder dan 63 renners gingen we van start voor de laatste trainingswedstrijd op het Moleneind te Breda. Mede door de snelheid bleef het lang een compacte koers, maar uiteindelijk was Anthony Kets de sterkste en terechte winnaar, met naast hem op het podium Björn Jacquemyn en Bjorn Tsoi.

In een fris weertje trok het peloton zich om 10.30 uur op gang voor de koers van 60 km. Om eigenlijk nooit meer stil te vallen. Vanaf de eerste doorkomst zagen we enkelingen of kleine groepjes van 2 tot 4 renners op kop sleuren, zonder echt afstand te kunnen creëren. Hierbij valt op dat het vaak dezelfde mannen zijn, zoals -de latere winnaar- Anthony Kets, Björn Jacquemyn, Jasper van Cant, Ben Coremans en Jip Damen.

Met nog zo’n 10 ronden te gaan van de 46 was het onze latere winnaar die de koers plooide. Met slechts 150 meter voorsprong hield hij het alleen vol tegen de grote groep. Dit ondanks hard achtervolgingswerk, van onder andere Martijn Alberts en Thomas Leys. Sterk en onbedreigd reed Anthony naar zijn overwinning. Het was pal daarachter wachten op de pelotonsprint, die afgetekend gewonnen werd door Björn Jacquemyn voor Björn Tsoi.

Je kan aan de snelheid zien dat de renners weer lekker in conditie komen; het gemiddelde lag net onder de 44 km/u en ook dit gegeven maakt de overwinning van Anthony des te mooier.

Dit was de laatste trainingskoers. Komende zondag 3 april zijn de renners (behalve elite) welkom in hun eigen categorieën in de openingskoers van het BWF seizoen te Bergen op Zoom.

Uitslag:

1. Anthony Kets
2. Björn Jacquemyn
3. Bjorn Tsoi
4. Iroy Cosse
5. Bas van Leijst
6. Martijn Alberts
7. Jerry Kallenfels
8. Dennis Mijnsbergen
9. Daaf Koemans
10. Ronald Kolkman
11. Tom Jansen
12. Jip Damen
13. Wiebe de Jong
14. Roger van de Waarden
15. Stef van Genechten
16. Christiaan Dirven
17. Mike Kruithof
18. Jean-Pierre Bolsius
19. Danny Langenberg
20. Anton Graumans

Deel dit bericht