Brabantse WielerFederatie

Derde warme editie ZC naar Anthony Kets (14 augustus 2022)

Er wordt gezegd dat je aan een weertype went. Nou dat klopt volgens ons helemaal! Alweer trotseerden we de hitte. Ondanks het hitteplan stonden er toch weer 58 renners aan de start op deze derde koers van de zomercompetitie. Wederom ging men met veel ambitie en een pittige snelheid van start. Onze latere winnaar Anthony Kets speelde daarin een hoofdrol.

Zoals als bijna elke koers worden de eerste ronden met een hoge snelheid afgewerkt en zagen we Sander van Dingenen en Lars Adriaansen enkele ronden voor het peloton uitrijden. Na acht ronden zagen we Anthony Kets voor het eerst vooraan rijden om plots enkele rondes later gelost te zijn uit het peloton (hij was zijn bidon verloren en had deze opgeraapt, vertelde hij later). Ondanks de hoge snelheid zat hij enkele ronden later weer in het peloton, waaruit inmiddels drie renners waren ontsnapt. Dat waren Peter Behiels, Rino Sprangers (leider in de tussenstand) en Sander van Dingenen. Alles zag er naar uit dat de vogels waren gaan vliegen, met 30 seconden voorsprong op de grote groep, maar zo rond half koers zagen we Anthony Kets en Jeroen Rombouts ronde na ronde naar de koplopers toe rijden, om uiteindelijk aan te sluiten.

Met vijf sterke mannen aan de leiding, die elkaar goed verstonden, kon je zeggen dat het peloton -wat niet samenwerkte- gezien was. Maar dat was op twee renners na; Tom Nelen en Nick Riddy pakten zomaar 150 meter op de groep en hielden tot de voorlaatste ronde stand voor de 6e plaats. Voor Nick Riddy ging op dat moment het licht even uit en hij viel terug in de groep.

Met het luiden van de bel was de temperatuur al opgelopen tot 30 graden en het zou nog warmer worden in de sprint. Van kop af aan zette Anthony Kets met alle kracht op de pedalen zijn vier kompanen een hak en hij kwam licht afgetekend als eerste over de finishlijn (hij werd door de jury zonder meer uitgeroepen als de man van de wedstrijd). Dit voor Sander van Dingenen en Jeroen Rombouts. Tom Nelen hield nog net stand tegen het aanstormende peloton en werd verdiend zesde.

Ondanks de hitte en de hoge snelheid is er niemand afgereden; alle renners finishten in dezelfde ronde.

Uitslag 14 augustus:

 1. Anthony Kets, Berendrecht
 2. Sander van Dingenen, Vosselaar
 3. Jeroen Rombouts, Kaatsheuvel
 4. Peter Behiels, Oostmalle
 5. Rino Sprangers, Rijkevorsel
 6. Tom Nelen, Essen
 7. Marcel van der Meulen, Klein Zundert
 8. Sven Schoenmaekers, Hoogstraten
 9. Stefan Ysenbaardt, Kalmthout
 10. Ralph Greupink, Zoetermeer
 11. John Roos, Middelharnis
 12. Ronald Kolkman, Meteren
 13. Brent Broosus, Huijbergen
 14. Henry Schut, Zeeland
 15. Yannick Sprangers, Brecht
 16. Ward van Doren, Essen
 17. Bjorn Tsoi, Kapellen
 18. Pierre van den Kieboom, Hoogerheide
 19. Tony Verschuuren, Fijnaart
 20. Paul Suijkerbuijk, Breda

Voor het tussenklassement van deze zomercompetitie, zie elders op deze website.

Zondag 21 augustus is de 4e en laatste wedstrijd op de wielerbaan van Rucphen en tevens prijsuitreiking van de eerste 20 van het klassement (schrijf weer op tijd digitaal in).

PS: Voor aanvang van de wedstrijd is door de speaker nog een oproep gedaan voor vrijwilligers, daar wij haastig op zoek zijn naar mensen die ons willen helpen. Wij hebben plaats voor verkeersregelaars, inschrijving, penningmeester, Juryleden en een chauffeur voor de bus. Alvast onze dank voor het aanmelden. Alleen samen kunnen wij deze koersen laten doorgaan.

Deel dit bericht