Brabantse WielerFederatie

De eerste trainingskoers 5 maart 2023; een natte bedoening.

De eerste wedstrijd van 2023 is een feit. En helaas, waar een organisatie niet op zit te wachten gebeurde op deze eerste trainingsrit op het mooie wielerparkoers van Willebrord Wil Vooruit in Rucphen: regen! Ondanks dat de weersvoorspellingen al niet heel gunstig waren, hadden er toch 37 renners vooraf ingeschreven voor de start van ons seizoen.

Nieuw voor de BWF is dat wij dit jaar overgeschakeld zijn naar een modern meet-systeem van Mylaps en alle renners nu met een transponder gaan rijden. Iets dat voor de jury administratief makkelijker werkt en beter het wedstrijdverloop laat zien. De meeste renners hebben reeds een eigen transponder aangeschaft, wat we iedereen ook aanbevelen.

Terug naar de koers, nadat het startsein was gegeven begon het flink door te regenen. Dit was de reden voor enkele renners om al vroegtijdig uit de koers te stappen. Ondanks dat er elke ronde wel renners moesten lossen uit het peloton, bleef er tot halverwege de koers een mooie groep stevig doorrijden zonder dat er echt verschillen werden gemaakt. Maar met nog een half uur koers zagen we dan toch een kopgroep van zes renners ontstaan en konden we zeggen dat de winnaar van voren zat. U leest de namen als eerste zes in de uitslag. Door stevige demarrages van o.a. Mischa Beks, Philippe Dela Montagne en Thomas Leys moesten de andere renners steeds alles geven om er niet afgereden te worden. Uiteindelijk plaatste Mischa Beks de ultieme aanval en kwam hij als eerste over de finish. We konden zonder meer zeggen dat hij verdiend de winnaar was. Van het peloton bleven uiteindelijk nog acht renners over en deze staan dan ook keurig in onderstaande uitslag vermeld. Veertien finishers op deze natte ochtend.

De tweede trainingsrit staat gepland op zondag 19 maart met start om 10.30 uur, wederom op dit parkoers in Rucphen. De inschrijflinks voor 19 en 26 maart staan inmiddels opgenomen bij de wedstrijd in de kalender.

Uitslag 5 maart 2023: 

 1. Mischa Beks,  Wouwse Plantage
 2. Lander Sels,  Vlimmeren
 3. Wim van Roey,  Beerse
 4. Kevin Aernouts,  Zundert
 5. Philippe Dela Montagne,  Zandhoven
 6. Thomas Leys,  Vosselaar
 7. Tom Jansen,  Essen
 8. Dennis Mijnsbergen,  Bergen op Zoom
 9. Mike Kruijthof,  Dordrecht
 10. Lars Adriaansen,  Bergen op Zoom
 11. Justin Meulpolder,  Dordrecht
 12. Frederik Swenters,  Antwerpen
 13. Edgar van Meer,  Nispen
 14. Jelle Kennis,  Ravels
Deel dit bericht