Brabantse WielerFederatie

Een perfecte ‘generale’ op wielerbaan Rucphen (19 mei 2024)

Zo mag je deze wedstrijd wel benoemen, een ‘generale repetitie’, zo een week voor het BWF kampioenschap. Voor veel renners toch één van de hoogte punten in het seizoen, want wie mag het mooie wit/rode tricot een heel jaar lang trots dragen. Zo’n 60 renners hadden zich ingeschreven om hun benen nog eenmaal te testen op het mooie wielercircuit in Rucphen. Tom Nelen (50+), Chris Maas (60+) en Mischa Beks (50-) hoeven zich over hun vorm in ieder geval geen zorgen te maken, want zij waren de winnaars in hun categorie.

Cat. 50+:

Met een 25 renners waarvan 6 zestig-plussers hadden we een mooie pelotonnetje op deze vroege zondagochtend. Vanaf het begin zie je al wie er echt voor gaat of gewoon wil afwachten. Het duurde tot bijna halfkoers alvorens er een kopgroep ontstond. Het ging om acht renners, die goed samenwerkten, maar dat bleek achteraf toch anders. Plots zagen wij een versnippering en reden er vier van de acht weg: Tom Nelen, Chris Maas, Guido Vermeiren en Andrew O’Hara. Volgens de winnaar zaten er bij de afgereden mannen enkele tussen die dachten zo naar de finish te kunnen rijden. Dus ronden lang twee groepjes van vier renners en een peloton in achtervolging. Slechts twee renners konden nog weg rijden uit dat peloton en haalden in de laatste ronde het tweede groepje renners nog in.

Doordat het gedubbelde peloton nog een keer over de finishlijn is gereden terwijl de wedstrijd nog niet was beëindigt hebben wij alleen de eerste 11 renners met zekerheid kunnen klasseren.

Uitslag 50+:

1. Tom Nelen 2. Chris Maas 3. Guido Vermeiren 4. Andrew O’Hara 5. Eddy Vermeiren 6. Peter Heymans 7. Martijn Colsen 8. Kurt van der Plas 9. Govert Tukker 10. Tom de Backer 11. Frank Suys

Uitslag 60+:

1. Chris Maas 2. Eddy Vermeiren 3. Kees Raats

Cat. 50-:

Aan het vertrek 32 renners, dus een mooie groep voor dit parkoers. Ook in deze snelle koers moesten we wachten tot halverwege de wedstrijd toen er zes man weg reed en elke ronde meer voorsprong nam op het peloton. Zowel de kopgroep als het peloton bleef bij elkaar en konden wij als jury rustig afwachten wie deze wedstrijd zou gaan winnen. In de uitslag zijn de eerste zes renners diegene die ook de kopgroep vormden en zoals al gezegd -op enkele schermutselingen na- bij elkaar bleef. Mischa Beks won die sprint van de kopgroep. Michael Peeters won de sprint van het peloton.

Uitslag 50-:
1. Mischa Beks 2. Hein Biemans 3. Rik Smets 4. Stefan Laurijssen 5. Ben Coremans 6. Thomas Leys 7. Michael Peeters 8. Ward van Doren 9. Sander van Dingenen 10. Jeroen Slootmans

Voor de volledige uitslag verwijzen wij u graag naar de website onder het kopje uitslagen, Mylaps.

Volgende week zondag 26 mei het BWF kampioenschap in de 3 categorieën in Achtmaal! Wij kijken er naar uit, jullie ook?

Deel dit bericht