Brabantse WielerFederatie

BWF Openingskoers Roosendaal succesvol verlopen (7 april 2024)

Zondag 7 April stond de openingskoers van de BWF op het programma. Deze A-wedstrijd werd verreden op het mooie parcours nabij Wielerexperience te Roosendaal. Nu konden de renners eens echt meten hoe ze uit de winter waren gekomen en bij de een viel het veel mee en bij enkele anderen was er nog wat werk aan de winkel. De winnaars waren respectievelijk bij cat. 50+ Guido Vermeiren, bij cat. 50- Dennis Mijnsbergen en bij de amateurs Hein Biemans.

Cat. 50+

Hier een mooi aantal vertrekkers aan de start van 32 renners en 1 renster. Op het mooie parcours van 3,4 km lengte werd vanaf de start flink strijd geleverd, niet in het minst door de harde wind die over het parcours waaide. Gelukkig waren de langste delen van het parcours enkel wind recht tegen of wind mee. Vanuit het vertrek was het Guido Vermeiren die aan de haal ging, de rest liet het even begaan… Wellicht dat ze dachten dat het nog veel te vroeg was om continu tegen windkracht 5 op te boksen. Guido had bij de eerste doorkomst een voorsprong van 15 seconden op het peloton. Maar Guido kan goed alleen rijden en bleef maar pushen en in een mooie cadans bouwde hij iedere ronde zijn voorsprong wat uit. Halfweg koers kwam het peloton een beetje terug, maar dit was maar van tijdelijke aard. Aan de achterkant van het parcours waar men de wind vol tegen kreeg viel het dan weer regelmatig stil, waardoor Guido zijn voorsprong vast kon houden of zelfs nog vergroten. De leidersprijs ging uiteraard ook naar Guido Vermeiren. Een ronde of vier voor het einde kwamen toch twee renners los uit het peloton en later ook nog een paar enkelingen. Door de winderige omstandigheden waren in het verloop van de wedstrijd ook al diverse renners afgehaakt van het peloton. De twee ontsnapte renners waren Peter de Koning en Andrew O’Hara; zij konden echter de koploper nimmer bedreigen en reden naar plek 2 en 3.

Uitslag 50+ :

1. Guido Vermeiren
2. Andrew O’Hara
3. Peter de Koning
4. Stan Jansen
5. Roy Bogaert
6. Ron Pfaffen (1e 60+)
7. Theo Leenderts
8. Sjoerd Bult
9. Frank Suys (2e 60+)
10. Ad Slingerland (3e 60+)

1e dame: Ilona van Weezel

Cat. 50 –

Ook bij deze categorie een nagenoeg hetzelfde aantal vertrekkers van 34 man. Hier ontstond een levendige koers met diverse aanvallen. Diverse renners scoorden in het begin punten voor de leidersprijs, totdat in ronde 7 Daniel Wouters ontsnapte. Hij bleef 7 ronden voor het peloton uit rijden met een mooie voorsprong, totdat het peloton zich echt ging roeren, zo’n 4 ronden voor het einde. Toen liep zijn voorsprong snel terug, maar hij kon door zijn actie wel de leidersprijs op zak steken. Het peloton liet niemand meer ontsnappen en zo stormde een compleet peloton of wat daar nog van over was richting de eindstreep. De spurt werd op gang gebracht door Jeroen Slootmans die zijn ploegmaat Dennis Vriends tot de laatste bocht in goede positie loodste. Echter het was de ervaren Dennis Mijnsbergen die in de laatste honderd meter over Vriends heen ging en zodoende zijn eerste overwinning van dit jaar al kon noteren. Met Bjorn Tsoi op plek drie werd het een podium met twee oud BWF kampioenen (zie op de foto de mouwtjes ;-)).

Uitslag 50 – :

1. Dennis Mijnsbergen
2. Dennis Vriends
3. Bjorn Tsoi
4. Ward van Doren
5. Daniel Wouters
6. Ben van Baelen
7. Paul Elsten
8. Tom Andries
9. Jeroen Slootmans
10. Jeroen Heijens

Cat. Amateurs

Voor de amateurs stond een wedstrijd over 19 ronden op het programma. Deze gasten zijn niet bang van wat extra wind en vliegen er vanaf de start in. Reeds in de eerste ronde kregen we een aanval van twee renners: Hein Biemans en Rino Sprangers. Twee sterke knapen die we ook al in de trainingswedstrijden van voren hadden gezien. Deze vlucht werd min of meer een beetje afgeschermd door de ploegmakkers van Hein, zodat ze hun voorsprong konden behouden of uitbreiden. Goed samenwerkend bouwden zij hun voorsprong stelselmatig uit zodat we eigenlijk halfkoers al konden zeggen dat de winnaar uit dit tweetal zou komen. Daarachter stond men echter ook niet stil en viel het peloton in zo’n vier groepen uit elkaar. De grootse groep zat achter de twee leiders. Deze leiders gingen zo’n 6 km. voor het einde hun tempo wat laten zakken en Rino Sprangers vertrouwde zijn sprint niet helemaal en probeerde Hein Biemans te verrassen, maar Hein gaf geen krimp en zo gingen ze gezamenlijk richting het laatste rechte eind. Rino Sprangers ging met de volle wind in de rug de sprint aan, maar het was duidelijk Hein Biemans die nog het meeste over had en zodoende de overwinning naar zich toe trok. Daarachter was enkele ronden voor het einde nog een viertal renners ontsnapt uit het peloton en zij streden voor de laatste podiumplek. Dat werd Willem van den Borne.

Uitslag Amateurs :

1. Hein Biemans
2. Rino Sprangers
3. Willem van den Borne
4. Stefan Laurijssen
5. Thomas Verheyen
6. Lander Sels
7. Jos van der Heijden
8. Roger van de Waarden
9. Sander van Dingenen
10. Jip Damen

Wij danken de organisatie Stichting De Sportfrinten voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. Het zat weer goed in elkaar, wat we gewend zijn van deze organisatie. Alle renners dank voor jullie deelname en we hopen jullie volgend weekend weer terug te zien in het mooie Terheijden, waar alweer een A-wedstrijd op he programma staat.

BWF bestuur, medewerkers en vrijwilligers.

Deel dit bericht