Brabantse WielerFederatie

De ZC zit er op; Wim van Roey wint 21 augustus 2022 en Rino Sprangers de totale ZC.

Zo waren we al weer aan de vierde en laatste wedstrijd van deze zomercompetitie aangeland in Rucphen op het prachtige wielerparkoers van wielervereniging WWV. Voor deze koers op dit snelle parkoers stonden toch weer 40 renners aan de start, die er als vanouds direct de zweep erop legden. Onverwacht verraste Wim van Roey zijn negen medevluchters in de laatste honderd meter van deze boeiende wedstrijd en trok met de grootste bos bloemen naar huis in het Belgische Beerse.

Eerlijk is eerlijk, vaak zijn het dezelfde renners die de koers openen en vooral niet bang zijn om het kopwerk op zich te nemen. In dit rijtje noemen we Thomas Leys, Jan Dingemanse, Rino Sprangers, Yannick Sprangers en de latere winnaar Wim van Roey. Zij ontsnapten na negen ronden uit het peloton en kregen een ronde later nog gezelschap van Jasper van Cant, Kevin Yssenbaardt, Marcel van der Meulen, Jeroen Slootmans en Stefan Yssenbaardt. Tien man op kop. Na dertien van de vijfendertig ronden liep de voorsprong al uit naar een minuut op het peloton, waar eigenlijk niemand zijn verantwoording wilde pakken.

Dit tot in de zestiende ronde, toen we Michael Declercq en Kevin Aernouts vol in de tegenaanval zagen gaan. Helaas mocht dit niet baten en lag de wedstrijd in een plooi en restte het peloton de strijd om de elfde plaats. En juist deze plaats gaf veel voldoening aan de jury, want niemand minder dan Tony Verschuuren reed twaalf ronden vooruit op de grote groep, die eerder mochten afsprinten voor plaats twaalf.

De kopgroep bleef het rustig ronddraaien tot vier ronden voor het einde, waar er een aanval kwam van Yannick Sprangers, die dan een ronde later gezelschap zou krijgen van Thomas Leys en Jeroen Slootmans. Gedrie├źn reden ze de longen uit het lijf om de kleine voorsprong vast te houden, wat nog bijna lukte tot aan de laatste bocht. Maar daar kwam als een duivel uit het doosje Wim van Roey aangesprint, met de rest van de kopgroep in zijn wiel. Wim hield vol tot aan de finish, net voor Yannick en Rino Sprangers, zo hadden we toch wel een verrassende winnaar op dit snelle parkoers.

De derde plaats van Rino Sprangers leverde hem wel de volle buit op van deze zomercompetitie; hij is de eindwinnaar ZC. De uitslag staat hieronder.

Uitslag wedstrijd 21 augustus:

 1. Wim van Roey, Beerse
 2. Yannick Sprangers, Brecht
 3. Rino Sprangers, Rijkevorsel
 4. Jan Dingemanse, Etten Leur
 5. Jasper van Cant, Brasschaat
 6. Kevin Yssenbaardt, Kalmthout
 7. Marcel van der Meulen, Klein Zundert
 8. Jeroen Slootmans, Klein Zundert
 9. Thomas Leys, Vosselaar
 10. Stefan Yssenbaardt, Kalmthout
 11. Tony Verschuuren, Fijnaart
 12. Tom Jansen, Essen
 13. Peter de Koning, Brecht
 14. Ben van Baelen, Essen
 15. Michiel van der Sande, Essen
 16. Ronald Kolkman, Meteren
 17. Ward van Doren, Essen
 18. Rene van der Kooij, Breda
 19. Brent Broosus, Huijbergen
 20. Michael Declercq, Antwerpen

Eind uitslag zomercompetitie:

 1. Rino Sprangers, Rijkevorsel
 2. Marcel van der Meulen, Klein Zundert
 3. Jeroen Slootmans, Klein Zundert
 4. Kevin Yssenbaardt, Kalmthout
 5. Sven Schoenmaekers, Hoogstraaten
 6. Ward van Doren, Essen
 7. Ralph Greupink, Zoetermeer
 8. Ronald Kolkman, Meteren
 9. Tony Verschuuren, Fijnaart
 10. Stefan Yssenbaardt, Kalmthout
 11. Brent Broosus, Huijbergen
 12. Peter de Koning, Brecht
 13. Thomas Leys, Vosselaar
 14. Yannick Sprangers, Brecht
 15. Wim van Roey, Beerse
 16. Cornelis Bakker, Dirksland
 17. Kevin Aernouts, Zundert
 18. Roel van Gameren, Veghel
 19. Anthony Kets, Berendrecht
 20. Michiel van der Sande, Essen

Volgende wedstrijd van de BWF kalender is in Teteringen, waar wij ons programma vervolgen met een B koers van de 50+ en 50- min categorie (dus: qua amateurs zijn alleen renners met een BWF licentie toegelaten). Let op de starttijd van 10.00 uur en 11.30 uur, deze is een half uur eerder dan gebruikelijk.

Deel dit bericht